♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, March 14, 2012

♥ お土産/Souvenir ♥

Today nak cherita pasal omiyage / souvenir or present, masa terjah shuryou oiwai party last weekend tetiba encho sensei bagitahu yang sensei kiku gumi aka class Adam nak resign. Kebetulan sensei class Adam ni ada 2 orang, yang sorang tue ada masalah terlalu penat then dia kena rest 6 bulan then tempat dia di replace ngan other sensei. But both sensei ni memang close ngan weols. Weols actually dah plan nak kasi hadiah kat theyols but tak sangka nak resign terus.


So bila tahu nak resign nak order hadiah thru internet dah tak sempat last weols decide nak terjah Sano outlets. Sebab theyols gegurlz so senang nak beli hadiah.....weols beli wallet from coach. Satu wallet nie actually rega ¥24000 (RM879) but ada sale 50% dapat ¥14000 (RM512) then ai rembat 2 biji total ¥28000 murah kan??? Jangan tengok yang RM tue if convert memang nampaklah mahai sebab RM...but yang duduk nihon boley dapat rega gituew memang teramat la murah....seriyess tak tipu ngeeee!


wallet & pic frame for sensei, nak tunjuk wallet tue dah wrap plak...sorry ekk uols!


card for sensei 



Untuk youchien weols kasi kat encho sensei yang ni.....


apakah benda alah ini??? jeng jeng jeng




























chou/ buffer fly set...ini yang betul punya chou ...tempah kat amazon.com boley pilih nak chou jenis mana...frame ni boley di gantung kat youchien nanti...ini Adam punya idea.


Last omiyage for Adam kun tomodachi....class mate dia ada 21 orang, weols beli set alat tulis jer. Prob kat sini if nak kasi apa-apa pun kena tunggu sensei buat note kasi kat parents dulu, minta permission.....ituew nak kasi pun susah ngeee...if tak Mesia orang nak kasi tadah tangan jer khen hukhukhuk. Tak sini makanan etc tak boleh sebab nihonjin banyak yang allergic. 


done!!!!


Today omiyage for Adam ku tomodachi jer dah kasi yang untuk sensei this Friday baru nak serah. Bukan selalu buat gini...untuk sensei arigatou sebab mengajar & menjaga Adam ngan begituew baik sekali. Jasa mu di kenang sensei. ARIGATOU, KAMSAHAMIDA, TQ & TERIMA KASIH with  














41 comments:

azam said...

wah...cantiknya...JELES you

ijayuji said...

Yuhuuuuuuu :Duntung betulll sapa jadik cikgu adam, nak jadi cikgu adam jugak boleh tak? cikgu borak2 ahaks! murahhh lerrrrr tuuu sampai rega segitu! utk ayu takde ke? mesti ada niii sajerr sembunyi2 takut org mintak :D frame yg rama2 tuuu kat sini byk, kumbang pun byk :D kala jengking pun ada, nak apa lagi? kat sini apa jer yg takde? ehehe....

Amie said...

Cantiknya rama-rama.... kalau awet cara gitu memang tahan lama, warnanya pun tak pudar!

LYAfrina said...

frame tu cantik sgt2...

butterfly tu y diawet kan...?

Cik TeN10 said...

a`ah.. sejak dok kat jepun nila bleh merasa pakai barang branded.. kl kat mesia mampu tengok je la.. terbeliak bijik mata tgk harga ! hahahh alhamdulillah rezeki kan.. =)

canik frame gmbar tu !!

Anum said...

comelnya frame tue sis

Munnafendy said...

nk kasi hadiah pun kena bg surat dulu ek? erm...yg ni pelik kot..hihi

hari2 tkar templte sis ni..rajin nau =D

Jue said...

mmg agak murah jugok tu beb
kalau cni, nanges bayar haha
anta adam blk mesia, meh aku jadi sensei dia hahahaha
#nak jugok hadiah haha

Teratak Hami said...

Akak suka dengan rama2 tu ... dan klu nak kasi hadiah coach, lagi best .. hehe

Kamalia said...

betul kata ika..untung sensei adam kun,nak jadi sensei adam kun jugak boleh?hehe..
ai pun ni tak tahu nak bagi apa kat sensei diorang..bulan 4 ni last diorg nak bersekolah kat situ..so,kena pikir nak bagi apo..

mizzkechique said...

rerama tu cantekla uols...

ieda said...

cantik2 ..
sure terharu sensei adam kan
jasa guru tetap dikenang ;)

ainnoraini said...

cantik..tapi kesian kat rama2 tukann...

jemarisuri said...

pasti seronok org yg trima hadiah tu kan...jasa mu dikenang...hehe

imie fatiema © said...

suke la dear,beri n terima hadiah dpt menggembirakan orang...lagi kalau packing guna wrappers yang comel2..sukenyerr

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

cantek la rama2 tu...

wah freme tu pun boleh tahan juga canteknya...

aanie said...

ala, xde gambar wallet coach tu ek.....
nape la abg i dah blk mesia...kalo x, maunya i order henbeg kat dia...

tp frame tu sgt cantik....kreatif la uolss..

yaNa said...

cantek..kretip..saya sgt suka hadiah2 tue..
eh! cm hadiah tuk kita plak..hi3..

Juwita Jamaludin said...

Bestnya sensei adam.. Huhuhu.. Murah rezeki ayu..:)

Munnafendy said...

kak ayuuuu

nah jawapan! jgn mara tau! =D

http://www.munnafendy.com/2012/03/sapa-suruh-cari-harimau-d.html

c'axoera ヅ said...

best best....suka sgt sebab chomel :)

ajumohit said...

Wah rezeki sensei Adam ni, kalau kt mesia mau nanges tgk rege dia hihi

sitiezahim said...

waaahhh i pon nak jadi sensei adam la hihihi..btw mmg takleh nak convert kan, sbb bergantung ngan living cost and etc..dan butterfly itu sungguh kretip..bagus tul adam :)

kasihredha said...

sensei misti suka

lieyalatif said...

cantik sgt sis!! teruja tgk....sensei yg dpt sure laa suke n hepi...bertuah dieorg tau!

Cho Zila said...

sensei.. teringat lak kat kedai ubat cinatu...
cantik2 belakaler... rugi tak dapat tengok wallettu..

Fatin Mraz said...

best2.. pilih2 souvenir mmg best..

Asrul "iLham" Sany said...

sile fokus kat paper begs coach muahaha...

chantek...

Nieza said...

salam windu Ayu!!..hmmm lama tak dgr ceter ayu..sorrylah akak bz tak sempat nk bw.hari ni baru sempat terjah sini. wahhh...bestnyer borong coach tu..kat sini tak ada lak outlet coach ni tapi guess banyak la..:)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

seumpamaaaa rama ramaaaa :D

happyichigo♥ said...

cantiknya card...gambar adam kakkoi lah!

YONG JIAO XIU said...

woa rega mmg gempak. hehe klo ayu blk mesia grenti blh shopping tak ingat dunia sebab convert duit jepun ke mesia. hehe. awat tak rembat satu tuk diri sendiri. blh tgk wallet tu, hehe sebab grenti ayu tak bungkus tuk diri sendiri.hehehe. serius? kena tulis surat inform?makaih!renyah pya keja tu. mmg kita kat mesia main tadah tgn je klo ada yg nak bagi. ayu n family mmg baik! bagi hadiah kat bebdk n cikgu, coach tu!hehe.

lizz said...

lawo frame omiyage ...reramer tu suker...

sabar dubai said...

waaaa lmbt plak kite smpi nk tgk omiyagi tuh....wow syoknyee sensei kalo dpt ni kan ehehe

Liza Razak said...

baru nk busybody tgk wallet coach tu..hehe...saya pon nk jd sensei la mcm ni..boleh dpt hadiah best :)

Picoz Shupalula. said...

cantik sangat!

Juliet_iRa~" said...

bestnyaaa sensei adam..hee

baiknyaaa hati mama n papa adam ni..

:D

Hanie Dew said...

nak hadiah coach gaksss.. murah la..nanges tgk harga.

Papa Mifz said...

mesti cantek kan wallet tuh...

Diana @ bilakukatacinta said...

mula2 terkezut gak ayu tengok harga gitu..tp bila pk2 nihon ni lg tinggi taraf hidup uolls..consider tersangatlah murah.. Pepon..kawaiii desu ne..

PinQib said...

ok// br paham.. hoo.. memang mahai ... tp dngar cite orang jepun gaji bpuluh3 ribu spulan RM.. tskkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...