♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, February 13, 2012

♥ Novel Owh Novel ♥

Konichiwa uols...wah sepinyer blog ai selama 4 hari ni bukan apa bz baca novel on9 terjumpa link baru so apa lagi 24hours asyik baca jer...susah nak stop bila ai dah start baca ni. Darl dah tegur jangan mengadap lelama novel on9 tue kang saraf mata sakit plak...gulp khen cheq dah kena tegoq...tegur sebab cayang bini uols auwww!! Ai ni memang hantu novel since sekolah lagi...selalu if ada kawan beli novel baru sure minta pinjam then buat rotation ngan tomodachi yang lain...sure uols pun sama khen.

Last year masa balik cuti kejap kat mesia sempat rembat 3-4 buah novel ai follow on9 then ada pesan kat tomodachi yang balik cuti juga. Omedetou/congrats kat Suri &Ilya dah kuar second novel plak..inshaAllah nanti ai balik cuti ai cari na....kena request special autographs ni kat theyols. Juga kat Acik sebab novel Aku Bukan Mistress dah di jadi versi cetak. Theyols antara novelist yang ai selalu baca hasil karya selain ngan Iman.



antara collections novel kesayangan ai.....


Antara novel yang paling sedey ai baca ialah novel lafazkan kalimah cintamu...perhhh baru start 3 pages berbakul-bakul ayaq mata kuar...seriyess tak main-main punya sedey dah la ai ni jenis hati tisu uwaaaaa. Dari 7 novel ni 5 ai follow kat ternet so bila dah follow kena tahu kesudahan so kena beli la ngeee.


Kat nihon ai cuma beli 1 novel jer kebetulan jumpa masa terjah Book Off. Novel eng second hand di beli ngan rega ¥750 sebab masa tue buhsan sangat tak de apa nak baca so beli gak la.


Novel narnia but di sebabkan ai kureng minat ngan citer berunsur ilusi ni so nak habiskan almost 4 weeks gak la....dasar pemalas bukan tebal mana pun sebab movie dia pun ai tak tengok sebab tak minat but darl layan citer-citer gini ngeee.


Last week ada lagi jumpa on9 e-novel yang best-best nak terjah tengok kat fav novelist ai tue na...so uols ada link e-novel yang best-best leh la share ngan ai. Then ai jumpa satu link yang kira menarik minat ai sebab ada something kat novel dia yang lain dari yang ai selalu baca. Omedetou to Karya Lepak sebab novel Gadis Edisi Terhad dah di terbitkan juga...minat sebab almost e-novel dia banyak di selitkan ngan lagu eng dan ai rasa dia sangat comfortable guna words eng dalam tulisan dia, selalu bercherita tentang fashion...ader yang ai sendiri pun tak tahu dulu dah tahu. Then ai cuba banyangkan sang penulis ni macam mana orangnya mesti stylo orangnya wootz wootz.



Nota ibu jari manis ai:: Sorry uols yang mana terjah sini ai tak sempat nak terjah balik nanti ai buat *lawatan rasmi* kat umah uols na....hugs ketat2!










41 comments:

lieyalatif said...

BAGUS SIS...rajin membaca....lieya dulu mase bujang2 rajin ngadap novel.....mmg berhantu laaaa.....sejak dah jadi ibu ni yg terbatas sikit nie he he he......alasan tuh!

mizzkechique said...

bagus..mengisi ms lapang.. pape pun, hobi kite sama uols.. auwww

Hanamiko Sakura said...

kita sekarang ni dah jarang pulak layan novel... sejak baca novel kesinambungan ombak rindu... cinta... tiada akhirnya.... rasa macam dah stop nak baca pasal novel cinta yang sedih2 ni... kalau nak layan pun baca novel yang ada unsur lawak2 je... macam novel doktor cinta... memang best.... lawak... dan paling penting layang novel yang berunsur islamik + kisah kehidupan...

hazila said...

Akak dulu hantu novel tapi sekarang dah tak cukup masa nak terjebak dengan novel lagi...

ainnoraini said...

Kakain pun jugak novel tu semua kecuali - jiran kekasihku , jodohVatu cinta tak ada lagi...

Nur Hafiqa Ismail said...

wow!
koleksi...!
fiqa bc novel dulu2 ble nk exam..
org baca buku,tp fiqa minat mentelaah novel ble nk exam...!:p

ajumohit said...

Masa blaja dulu mmg hantu novel, skrg ni hantu drama kat tv hihi, tegur untuk kebaikan tu Ayu ;)

fazilzura said...

wahhh lama nye x baco novel .. last rs nye masa akil kecik kut.. huhuhuhu psl nye kan , kalau dh dpt 1 buku ..walau ado 500m/s sure nak baco abis 1 mlm .. wakakakak pehtu 1 keje pun xwat .. tu yg now 'pose' baca novel ..

Anum said...

bestnya sis
anum pun kaki novel

Kamalia said...

babe..ai dah lama sungguh tak baca novel..padahal dulu ulat buku..
eh, share link on9 novel tu boleh?
mana yg best, rekemen la kat ai please...39 babe..:D

Asmara said...

jom tukar novel, rumh ni ada mini library, tp byk anime dr novel. hihi..

Munnafendy said...

rajin la tu mbaca siap ada koleksi...ai lagi malasss mengadap novel tak kira la femes ke tak cite tuh...hihi

azam said...

heh....macam isteri saya jugak...suka sgt membaca novel.....satu pun saya tak pernah sentuh...HAHAHA

Totie@Tomy said...

saya suka jugak novel..tp since mengadung dengan bersalin ni banyak bukak blog dengan fb...

Diana @ bilakukatacinta said...

Dah lame tak jalan2 ke blog ayu ni.. Rajin studi nobel rupanya..

ai suka produk JS (jemari seni) all talented writers..yg menang awards..Citer dia memang ada 'isi'...

Zana Adieyza said...

zana dh lama giler x baca novel.. rasanya ada 10thn lps kot.. hihihi.. now suka baca majalah jer.. x suka baca novel sbb tebal.. hihihi

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wahhh..pecinta novel rupanya...

WuMing said...

WuMing juga suka layan Komik online...

sudipVSsenduk said...

cuba baca novel online Syamnuriezmil.. ceritanya seolah2 saya(pembaca) memegang watak utama dlm novel tersebut.. 5*

laskar pelangi said...

tu la kan kak.kalau baca novel on9.sakit mata pandang skrin lelama..bahaye gak tu.baik beli novel terus.kak! try la baca novel 7 hari mencintaiku.bestttt=)
semua karya siti rosmizah 5bintang tau! semua bt kasi leleh jerk airmata ni.tak rugi punyaaaa:)

Cik TeN10 said...

betul lah tu.. ngadap laptop lelama i pn rse sakit kepala.. selalu jgak kna bebel ngn bf.. tp i ni degil.. ketegaq !! hahaha

dh lama xlayan novel.. skrg ni minat tertumpu pada conteng2 pulak.. =p

Azian Elias said...

aduiii..kalau baru start dah menangis, cam ne tu Ayu...haru tu..

imie fatiema © said...

dulu zmn skolah menengah mmg gila novel..hurmm tapi entah kenapa since tamat je skolah..minat tu pun berkubur sama..tak taw nape..

Fatin Mraz said...

byknya...

i never had one~ huhuu..

jeBateja said...

den dulu minat gak lah novel..tapi bilah dah kerja kilang...always bz dan penat...so lupakan jerk....ahakz

kyo_9 said...

akak baca online guna apa ek?
iPad ke PC?
boleh khusyuk ke baca camtu?

ijayuji said...

Salam ayu!! sorry dtg malam2 buta ganggu u :D mlm2 ni jer free sikit ni pun mata dah mcm mata panda :D suke baca novel rupanyer! kita suke jugak baca2 ni tp kalau novel kurang sikit, takut nanti bila dah TERbaca sume keja tak siap sbb tak sabo nk tahu kesudahannyer ahahaha... ibarat tgk drama lerr ni.. kalau bacaan ilmiah ni kita suke sikit sbb lmbt nak habis :D

happyichigo♥ said...

haaa itu dia dah start citer pasal novel, memang tak leh nak stop! yeay.....hidup ulat buku

Ijah EmoTemo said...

aiols tak pernah baca novel frm kaki novel.. mcm tak kena dgn jiwa kot? hehehe.. tp skrg ai byk beli novel yg adaptasi drama je. heheh.

aanie said...

dah lama x baca novel....skrg baru nak start balik....tp iols jenis baca lambat....seminggu baru habis 1 novel..ngeeee....

Teratak Hami said...

Dah lama nak tanamkan minat membaca novel tapi minat suka baca gossips je. Camne ni ? :-)

mamaNoriz said...

mesti ada rak special utk buku2 best tu kan...koleksi kesayangan msti jaga baek punyee...

sya tak dan lah...
sbb pemalas...huhuuuu

WuMing said...

WuMing suka layan komik saja....

Dah habis duit banyak...

Skarang layan kat tenet saja...

Ros said...

salam,

Rajinnya Ayu baca novel2 ni...banyaknya...macam2 cerita...

Dulu,kak Ros rajin jugak baca novel ni...tapi la ni,kurang dah sikit...pasai tak dak masa sangat dah kot...kak Ros kalau dah stat baca tu tak boleh nak berenti dah...lagi tak habis bacaa.....

Sue @ Nenie said...

Salam Ayu..Sue pun suka baca Novel zaman sek dulu2 tapi since dah keje n selalu sibuk, minat tu semakin jauhhhhh..but sek bila dah kawin, nak baca maz pun tak sempat selalu kena kacau ngan anak2...hu hu hu hu

هانيم إرشاد said...

minat novel inggeris jew.. novel melayu tak pnh beli.. hehe..
novel inggeris pown abah sponsor or belikan.. jd bace laa.. :)

sitiezahim said...

dulu suka layan..paling peberet jauh by aisya sofea..kebanyakan novel dia saya baca..tp saya jarang beli novel sbb selalu beli tp terkena yg tak bes huhuhu...

CikUna said...

haha.. semua novel Siti Rosmizah memang superb.. sapa setuju angkat perut... haha

\\( ^_^ )//

Hanie Dew said...

novel oh novel. kalau la aku nistudent lagi dpt baucer rm200 tu..haih..

Jue skrg pun dah tepengaruh dgn aku minat baca novel.hukhukhuk.bosan punya pasal la tu.

Juliet_iRa~" said...

suka bc novel jugaa..hee :D

suka lafazkan kalimah cintamu tu gak kak..sedih sgt2 kan?

YONG JIAO XIU said...

hehe sorry ya br sempat komen lepas 1minggu tak buka blog langsung. tahap malas paling apa tah. sebulan dah tak post apa2 tu. org komen pun yong tak sempat baca lagi ni.mmg takde mood, cuma ada mood mengomel kat blog org je. hehe.
wahhhhhhhhhh nooooveeeeeeeeeeeelllllllll.haha. hehe mmg kita serupa, yong, suma novel yong balut.mmg bukak pun abis kecik,sebab syg taku ada urat kat tepi tu. hehe.
sekarang novel yg lom baca ada 27bijik!(hamik aku, asyik tak cukup masa, pastu time jenguk kedai buku,sumpah grenti rembat pya)
ha novel terbaru iman -cinta tak terucap -amat la best tahap dewa 20.
novel terbaru acik lana pun bakal menjengah dunia. hehe - maaf jika aku tak sempurna
oh ya 'awak suka saya tak?' pun best, blh belajar budaya cina.
kampung girl -hehe top best seller tuk bln ni.
pendek kata byk novel baru yg best smpi tak cukup duit nak beli n tak cukup masa nak baca. hehe.
oh ya, try baca kat blog ni - http://lifesar.blogspot.com - novel BAJP.dah jejak 82 episod dah. mmg blh rasa geram gan lelaki tu.hehe.
hohoho klo cter bab novel, mmg 5komen pun blh ni.hehe.
n yong pun lyn cter fantasi cm harry potter, stardust, narnia, pdkkata suma novel la kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...