♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, November 24, 2010

♥Internet jepon♥

hari nih nak citer pasal line internet kalau kat mesia masa zaman muda remaja ai guna dial up telekom yang slow giler tue hahaha...yang kena cucuk dekat wayar telefon(rasa ramai pakai macam nih dulu kan) ...lepas itew up sket pakai wimax yang nih ai pilih yang kotak 4 segi bukan mcm pen drive tue (monthly rm 49)..kalau dapat green light baru line laju seket...kena tengok coverage kat mana paling ok kalau nak pakai yang nih.
so bila tinggal kat japan ai start pakai emobile yang monthly ¥5000 sebulan. Yang emobile nih ada banyak jenis so pilih yang mana sesuai ngan laptop.ai pilih jenis nie.

Lepas setahun kami start beli pc baru so bertukar ke hikari internet from NTT...hikari ni memang laju giler maximum boleh sampai 1G...cuma monthly mahal sikit ¥7300. now both line ai guna kira totol ¥12300...
yang hikari ni memang puas haty pakai since dah guna kami jarang renter DVD semua download jer...selalunya 1 movie tak sampai 10 minit download, kalau lagu cuma 2 minit 1 lagu....save bujet hahaha.....hope 1 day mesia akan ada line internet yang laju macam hikari ni. *@_@*

Most Beautiful Memory ♥♥

2 comments:

NanAFarhanA said...

lepas nie kat malaysia akan guna 4G YES...dengar cerita kalau download movie x yah tunggu berhari2...on the spot dah bleh tgk...tak salah baru je launching..

♥L@dy @yU♥ said...

kalo ada baguih
harap x mahai dan semua mampu pakai
besh ooo ada ternet lajuu :-p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...