♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, November 9, 2010

♥ R@jin ♥

hary nih terlebey rajin masak macam². Sebab teringin nak makan semua makanan itew lagipow hary nih tak sejuk so penyakit malas tak der :-p
Lunch tadi masak nasi macam biasa then buat m
y peberet laksa....eeeeee saper yang kenal ai mesti cakap la laksa lagik? nak tahu ai nih memang hantu laksa hary² makan laksa pow tak per :))
Sebenarnya stok laksa yang bawa from mesia dah lama habi
s, so selalu nak makan ai beli udon then masak kuah jer. Last month ida datang visit us dia kasi laksa 3 bungkus sekali daun kesum...yipeee best taw sebab baru buley rasa laksa yang betul² laksa :D
hary nih last stok laksa yang ida kasi so lepas nih kena or
der from mesia or kena cari kat baticrom.

selalu ai masak kuah suka pedas tapy since adam dah start m
akan kuah tak campur ngan kicap so ai kurang kan cili dalam tuh. Tapy wajib kena ada cabai melaka kat atas laksa ai sebab ai suka pedas. Laksa ai makan tak suka dengan banyak sayur cukup kalau ada telur,bawang,cabai melaka kalau ada bunga kanta pun ok juga @^@. Yang nih kuahnya ai buat guna ikan saba.

Lepas itew teringin nak makan kek coklat so aper lagi
k tengok semua bahan ada lagik buat la kek coklat basah hikhikhik...yang paling syok pasty nyer si adam sebab dia hantu kek :))
senang & simple jer kek ini nak buat.


adam help mama letak hiasan kat atas kek itew....excited giler dia hohoho *^_-*



taraaa dah siap kek coklat comot ai hehehehe :-p

Most Beautiful Memory ♥♥

4 comments:

IDA said...

yeay dh boleh komen.rajinnya.terliur la pulak tengok laksa tuu..mcm kena buat je weekend ni :-p.mee laksa kalau kat kedai thai ade la jual :-)

♥L@dy @yU♥ said...

besh la ida kat kedai siam tuh macam² ader...kena g umah ida jugak la bley BORONG nanty :-p

FaiHash said...

wah... mek pun suka makan laksa...laksa penang paling peberet uolss! hiks..

sedapnya kek cokelat..nmpknya selera kita sama yu..ekekeke

♥L@dy @yU♥ said...

yuk kiter sejiwa gitew hahaha
kek tuh senang giler nak bikin...;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...