♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, February 16, 2011

♥Jika duit jauh dari langit ♥

Entry ni tak kena mengena dengan tajuk di atas...itew cuma mimpi di awal pagi jer...hikhik
Pagi ni busy sikit pergi youchien/kindergarten untuk jumpa sensei..
panjang berjela dia explain so for register kena bayar 7 man
(Rm2500) monthly pula 3man 1sen (Rm1100)...gulp!

Berpeluh ai dengar bapak segala mahal youchien kat japan ni sebab swasta punya if government murah banyak(tapi youchien mana gov buat), tapi demi pendidikan anak tersayang terpaksa redha juga. So part makan ai kena buat bento kat Adam sebab banyak tak boleh makan...kena merajinkan diri mencari recipe nak bagi budak kecik ni makan!

Duit boleh di cari dan memang ada saving untuk
education Adam. Lagi pun nihongo dia dah boleh cakap cuma kena bagi formal dan teratur ayat yang di gunakan.

Selalu dengan papa dia cakap nihongo ngan ai bahasa melayu dan english. InsyaAllah start bulan April depan...meaning ai sunyi la dari pagi sampai ke petang. Sebab youchien sini start pukul 8am habis pukul 2pm, rasa lagi panjang dari tadika kat mesia ek.



ini la rupa youchien itew...tak ramai sangat student saja pilih gitu sebab nak bagi senang sensei focus nanti hikhik.



2 comments:

IDA said...

mak aii...mahalnya bulan2 pun kena byr...kalau camtu 12bulan 12 beg coach ayu melepas..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Nangesss(´-`).。oO(
Mak terkejut smpi demam hr ni hikhik
Owh coach cuma wajib waktu bufday eeee(@ ̄ρ ̄@)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...