♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, February 23, 2012

♥ Okasan Tomodachi ♥

AsSalam di hari Khamis yang sedingin salju ni....ame/hujan kat sini since pagi tadi until now....adeh mood pemalas makin menjadi-jadi sebab weather gini...salah kan weather plak dush!.


Last week ai baru `terjumpa` mesian yang tinggal kat Oyama Shi ni...dengan bantuan fesbuk hukhuk...baguih banyak gunanya fb ni...dekat find friends ai tick kat current location so kuar la list umat yang tinggal kat area ni...then kira nasib ai baek gak la jumpa sue...student oyama kosen kat sini. Tak jauh pun from umah ai 3km jer then ai ajak jumpa last Monday...hikhik excited nak jumpa mesian kat sini...sue bawa fify & madd sekali. Thyeols still young dah macam adek ai plak. Ingatkan ai jer family mesian kat sini rupanya kat kosen tue ada 9 orang 4 orang melayu 5 orang chinese. Best kepala giler-giler termasuk la mak jugak noks....larikkkkk!


1st time jumpa bawa thyeols lepak & makan kat Pak Curry House.


Lepas jumpa last Monday ai invite theyols come to my house for lunch kemarin....best chat-chat sampai ke petang. Si Adam best lah ada orang dok layan dia main games then abe mad ajaq buat magic bagai hikhik. InshaAllah hujung bulan ni pitt & iryd nak singgah plak kot then next month hanis & mie plak. Alhamdulliah tak sunyi umah ai hikhik. 


tq uols sudi terjah teratak kecil weols ni....


menu semalam yang ai masak kat theyols....then buat karipap frozen...hope hanis tak terlioq yerrr.









nota ibu jari manis ai:: bestnyer fuyu/winter dah nak habis....cepatlah haru/sparing nak bergambar ngan bunga tulip & sakura ni wootz wootz....(o_o)O








36 comments:

Ijah EmoTemo said...

best sape jadi tetamu uolss tauu... dpt rasa air tgn uols weee..

Kamalia said...

Yezza..dah ade kwan la pasni ek..
Aritu ai nampak cheese puding tu terliur sungguh..uols guna resipi dri kak nor ke?kalau ye,ai nak tanya ni..biskut cheese tu uols guna brand ape ye?ai teringin nak buat jugak..

Soo Hae Daa said...

Terliur karipap kak ayu..!!

Pak Long Din said...

Salam,

Wah....sedapnya menjamu selera....gemok2nya karipap tu.....

Kamalia said...

Hokey..39..nanti ai cuba buat..;))

yatie chomeyl said...

aah minggu ni asyik ame je, tanda2 perubahan musim...xsbr tunggu sakura :)

Ros said...

Salam Ayu,

Amboi....dok makan apa tu....?bestnya....

mizzkechique said...

okla, nt aiols nk g jepun.. pehtu serang umh uols eh.. :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

amboi dia...sakan tau..telioq i tngk karifap itu....mu feberet tau...

アヌムちゃん said...

best2 jmpa rmai mbe mesia..heee..lawanya laa karipap kak ayu..sy x reti buat..huhuu

Asmara said...

hikhik.. dah 3 tahun baru jumpa ye. hari ni kat sini pun ame, x best jalan comot, yuki mencair. tak sabar nak spring!

So Shy Lady said...

wah baiknya siap jamu mcm2 tu...moga murah rzeki ayu ;)

jemarisuri said...

mesti cantikkan time spring...nti jgn lupa upload byk2 gambar bunga2 cinta tu ye...hehe

Anum said...

sedapnya tgk karipap nie

Teratak Hami said...

Bestnya jumpa mesian ... kat sini mesian keliling (budget mcm tinggal oversea) tapi tak selalu ada tetamu.

Hanis MY said...

teringat kesedapan karipap u beb takpe ke singgah cam malu2asek nyebuk rumah u fudosanparking tu ok ke tak beb?

ijayuji said...

Salam ayuuuu!!! uuuwaaaaaa..nak nangesssss, sini ada karipap!!! kita lama tak makan karipap tauuu, bila nak buat mcm2 alasan kuar hihihi... malas nak buat inti lah, bila inti dah siap sempat abis gitu ajerr sbb malas nak ngelim lahhh malas nak lenyek2 lahhh bla bla bla last2 tak terbuat buat sampai skrg!! nmpk org buat jerrr epok2 ni beberapa hari niii, geram betulll! nak buat tp ni tgh tak sihat pulak huhuhu..

Cho Zila said...

fb ada gak kebaikkannya... okler tu jumpa kawan di sana ....

sitiezahim said...

mmg bes kalau dapat gather gather kan...hik hik hik

ieda said...

waa ada kunjungan dari kawan2 .. bestnya dikk
sure sedap karipap tuu nampak cantik dan kemas je ;)

c'axoera ヅ said...

omgooossshhh serious I love that such of karipap! karipap kampung >_< tapi susah nak cari gitu nowadays!

Liza Razak said...

x sabar nak tgk sis update gambar bunga tulip & sakura.mesti cantik !

Totie@Tomy said...

tengok karipap tu teman terliur habis..sedapnya karipap jpon..

YONG JIAO XIU said...

puding!!!!bestnya..yummy! terliur nak puding tu.
pastu boy tu hensem lah, kim salam kat dia ya.hahaha.
a'ah betul2, klo mls jgn salahkan cuaca, tapi diri sendiri.haha same goes to me lah, mls gler nak update blog, dah 1bln lebih beku tu.tak yah komen kat situ ya. mmg tak intai pun lagi komen yg ditinggal org2 kat situ,er grenti ayu ada komen dulu(haha mcm la aku ni glemer sgt kan, berlagak je lebih)

azam said...

cantik teratak u.....

bila nak belanja wealls pulak

LYAfrina said...

meriahnyer...
bila jumpa org senegara xde terasa asing sgt di negara org kan...

Papa Mifz said...

pemurah sungguh kamu...terbaik...

anamizu kaito said...

wahhhh bestnye jmpe geng mesia kat jepun!!!! bestnye!!!! :)








luv,
cik ana

tiefazatie said...

wah..ebst la sis masak tue..adui la..terliur..

jeBateja said...

Wow.....leh jugak kaum kerabat kat sana erk....tapi mcm ne leh cepat mesra erk....kalau den...kat luar pendiam..ahakz

siti kektus said...

banyaknya masak. mesti akak reti masak yang sedap2 ni kan. hehe :)

Juliet_iRa~" said...

bestnyaa kak...heee

nk jd tetamu akk gak..ahaha

Hanie Dew said...

ramai gak mesian yg tinggal sana. jeles. nak jugakkk..hahahahaha..sbb aku prefer suasana yg dingin dingin gitu.

wah haru ada banyak tulip dan sakura kan. hhmmmm...

CikUna said...

waaaaa.. nak karipap tembun2 tu.. nak jugak, tak kira pos sini.. hikhik..

\\( ^_^ )//

happyichigo♥ said...

ramai tetamu meriah rumah kan ayu!

Wawa Tasliman said...

nak puding tu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...