♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, February 22, 2011

♥Japan Vs Korea ♥


Tertarik nak buat entry pasal J-drama dan K-drama tak kisah mana pow both ai suka Eeeee but before ai lives in japan ai suka tengok K-Drama yang selalu tayang kat 8tv pukul 7-8pm tue....J-Drama jarang ada kecuali weekend kalau uolls perasan la.

If tanya ai J-drama yang paling ai suka rasanya tak banyak walaupow ai dah tengok banyak J-drama tapy yang ai suka sekali ialah drama Beautiful Life lakonan Kimura Takuya dan Tokiwa Takako drama ni dah lama if tak salah tahun 2000 but ai jatuh chenta sama drama nih. Sangat sedey dan uolss harus bersedia dengan tisu sebab masa ai tonton drama ni berbakul² tisu habis...tersentuh sangat jiwa dan ai recommend tengoklah drama ni pasti anda puas haty. Satu lagi drama summer snow ok juga la...persamaan drama ni heroin berjuang untuk hidup...moral da story chenta tak bermestinya berakhir dengan kegembiraan.




Kimura juga antara actor yang ai minat dan WAJIB ai tengok if ada drama baru dia kat tv @___@.If tanya K-drama plak rasanya panjang berjela list ai nak taip but antara peberet sepanjang zaman buat ai adalah winter sonata, autumn in my heart, stairway to heaven ni list citer sedey la...if romantic comedy banyak giler antaranya my girl, Boy over flowers, U`r beautiful, Princess hour, My Princess, Secret Gerden etc. K-drama Lim Min Ho actor ai suka selain dari Hyun Bin, Choi Si Won, Song Seung Heon....panjang list if citer pasal K-drama ni kan hikhikhik.

My darl dia prefer tonton J-drama ai pula K-drama, dia banyak kasi tajuk J-drama suruh layan tapy selalunya ai layan K-drama sebab bagi ai K-drama kena dengan jiwa ai...ntah la susah nak cakap macam mana tapy if Matsumoto Jun yang berlakon ai memang tengok walaupow sometimes tu macam KAKU dan control ensem jer dia berlakon hikhikhik.

Bab drama ni terpulang kat citarasa masing², tapy sekarang senang sangat nak tengok online tak payah beli DVD sangat mengutungkan tapy boleh merosakkan mata if tengok lama sangat macam yang jadi kat ai sekarang...so now ai dah kurangkan tengok drama sebab nanty kena bebel hohohoho!




6 comments:

sephia said...

2-2 suka..kalo bg pilih nak pegi mana..2-2 nak pegi..hohoho *tamakgile*

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai nak gi korea la
dekat jer tapy x sampai2 lagik pow :((

sephia said...

this nov ai maybe pegi..hehehehehehe :D

Lady of Leisure said...

teringin nak gi jepun.. huwaaa.. suka nature n history.. hakone ok tak? hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Sephia:: mana Korea ker???
Nangessss (´-`).。oO(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Lady:: Hakone Yokohama ek??
Ai x smpi lg but tempat tue nice ai tgk pic my fren Σ( ̄。 ̄ノ)ノ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...