♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, February 15, 2012

♥ Bag Sekolah Mahai ♥

Hola uols...lately mood nak berblog tak ada dalam diri , seriyess dah jadi buhsan dulu selalu dalam sehari 5-4 kali ai masuk blog now sehari pun susah ...owh mood tolong kembali kepada diri ku ini auch! Hentak kaki......So nak type laju2 ni nak cherita pasal beg sekolah since this April Adam nak masuk shogakko/sek rendah. Kat sini uniform sekolah tak ada macam kat Mesia tue cuma pakai baju biasa jer, just bag sekolah memang kena beli khas dan sedia maklum bag sekolah kat sini mahal giler.


bag sekolah Adam


If kat supa/mall yang jual bag sekolah ni selalunya paling murah ¥19000(RM734) - ¥59000 (RM2279) sila la pitam tengok rega gituew....gulp boleh dapat handbag coach seketul taw. Seriyess tak tipu last week terjah Jusco ada yang bag sampai 6man...issyyy berpeluh tengok rega gituew. Salah satu faktor mahal sebab kualiti bag tue.... selalunya budak2 sini beli sekali jer tahan sampai 6 tahun if rosak ada warranty for 6 years maybe tue faktor mahal. But ai ni kira bernasib baik sebab darl ni memang suka survey or beli barang kat ternet kebetulan last year waktu natsu/summer dekat website yang jual sekolah ni ada buat sale 50%-80% selama 2 hari so darl decide nak beli. Masa tue ai cakap kenapa beli awal sangat sebab ni baru bulan August next year bulan April baru nak masuk bila ai tengok rega from ¥35000(RM1351) jadi ¥9800(RM378) terus suruh beli la.....save budget weols....part masuk shagakko ni bag la yang paling mahal nak beli. Then ai tengok kat Nitori pun ada bag yang rega ¥9800 ni kena check juga kena make sure bag yang di beli tu muat ngan fail A4 tue memang rule.



ai suka pink color buat since si Adam yang nak sekolah kena beli black color la ngeeee...dush!



Kawan nihonjin cakap bag yang rega bawah 1man ni baru 2-3 tahun jer ada selalu memang 2man above. Bila dia tahu weols dapat ¥9800 tue dia memang terkejut sebab murah ngeeee. Lepas tue darl rembat luggage  jenis plastic keras tue untuk balik mesia nanti. Luggage jenis pun mahal if beli kat supa....if kat mesia 3-4 ratus juga la....lucky weols dapat ¥8500(RM328) jer....maybe uols kat Mesia tengok rega tue macam mahal but kat sini rega standard la. Lagipun ¥100 dah rm 3.8 ...kaya balik shopping sekarang kat Mesia ngeee.


ai nak pink color habis stok last ambil white color....weols dah ader luggage jenis ni color merah.


Sebab beli luggage jenis ni sebab tahan lasak sket sebab weols memang jenis suka sumbat macam-macam...dulu luggage jenis kain sampai terkoyak la sebab over weight.


siler abaikan muka yang baru baru bangun tidur tue...pukul 6.15am @Penang airport January 2011...nak tunjuk luggage tue jer ngeeee.









nota ibu jari manis ai::tengah bz now ...later ai terjah umah uols back k....hugs ketat2!!









43 comments:

Kamalia said...

Sangat murahla uols..ai kalau nmpk kat jusco pun tersedak tengok rege dia tau..

Anum said...

wow cantiknya
patut la mahal

nazira said...

:p

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

einz said...

siyes cantek beg tu...tak sngke mahal cmtu skali...wah...kak ai thanks sharing...mmg teringin nk beli beg skola japan ni...tp bile tgk rege...trkezut~

アヌムちゃん said...

beg budak skolah mmg mahal kan..kalau pomp sure nk yg pink ada blink2 star ke..tu sah2 lagi mahal.hoho

kasihredha said...

pitam lalu pengsan lih harga dia

Asmara said...

kami beli kat nissen murah jugak, kebetulan ada less, tp sbb nak pakai tak lama boleh la. msia nnti beli beg lain. sbb agk rugi kalau beli yg mahal tu nak tukar2 kalau rosak dlm tempoh warranty dah tak dapt. hehe..

hazila said...

Kalau ai bungkus baju dalam kain then campak dalam boot kete. Ok tak? hehehehe......

azam said...

cantik dan mahal giler.....

fuh....xmampu nak gi sekolah budak² kat mesia nanti... hahaha

ajumohit said...

uihhh sib bek ayu survey2 rege dulu, mahalnya beg you ye adam hehehe, tp tahan lama berbaloi beli kan

yatie chomeyl said...

u utnjuk luggag etp i berkenan kasut sneakers u tu..shantekkk

CikUna said...

yeay !! finally Adam dapat g sekolah dgn beg cantik tu... hihi

\\( ^_^ )//

jemarisuri said...

mahal gilers beg...huhu..

nmpknya tak berbeg la kalau g skolah..hehe

Munnafendy said...

peeerrrhhhh mahal gila beg skolah! tercekik!

Cik TeN10 said...

luggage yg pink tu sebijik mcm i punya !! yg i ske beli luggage kt nihon ialah roda dia bleh pusing 360 degree.. kl kt mesia ssn nk jmpa luggage saiz kecik, sederhana beroda 360 darjah gitu..

ohh i pn perasan beg skolah dak2 jepun sume style gini je.. ringan kan beg tu ? i mcm berkenan.. nak beli satu bwak balik mesia.. smpan bl dh ade ank nt.. haha =p

Zana Adieyza said...

mahalnya bag tu.. tp klau warranty pun 6thn, mmg haruslah mahal kan.. terbaik la harga dia..

ieda said...

mak aiiii
perghhh fengsan kalau akak tgk mula2 rege beg tuu huhuhu
nangisssssssssssss !!!

tapi tulah kalau di mesia , kualtiti tu memang org ada duit jelah yg tgk .. kalau yg x der duit nie , tgk jelahhh huhuh

Totie@Tomy said...

teringat cerita kartun jepun doremon...

So Shy Lady said...

reganya...fuh! mmng fengsan!! hrp2 qualitynye bagus tiada bandinganlah kan


ihiks lawaklah plak caption luggage merah tuh ;D

sitiezahim said...

hitam berkilat cam nak pegi opis aje..hihihi..takde kartun2 ke? hahaha :P..btw samalah ngan kat jerman, beg skolah ngalahkan rege beg tangan..siap ada warranty kan? klakar jugak hihi

fazilzura said...

UMAKAIIIIIII hrga beg skolah kt rm2k ... bior betui ?//? mau pengsan 10x ni .. huhuhuhuhu

Hanis MY said...

mmg pengsan tgk bag sekolah tu, mahal sngt...dah la mcm tak variety hehe tapi mmg nampak sgt tahan lasak...

Cik Sara said...

beli mahal, tapi tahan bertahun itu sangat berbaloi.. betul tak? Daripada beli yang murah tapi tak sampai 3-4 bulan dah rosak..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tu diaaaaa...boleh pitam akhak..bila membacanya...

et said...

huhuhu..takpa la uolsss...mahai tapi tahan lama...hohoho

ijayuji said...

Salam ayu!!! hihihihi... kelakar betul ayat ayu kat atas tuu, coach jugak yg tersedak sedak nanti :D mmg mahal kan? biasanyer utk budak sekolah rendah jer kan? sekolah menengah pakai jugak ke? kalau balik nihon nanti nii ai ler org pertama yg pitam tgk rega beg niii huh! 3 org tuuuuuuu, bukan bapak yg fitam mak yg fitam dulu :D

Fatin Mraz said...

kat sini 20 hengget dah dpt beg skool...hehee..

Ida,Japan said...

mmg mula2 tgk rega bag sekolah kt Nihon ni terkezuttt..maik ai, mahalnyer, disebabkan sume budak2 standard kena guna beg cam ni, terpaksa ler so bila beli carikkk yg paling murah jaa, sbb kt M'sia bukan pakai pun, yg ayu beli ni kira murah la tu, k'ida pun beli lepas less lebih kurang rega tu,....baju Sotsuenshiki/konvo / baju masuk sekolah dh beli ka ayu..mahal jugakk yg tu kan,tapi kena beli gak w'bgmnpun..hari Ahad lepas baru jaa beli utk si boy akak

Hanamiko Sakura said...

mak ai...@_@ mahalnya....
tengok beg tu macam tahan lasak... berbaloi la juga kan,..

lieyalatif said...

pergh...sis...terkincit rasenye sis bile bace citer sis....harge gitu mahal yeak sis.....betul kate sis, boleh dpt beg jurulatih 2-3 ketoi sis ekekeekekek....

tapi tu laa, kagum gak sebab siap ade waranty sampai 6 tahun tu....beg budak jek kottttt....sebab tu le, teknologi jepun 10 tahun dihadapan compare ngan malaysia.....kagum ni tak abis2 lagi heheeheheh

aanie said...

patut la kalo tgk cite jepun semua budak skolah pakai beg ni....ngeeeee..mahal gak beg ni ye...pitam doploh kali...

wow, luggage merah, i loikeee....:)

LadyBird said...

mak ai.. mahal giler beg..
xmampu nk beli kalau mcm ni..

Hanie Dew said...

siyesly mahal gilos beg sekolah. mungkin diorng utamakan part yang jaga tulng belakang, kualiti ngan fleksibiliti beg tu kot. tp 6 tahun tak payah tukar ok la kot.kat mesia tiap tahun beg baru.huhhu.

part xde uniform tu best.

bila balik mesia ni. bulan july ek. raya kat sini ke.

skrg tgh sale luggage kat kl.

mizzkechique said...

luggage itu sgt cantek uols...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

memang ada masa kita mals nak update belog.. ada masa rajin benorrrrrrrr

Amie said...

Assalam Ayu,
mak oiii... takutnya tengok harganya tu.... tarik nafas panjang!

Sue @ Nenie said...

Salam Ayu..sib baik kat Mesia tak kisah nak pakai beg apa pun...kalau anak sorang tak pe..kena 2~3...fuhhhhh

happyichigo♥ said...

fuih 2k?
omg..

Juliet_iRa~" said...

wahh mmg mahal ea japan ni..nsb baik dpt murah..nice la beg sekolah adam..hee..sm mcm drama2 japan tu..kekeke ;p

luggage akk sgt cantik!

YONG JIAO XIU said...

makaihhhhhhh mahal siot la ayu!beg sekolah pun jejak ribu tu. huhuhu mmg la dasyat kos idup kat sana, mmg tak leh melancong kat sana. klo g pun, jejak airport, amik pic terus amik tiket balik.hahaha.
tp yeah patut la beg dorg sama suma ya, kesiannya boring dah tgk beg sama. kita jgk, ada mcm2 beg, hari2 bebudak zaman sekarang g sekolah tukar beg cam org pompuan g keja pejabat tukar2 handbag.hehe.

annshana0706 said...

mesti resource tuk buat beg dr high quality,,,banyak kat jepun pakai beg mcm tu...nak jugak la!

ummie fariemiee said...

mahal nyer beg kat sana...beg sekolah ajer da cecah ribuan..huih puh semangat:)

Irfa said...

SALAM KENAL
tersesat masa gugel beg sekolah tahan lasak..adoi, baru sebulan sekolah.beg skolah dah koyak.huhu

emm mahalnya beg kat sana.tp ada waranty okeylah tu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...