♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, February 9, 2012

♥ Kami Berbeza Tapi Chenta Menyatukan Hati auwwww ♥

Ciao/ello uols n3 hari tetiba jiwa nak berjiwang karat kejap...tolong tahan muntah yer DUSH. Dulu ai pernah buat n3 macam mana ai kenal ngan darl...kira chenta YM gituew. Sebelum bertemu darl ai ada ciri-ciri prince charming iaitu nak yang berkulit sawa matang, tinggi, beriman, stylish (sebab ai suka fashion) & bijak. Bab kulit tue memang ai suka lelaki lagi gelap from ai sebab tak nak macam vanilla dan chocolate nanti, tapi yang kiter tak nak yang selalu dapat tak gituew??? Darl terlalu vanilla lol terkebil-kebil masa ai jumpa dia 1st time dulu...alahai dalam pic tak nampak GEBUZZ sangat macam la ni....lepas tue mata asyik compare skin color ai ngan darl....Glup!!


gambar darl masa kat Mat Jiwa....yang atas masa form 2...sungguh tinggi dia ai loikeeee!

gambar ai masa form 5...if pandai cari mana ai wootz wootz


Ai & darl berbeza macam langit dan bumi dari semua segi....if ai mulut pot pet pot pet dia pendiam tapi sekali dia buat lawak kalah raja lawak oke, ai suka baca novel tapi darl suka baca tentang pengetahuan AM segala jenis ilmu sanggup dia download national geographic magazine from ternet yang banyak giler tue, ai suka berfashion but dia tak suka, ai permboros (amalan syaiton ni) dia suka saving, ai suka makanan pedas dia kureng sket but since dah kawen ngan ai dah boleh makan pedas if dulu makan pedas sure muka jadi merah & berpeluh hahaha. Ai tak suka math but dia suka tengok result SPM add math dia 1 ngeeee....ai suka hafal dia suka kira hikhik. Ai suka try macam-macam color baju (w/pun kulit ni chocolate khen) but darl suka color gelap2 jer...since dah kawen ai suka beli baju jenis bright color kat dia sebab dia pakai color apa pun sesuwei gituew. Darl tak suka mix words eng and BM sekali if dia nak guna eng selalu dia habiskan 1 ayat ngan ayat eng if nak guna BM semua dia cakap BM but ai ratu ROJAK dush...dia selalu tegur ai bab ni dia kata rosak bahasa nanti then dia tak suka ai type words yang spelling salah contoh baek, haty, boley...dia cakap type huruf yang betul nanti adam baca confuse....DUSH kena lagi but diri ku sangat degil yang tak boleh ituew yang nak buat sangat lalalala.....ampun somi ai tak derhaka yer!!!


terjumpa surat akuan sekolah darl....ai sangat jelezzzz...`hype active` darl dalam sports ni. Dalam banyak2 yang darl main ai terkejut biler tengok gambar dia dalam paper dulu sebab pernah jadi kapten ragbi kedah masa tue baru form 3 then dia sorang jer tinggi then kurus kering kat situ. Si adam tak percaya papa dia pernah main ragbi. If kat sekolah ai orang macam ni dah pemes & jadi rebutan but di sebabkan di sekolah asrama penuh dia cakap benda macam tue tak boleh hikhik.



Kiranyer sifat yang buruk ni ai banyak ada dalam diri (OMG tak malu mengaku ni) degil, kurang sabar etc but ituew tak menghalang chenta menjadi satu. Perbezaan bukan halangan untuk bahagia tapi perbezaan menyatukan weols. Persamaan weols ialah both suka layan movie selalu if weekend tak buat apa weols marathon movie dari pagi sampai malam sampai lebam stop bila solat & makan jer....weols suka try new foods now darl dah suka makan desert dulu dia tak suka *___*. Ituew namanya takdir dan jodoh ituew rahsia Allah...ai tak pernah bermimpi dialah my soul sekarang. Tapi setiap hubungan ada pasang surutnya ...weols pernah di uji dulu but alhamdulliah weols mampu hadapi bersama auwwww. Kiter berkawen ngan manusia dan ingatlah hati manusia ni senang berubah tapi ai selalu berdoa berkati la hubungan ni dalam setiap doa...cuma satu biarlah kekal hingga ke syurga inshaAllah. Dialah kawan, teman waktu susah senang, cikgu, BFF & my sweetheart. Biar berbuah fizikal jangan beruah di hati!  Heart ketat2 darl.....♥♥♥


candid @SR City Plaza Alor Star tahun 2007...suker cara dia tengok ai buat pp kuar pink color ....*larik tutup muka bawah futon* jangan muntah uols!!! sungguh kuruih ai masa ni ngeee







nota ibu jari manis ai:: tak nak ada yang salah paham tentang n3 ni...sekadar coretan kenangan di masa depan. Moga Adam paham bila dia baca bila besar nanti. Inilah kehidupan mama dan papa dia. This year maybe celebrate 8th anniversary kat Mesia kot...sukerrr! 










50 comments:

aTy _faRed~ said...

waaaahhh..betul2 cemerlang...!! :) apepon..memang kekadang yang berbeza tu ar yang melengkapkan kite...:)

azam said...

woh...hebat....

cinta pandang pertama ke ke 1000 kali ni....

mizzkechique said...

amboi..amboi..


ermm, xdpt crila.. muka lebih kurang je.. hehehe

yatie chomeyl said...

semoga hubungan kalian kekal sampai akhir hayat dan sampai ke syurga

*cubaan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya di dalam komen ini* ehehehe

imie fatiema © said...

aduss.. teringat plak filem azura'84.. hehe semoga bahagia ke akhir hayat dear..bawa ke syurga Insyaallah

ieda said...

ekekkeke akak lak duk senyum2 simpul baca kisah ko LC nie ekekke ;)

アヌムちゃん said...

sweetttttnyaaaa :)

alamak terrojakkan bahasa.hahaa

LinChan said...

Hihi kelakar. Yg berbeza sifat tu yg buat u berdua complete each other kan. I rasa bijan mmg pendiam (i xnah ckp dgn dia pon kt aaj dulu). I doakan korang bahagia selama2 nye

Hanamiko Sakura said...

budak2 zaman dulu2 nampak matang... tak macam sekarang...

btw... so sweet ^__^
moga akak dan suami bahagia bersama selamanya till jannah....

Cik Sara said...

Oh.. kak ayu asal kedah ke?? heee..

Asmara said...

semoga terus kekal berbahagia hingga ke syurga nanti. Amin..
*syomell! ;D

et said...

uiishhh..suka baca ntry beliau dan darl beliau..huhuhu

hohoho..moga kalian bahagia sentiasa...amin

perbezaan tu lebih mengeratkan..

Totie@Tomy said...

walaupun berbeza tp sehati dan sejiwa,..

Liza said...

fuhhh...bestnya baca citer ayu...hihihi
akk dulu bercintan ngan hubby masa form 4 lg...alhamdulillah kekal sampai skrg....disebabkan perangai yg lain2 la, kita ada jodoh...caya tak?hihihii

cik fadh said...

hihi sweet la akak ni . pompuan mmg bnyak bad habit, fadh ngan pasangan pown mcm langit ngan bumi . sorg api sorg air..tu la yg melengkapi hubungan kn..

PinQib said...

marriage is all about completing each other

ajumohit said...

bile terkenang zaman cintan cintun dulu2 mmg sweet kan ayu, sebab itu walau masam muka macamana pun, kita akan cair bila teringat zaman2 itu hehehhe

kasihredha said...

soooo sweeeetttt
jadi terkenang cinta waktu muda2 dulu :)

ijayuji said...

Salam ayu! nak minum air jap :D waaaaaaa..... mmg terlebih aktif ni darl ayu, kita pun sibuk jugak kat padang masa dulu2 lerrr skrg leh jogging jerrr :D org belajar kita duk sibuk buat latihan kat padang :D tp kan kalau dah namanyer cinta walau berbeza warna rambut (takde kena mengena) warna kulit, warna mata, bila cinta itu kuat maka terjadilah iaaaaa walau berbeza :) moga berkekalan sehingga selama lamanya insyaAllah!

Kamalia said...

sangat aktif darl u..sangat tinggi dan kurus..uols pun kurus sgt..:p
tapi bestkn kenangan zaman cintan cintun..

Fatin Mraz said...

sweet entri~

lots of love~~

=}

lieyalatif said...

auwww!!! sis i suke pic last tu.....maluw2 tau i tgk...cecewah! kikiki

hubby sis mmg aktif n cemerlang laaa mase sekolah dulu.....kelas gitu!

Aziela said...

alahaiii...cairrr jer baca....romantikkk gitu...akak suker....

aanie said...

perbezaan tu la yg buat kita saling melengkapi khen.....kalo byk sama bosan lak....
wah, dah 8 thn ke? tahniah!!

Asrul "iLham" Sany said...

i lap chenta, auummmm...

;-)p

Hanis MY said...

auu very d romantika... semoga kebahagiaan makin bertambah dari hari ke hari dn berkekalan... bagusnya ada simpan lagi gambar2 dulu eh...

Ijah EmoTemo said...

haihh suka hokkay baca kisah uols dgn hubby uols noks! sweet jahh! hiks.

Juliet_iRa~" said...

wahhhh akk!

so sweett..heee

8tahun dah kan..heee..nt br wish!;p

hebatla darl akk..btol2..cinta tu y melengkapkan diri masing2 kan..:)

jeBateja said...

kih...kih...pompuan suka lelaki pandang mcm tu erk..nanti kat rumah nak pandang wife mcm tu lah....ahakz

Cik TeN10 said...

insyaAllah.. moga kekal hingga akhir hayat !.. dan cepat2 tambah bil ahli keluarga ea.. :)

anamizu kaito said...

wahhhhh!! manyaknye kenangan akak!! alololo sweett nye!! semoge akak terus bahagia selamanya :)







*ade smbungan kisah cinta zaim & anis..hehe





luv,
cik ana

YONG JIAO XIU said...

pic yang candid tu mmg sweet!hehe
wah3x, mmg beza ya.hehe yup jodoh tu Allah s.w.t. dah tentukan. hehe. first paragraph tu mmg lawak lah.hehe.
oh,mmg betul, cikgu inggris masa zaman sekolah dulu pun pantang bila dengar cakap rojak. tapi tu la, bi kita mana fluent mcm dia, so nak try ckp bi, kena rojak2 lah.klo tak mmg tak pndi langsung. klo mmg pandai ckp bi penuh, mmg guna bi penuh dah gan cikgu inggeris tu.hehe.
a'ah betul tu, klo kat sek biasa,grenti dah famous gila dah klo cengitu pya aktif, smpi bebdk sek jiran tetangga pun join sekali ngorat tu. hehe. selamat la ayu yg dpt.
igt zaman sek, adik glemer, yong pun tertempias sekali.hehe takde la adik yong tu famous cm husband ayu, tp...huh peminat dia! mmg ramai,termasuk dari sek sekitar daerah tu, siap bagi hadiah mcm2 lagi-baju,cap la, surat tu mmg dah grenti dpt dah.
hehe tu beza sek biasa n luar biasa.

EmpayarUtama said...

ai suka ^_^ ^_^ ^_^

Zaza Fakharuldin said...

aww blesss

Schajar McFlurry said...

macam cerita romantic! moga berkekalan selamenyer.. inshaAllah =)

E-na Lovely Kitchen said...

klu kita perhatikan kbyakan pasangan berkahwin byk perbezaan dan sedikit persamaan sbb perbezaan itu yang melengkapkan sebuah perkahwinan...eh ayu nak balik mesia bila...jom jalan2 umah k.e-na nnt...

sudipVSsenduk said...

sekali-sekala mengimbau kenangan lama mmg best kan..

WuMing said...

Imbau kenangan lama...

WuMing dengan isteri juga banyak perbezaan.. Paling ketara.. Dia perempuan..sebaliknya saya lelaki

Kih...kih..kih.. Jangan maraah..!!!

LYAfrina said...

waa..so sweet..
suka tk pic nostalgia lama2 ni...
hebak la husband u... mmg btl2 cmerlang dlm akademik n koku.. msti bngga kan..

Papa Mifz said...

wah surat akuan sekolah tuh terbaik la...hebat darl kamu...:)

Ros said...

Salam Lady Ayu,

Best kan dok terkenang cerita dulu2 ni...masa zaman sekolah,masa mula2 nak kenai ngan che abag dulu nih...he.he.he...

Banyak sungguh kenangan Ayu ni kan...semoga kekal lah hingga kehujung nyawa....he.he.he...

Juliet_iRa~" said...

wewittttttttttt ;p

annvrsary akk bln 8 ek?huu

Munnafendy said...

weheee sesekali imbas balik kenangan dgn hubby msti best kan?

senyum sndri lettewwwwww (alamak rosak bahasa..hahaha larikkkkkk)

CikUna said...

waaaa.... i Loike ( hehe rosakkan bahase lagi nie.. )

both of you so sweet...

Hope ai pun dapat jumpe sweetheart yg cm gitu.. tembun lg cumil.. ~weee
\\( ^_^ )//

happyichigo♥ said...

semuga bahagia berpanjangan..
sweetnye buat entry supaya adam besar nanti boleh bace kisah parents dia..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tak kenal maka tak cinta kheennn?

semoga kalian bahagia hingga keakhir hayat kalian....

LadyBird said...

salam kenalan akak... :)


lady pun suke bace novel..

Teratak Hami said...

Biar macam langit dan bumi, janji bahagia. Lagi banyak benda yang boleh dishare bersama. Kalau 2-2 minat sama je, boring gak kan.

** Sedih pulak bila baca n3 ni. Teringat kat hubby akak. Dia le kawan dan dialah teman gaduh. Bila dia tiada di sini, boring pulak hidup

tini said...

dh komen mcm ada error.. kalo ada 2 komen abaikan okeh.

cerita cinta kita lebih kurang sama walaupun tak serupa :D

Hanie Dew said...

aawwwwww....romentik je pos entry pasal ni. hihii..aku plak yang rasa berbunga bunga. huhuhuuhuu..

semoga korang kekal hingga ke syurga. insyallah. aminnn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...