♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, February 24, 2012

♥ 雪 @ 小山♥

AsSalam, hola di hari Jumaat yang mulia...cherita 雪 last week today baru sempat nak update...paling lebat sepanjang musim fuyu kat sini...sebab area ni memang teramatlah jarang nak turun 雪 ni. Sekali turun ai teramat jakun turun bawah ingat nak menari dil to pagal hai kat luar tapi angin kuat plak...so cancel plan nak menari hindustan last ai pusing-pusing ala2 cinderella gituew....cuba bayangkan yuki turun then ai pusing2 kat situ...auch sungguh touching ...dush apa pesen ni...drama queen betul ni.


view malam ituew....pics ni peah yang request nak tengok...sorry babe terlupa nak upload ngeeee!


jejak 雪 di pagi yang dingin.


Kat sini if  雪 stop yang tak bestnya lepas tue kat area tangga tue sure jadi ice keras...sangat danger oke...macam ice yang orang main skate tue...lincin giler...nasib baik ai tak preggy sebab asyik nak tergelincir jer...ituew jer yang ai tak suka...Rasanya ni lah last 雪 untuk musim 冬/winter kali ni sebab dah start 雨/ hujan nak tukar musim ke 春/spring dah...yipeeee ai paling suka haru la....♥ 




nota ibu jari manis ai::tengah belajar nak tulis kanji...tahu yang simple2 jer...si adam dah start perli ai....uwaaaa hentak kaki...nangesss...donia sangat tidak adil gini ngeeee!













31 comments:

mizzkechique said...

wuuu..leceh la nk bersihkn kann..

ajumohit said...

waaa suke sgt salji!!! mmg moment erindah dalam hidup dpt tgk secara live kan ayu...bestnya, tingin nak jejak kaki ke sana

azam said...

sejukkkkkk......xnak

yatie chomeyl said...

i xreti kanji jugak..reti tulis untuk alamat rumah je hahaha

Teratak Hami said...

Lepas ni tgk sakura le pulak ye :-)

Belajar tulis kanji dgn adam ke? Tak acilah guna keyboard, kena guna tangan jugak .. hehe

Anum said...

tebalnya .. comfirm beku nie

アヌムちゃん said...

last tu adam pakai baju nipis je ke..tak sejuk ke..heee..xpe nnt boleh bljr dgn adam..bdk2 cepat pandai kan..huhuu

Kamalia said...

ai lagi lak,buta huruf..
mmg tak suka bial ade ice tu,sangat licin,anak ai dah banyak kali tergolek..huhu

Ida,Japan said...

last sunday pon kami kt sini jugak jadi jakun bila salji turun lebat dr biasa..apa lg, enjoy la...

siti kektus said...

mak aih. nmpak tebal je salji ni. tapi, mesti syok kan. sbb salji. hehe :)

YONG JIAO XIU said...

hehe nak skate tak pelu g tpt lain dah tu. main kat situ, kat mesia ni grnti kena bayar klo nak skate.
wah spring!mesti lawa kan...

YONG JIAO XIU said...

er sapu buang salji kat tangga tu,nti jatuh plk. amik langkah berjaga2.

Aziela said...

Bestnya....yuki lebat mcm nie. Er...tapi bila dia nak cair, jadik berlecak2 kan..? Eh..blajar kanji ekk.? Waahh..kagumlah akak.. Gambate..!

jemarisuri said...

rupanya leceh kalau time salji...ingat seronok..hehe

Ida,Japan said...

ayu nk bg tau pasal cuka buat acar tu..k'ida pakai cuka biasa jer,cuka kt sini rasa lain la kan...kalau pakai cuka sushi bole gak, tapi kena kurangkan la gula ngan garam kut

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

snow ni actually disaster pada orng sana kan :)

ieda said...

tebal salji tuu dik
sejuk nie ..
bilelahhh akak nak merasa dengan tangan salji tuu ekeke ;)

annshana0706 said...

tebal nyer salji!! dah masuk bulan 2 still ada ribut salji lagi ker?

jeBateja said...

suka 2 gamabr paling atas....bila plak dapat rasa mcm tu...uhukz....

Seram jugak pasal LICIN tu...adehhh...ada jugak kelemahan nya...ahakz

Juliet_iRa~" said...

heee..caiyoo kak..

ira lagi xreti nk tulis..heee

anamizu kaito said...

owhh ais tu jd keras ea kak??? wahhhh bestnye salji!!!! nak pegi nak pegi!! :P







luv,
cik ana

Hanie Dew said...

huhuhu..bole feeling winter sonata gitu. hahaha..
tp bahaya la kalau tegelincir.

jeles kat or gtu dah duk jepang, bole tulis jepang, faham tulisan jepang. uuwwaaa..jeles tahap otromen da ni...

Cikgu Ma said...

teringin plak nk rasa dok kt negara org...

CikUna said...

hurmm... sedapnye kalau yuki tebal tu buat ABC.. hehe

\\( ^_^ )// hugs

Cik TeN10 said...

Adam punya nihonggo mesti power kn.. Kecik2 dh bergaul ngn dak2 jepun kompom ckp nihonggo pn fluent kn.. Jeles !!

Semalam cerah sgt..ingtkn salji dh tak trun kt sendai ni..tetiba pg td..celik mate..apesal redup semacam je pg ni..selak2 langsir opocot mak kau tebal gila..maka kitorang pn buat kptusan utk turun pdg men salji rmai2..nt i tempek kt blog gmbr yuki daruma kitorang =)

happyichigo♥ said...

bestnye salji!!

cik ika said...

salji..salji..

Totie@Tomy said...

bestnya klau dpt main salji..

Hanamiko Sakura said...

kita main perang yuki... yeah!!
jom adam-kun... main dengan akak^^ hehe

Wawa Tasliman said...

wah bestnya snow.. :)

tiefazatie said...

wah..tebal gle saji sis!tp bab tergelincir sokmo yg xsuka tue..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...