♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, February 8, 2012

♥ Newgaku Omedetou Taikai ♥

Bonjour / hello uols hari ni baru nampak matahari dah 2 hari kat sini asyik ame/hujan sepanjang hari nak jemur baju pun susah apatah nak kuar gi dobi keringkan so hari ni keja melobi la ai. Selalu ame ni nak tukar cuaca but feb terlalu awal untuk haru/spring. Oke nak cherita pasal activity last Sunday weols dapat invitation from youchien for event newgaku omedetou taikai ni lebih kurang macam majlis ucap tahniah sebab dah masuk darjah satu ngeeee. Event ni di buat kat hall di Utsunomiya pukul 1pm but weols pukul 11.45am baru gedixzz nak kuar sebab tak sure nak gi ker malam tue...so pagi tue baru decide.


yang dapat invitation jer boleh masuk


So ikut jalan number 4 yang kecil dan banyak giler terrific light tue walaupun tue adalah jalan negeri but jammed teruk giler sejam lebey baru sampai. Sampai kat hall pukul 1.35pm seksa giler nak cari parking sebab banyak parking tutup tak paham pasal apa. Last dapat parking 3 block from hall tue...half hour ¥100 uwaaaa mahai selalu kat Oyama or Ota hari tue sejam pertama free maybe sebab shi besar kot. Lepas register masuk dalam hall terkejutzz opocottt gak sebab ramainyer umat manusia kat level bawah dah full so terpaksa weols naik ke second level dalam hall tue. 


view from our seat...tak puas sebab jauh uwaaaaa...ituew la terjah lewat sangat.


biler dapat seat baru leh nak smile ngeeee


Event ni di tayang movie yang patut di lakukan waktu nak gi shogakko/sek rendah nanti from bangun pagi, breakfast, kuar umah sampai shogakko then activity dalam class etc kira complete sehari waktu sekolah la. Then masa yang di tunggu2 oleh budak2 ni biler doraemon  and geng kuar. Gamat hall kejap dengar budak2 ni jerit. 



owh pic tak clear sebab snap guna iPhone jer dah la lighting kurang then duduk jauh plak lupa nak angkut DSLR hari tue....hentak kaki kuat-kuat!!!


yang gi event ni dapat beg dan pencil box doraemon @_@

lautan manusia...tengah jalan nak scap pic gak ..ituew pasal jadi blur ngeeee DUSH!!


Pukul 3.30pm baru settle everything perut menyanyi lagu rock tak tertahan lapar sebab masing-masing breakfast roti 3 potong jer pagi tue. Drive balik Oyama singgah makan kat kedai nasi campur jepun lebih kurang pukul 5.25pm la....muka masing2 stress tahan lapar ngeeee!!


our meal but ni set ai ngan darl jer....meal adam terlupa nak snap...menu yang sihat sebab tak ada benda bergoreng dan berminyak pun....alhamdulliah kenyang sampai ke malam ngeeeee!






nota ibu jari manis ai:: banyak betul event untuk kanak-kanak kat sini this weekend pun ada lagi pertandingan baca buku plak....if rajin maybe bawa Adam gi tengok nanti.






37 comments:

lieyalatif said...

bestnye sis......dpt mcm2 barang lak tu...doremon lak tu...so cute sgt!!

sis, tupasal le org jepun ramai yg slim2 n kulit cantik2..sbb dieorg tak mkn bende yg berminyak selalu kan sis.....terliur plak tgk tu sis...tapi kalo en laki i ni sis sure die reject nie...tak de geng i tau nak ajak pi lepak sushi king ke sushi zanmai ke huhuhu

mizzkechique said...

bestnye dpt invitation gitu..

Zana Adieyza said...

bagus la program macam ni.. kalau kat malaysia selalu buat banyak2 event mcm ni, mesti tmbh best kan.. bagus utk perkembangan budak2..

doraemon? lama dh x tgk cerita doraemon.. tetiba rasa nak tengok balik lak.. hihihi

Hanamiko Sakura said...

cute la doremon...
ang.. ang.. doraemon... ^_^

Cik TeN10 said...

ahaaa... bagus kn dia buat event cm gini.. siap ada doraemon segala.. mesti la bdak2 sronok and smngt nk g kelas.. xde la mak bapak kena tggu luar kelas dr pg smpai abes sekolah.. kih3

anymz said...

seronok dapat invition ya..bestnya kalau dok kat tempat ayu..huhu

Sue @ Nenie said...

Wahhh kat sana nak masuk sek ren pun siap ada previewww lagi tuuuu....

Liza said...

salam ayu...nnt pos doraemon kat akk yer....hihihihi

sabar kagawa japan said...

dalam byk2222 kite terliur tang ikan salmon dgn ikan saba tuhh uwaa...sini ikan saba sekor dah 20 hengget....ikan salmon 35 dirham sekilo........uwaaaaaaaaa

azam said...

wow....ramai nyer g tgk....

best ni

dela said...

rmainya... best kan dpt invitation camtu..

Munnafendy said...

seronoknya budak2 kat sana kan ada event mcm ni..beruntung Adam mbesar kt jepun =)


yg seketul bulat tu mcm ikan sardin tin je...hehe

yatie chomeyl said...

mesti frust kan xbwk DSLR nk shoot doraemon..i fhm perasaan tu sbb I tak bwk DSLR masa nk shoot Wan-Wan, U-tan dan Yuna-chan huhuuhuh

chekpid said...

bestnya...kt sana entertainment mmg banyak kan...sebab tu kartun2 dari sana pun bukan hanya untuk kanak2 je, betul tak. bertuah ur kids. apa kata buat GA hadiah made in japan...boleh ai enter, on behalf anak..ahaksss

Kamalia said...

memang ramai nmpknya tu..lunch set u tu buatkn ai jd lapaq..
bila lupa bwk dslr memang rsa nak terbang balik.haha

Fatin Mraz said...

ritu masa ai gi genting ada doraemon world... ada jer maskot doraemon.. heee..

nway, layankan ajer xtvt utk kids..best per~

Teratak Hami said...

Femes lagi doraemon yek !!!

Bestnya banyak event untuk budak2 kat Jepun. Tapi free/berbayar? Kat M'sia kalau time cuti sekolah mmg byk xtvt tapi banyak yg berbayo ler. Kalau nak free, pergi membaca kat library :-)

kasihredha said...

byknya event...dan ramainya org :)
siap dpt hadiah baju doremon lagi ..sure adam suke

hazila said...

Ayu,
Kat Nihon mesti takde masalah minyak masak habis kan. hehehehe....

Asmara said...

nnti lg byk event utk shogakko, lg seronok mcm2 aktiviti. lg satu kalau mcm ni mmg kene keluar awal, japanese ni kalau boleh mak pak datuk nenek pegi tengok, tu yg full house jdnya. hehe...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

saya salah pandang ke?? rasa mcm header ne lain jerr

WuMing said...

Syok dapat pi tengok benda macam tuu... terutamanya budak-budak..

aanie said...

syok gak diorang buat event camni...seronok jadi budak2 kat jepun...rasa mcm dihargai...hehe....

agak2 beg doraemon tu dpt kat adam ke kat mak dia? hehe....

Ijah EmoTemo said...

syoknyaaaa uols!!!

Papa Mifz said...

seronok luangkan maso dgn family dgn aktiviti2 mcm nih kan...:)

Juliet_iRa~" said...

doraemon!

my fav cartoon dl..hee..sll beli komik dia..ngeee

bestnya adam..jepun sgt sistematik kan utk sekolah..:)

ajumohit said...

Adam dah darjah 1 ye, yeay lagi semangat nk gi skola sebab dpt baju cute tu, byk aktiviti bagus kan sebab budak2 mmg suke sgt la ye

YONG JIAO XIU said...

bagus betul la kat sana kan, bertuah adam.
hehe alamak rasa terliur plk tgk mknan tu.yummy...
hehe sorry ari ni br dpt komen. bz baca novel.

jemarisuri said...

bestnya dpt jumpa dgn doreamon tu...hehe

js suka ni...tiap2 ptg sabtu kt sini mesti tengok citer ni...hehe

cam budak2 plak kan...kihkih

ijayuji said...

Salam ayuuuuuuuuuuuu!!!! orang siam dah sampai tochigiiiiii!!!! ada makanan tak ayu? penat dah ni main kejor2 dgn komodo kat dlm umah yg dah beranak pinak niii haaaa ahahaha.... tgk ur menu ada ikan saba ai mmg fobia sampai skrg dgn ikan saba :D serik sampai skrg ahahaha....

Hanis MY said...

syoknya beb..sure adam seronok sengih sampai balik rumah...

anie,Nagoya said...

pikka pikka no,ichi nen sei.tahniah adam.unty tgk muka adam berseri nak msuk sekolh.kene rajin2 na.

Terima kasih byk2 kat ayu sbb sudi mendidik blog ai.nak comen kat shout box,tp kkanie gn hp tak leh nak anta kat citu.maka comen kat sini je.

anie,Nagoya said...

pikka pikka no, ichi nen sei.tahniah adam. kene rajin2 g sekolh.

Terima kasih byk2 ayu kerna sudi godek2 my blog.dgn ucapan Terima kasih cukup ke?ayu dah byk tlg.akan ku hapuskn sikap pemalas yg melekat setia pada diri ku ini.madah?hehe...

Nieza said...

wah bestnyer adam..tahniah. kat sana dah spring ke ayu? sini winter lum abis lagi ni.tak sabar nk spring juga:)

jeBateja said...

mcm tu sekolah kat sana erk..pendedahan yg bagus...

PinQib said...

hohohooho..

nape eh.. tiap kali tgk makannn jepon.. sah sah mulut berair....

nak makan unagiii.. ehhh

happyichigo♥ said...

bestnye event macam ni mesti adam seronok, ayu pun happy tengok adam seronok! nanti ade pertandingan bace buku?? ok pasal bab buku2 dira suka!! nanti update k!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...