♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, March 9, 2012

♥ Rindu Nak Berkebaya Auwwww ♥

AsSalam uols,

Sepanjang tinggal kat sini benda yang ai rindu nak pakai ialah KEBAYA, dulu boleh la selalu pakai if ada kenduri or event khen kat sini ai tak bawa pun kebaya lagipun rasa dah tak muat since badan agak BAMOK lately ngeeee. Setiap kali raya wajib ai buat baju kurung dan kebaya taw...suka sangat pakai kebaya auwwww sungguh la over khen.


kebaya pendek silver tue kesayangan ai sebab ituew la baju nikah ai dulu ....pic taken 21-4-2006 masa persandingan my BFF terpaksa blur kat muka sebab free hair lagi masa tue...masa ni si Adam baru 6 bulan then if notice badan ai berisi sket hikhik. 



Ai banyak collection kebaya ni macam-macam jenis dari kebaya pendek hingga kebaya labuh macam-macam pesen ada. Macam kebaya pendek baju nikah ai tue actually kain tue macam kain duyung panjang berderet kat belakang so sayang if tak pakai so suruh tailor alter buang yang panjang belakang tue...if not nak jalan kena angkat ala-ala dress tue....gara-gara tiru pesen retis kawen zaman 2004 ngeeee dush!


Satu lagi rindu nak pakai tudung bawal...seriyess sehelai pun tak ada kat sini sebab ai tak rasa nak pakai pun tudung bawal kat sini....tetiba rasa keciwa plak tak bawa. Dulu nak beli tudung bawal sampai 60 hengget pow sanggup perabih duwet sebab rasa cantek sangat....macam-macam batu ader ngeee! Dulu shawl, pashmina etc mana pemes lagi. Baru-baru ni tengok collection Datin Norjuma punya tudung bawal cantek la plak...murah plak tue. Dia ni antara datin yang berfashion yang tak over dan simple jer khen.


pic tahun 2008...adeh dah lama sangat rasanyer. Pakai tudung bawal ni tak payah belit2 sebab batu tue dah berat so senang keja khen. 











32 comments:

cik fadh said...

hihi tp an skang rase pakai shawl lilit2 tu lg cepat dr pakai bawal..pelik tol..hahaha

yatie chomeyl said...

I pun suka pakai kebaya, every raya wajib kena ada selai baju kebaya...hehe

Anum said...

banyak ek koleksi kebaya..
sis skrg dah x pakai tudung bawal kan

Aziela said...

sekarang bamokk? Ishhh..x ada langsunglah Ayu.. Kalau pakai lagi cantik. Mesti cik abang tu puji...hehehehhe

Ijah EmoTemo said...

xpernah pki kebaya *meraung*

WuMing said...

Nampak ayu saja sapa yang pakai baju kebaya ni kan?

mizzkechique said...

dh lm gak xbuat kebaya..

シャイマ said...

eh syaima benci gila kebaya dulu sebab badan sekeping kalau pakai buruk gila. tapi skrg badan dah ok sket kot nak buat la nanti hihi.

Teratak Hami said...

Akak dah lama tinggalkan kebaya. Klu ada pun dah tukar ke kebarung. Now selesa pakai baju kurung Johor.

aanie said...

x penah dpt pakai kebaya...nanti macam balut nangka...uwaaaa.....

tudung bawal pun dah lama x pakai....malas nak iron..kekeke...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe pakai la :D

Amie said...

cantik apa pakai kebaya... nampak seksi he he he hehhh

Munnafendy said...

ai tak pernah ada baju kebaya! haha tak tau la knp takda keyakinan nk pakai...hihi

tudung bawal pun ai still pakai lg smpai skrg...kalau ayu nk pakai suh la sape2 tolong pos kat ayu

Asmara said...

zaman anak dara dulu mmg kebaya sajork pegi keje. hikhik.. sekarang ya ampun kebaya pun tak sanggup memunculkan diri. hwahwa..

jemarisuri said...

kebaya?..lama dh tak pakai sbb bdn dh tak berbody....uwaaaa..

sitiezahim said...

saya dh lama tak pakai..sejak dtg sini..tapi dah ujung2 20-an aritu dah setat ada perasaan malas nak pakai/buat kebaya..rasa diri dah tua..hahahaha...:P

ijayuji said...

Salam ayu!! holaaaaaaa fren!! ehehe... kebaya dr dulu tak berapa minat, kita suke baju kurung :D kalau buat kebaya pun kebaya terus, takde apa nama kebaya tu ya? lupa pulak, klu kebaya yg mcm ni rasanyer ada 2 pasang tapi pakainya cuma sekali hihihi....

sabar dubai said...

kak ayu kite pnh pakai kebaya 2x je dlm idup...xsanggup...sbb body kite ni membahayakan....hua hua huaa

ajumohit said...

Tingin gak nak pakai kebaya ni, tp skrg byk pakai kurung moden je, Suka tgk baju silver Ayu tu nice

kasihredha said...

dah lama x pakai kebaya...sebab byk spare tyre

Schajar McFlurry said...

cantik nyer pakai kebayeeee....

ieda said...

akak lagilahhh
dah bertahun x pakai .. sejak ada anak lagilah .. hubby macam x suke .. soo kenangan kebaya dah lama berkubur ;)

anamizu kaito said...

wahhhh comeyla akak dari dlu!! pewiiiittt! :)









luv,
cik ana

Juwita Jamaludin said...

salam ayu.. gomen ne baru sempat nak kmen blog ayu.. kebaya.,. hihiihi zaman seklah je pakai dan memang akak kurang suka pakai.. kakak akak suka.. tak la ayu sekarang x bamok la..

Totie@Tomy said...

ai berkenan kat kebaya silver u lawa u..ai lagi bamok 6okg tak nak turun2,,lepas bersalinkan si damia nii..adoi..

Kamalia said...

ai rasa ai ade 2pasang je kot kebaya..sebab mmg tak suka pakai kebaya..lagi suka pakai baju kurung.
ai is jeles sebab berat uols dah 53kg kan skrg ni..sobs!bila ai nak turun smpai situ jugak..

dela said...

dela berbaju kurang aja... kebaya dah lama ditinggaklan,... :(

YONG JIAO XIU said...

hehe suka yg jenis main sauk je now. mmg la malas tahap ape tah yong ni. klo nak g keja pagi, mmg cari yg cengitu je. sauk n pakai jarum kat 2 2 bahu, takde pakai brooch pun. sebab yong kidal, so agak payah, sebab kebykan brooch dia buat tuk org tangan kanan, klo yong pakai grenti senget, nak betulkan sampai 5 min, rasa membazir masa je.hehe, bawal pakai time rajin sgt2 je. kebaya, mmg kurang. ada 3 kebaya je dlm suma baju tuk 4bulan hari kerja. baju kurung kedah pun 1 je ada. suma baju kurung je beertimbun.

ღKekunangpelangiღ said...

Manisnya si berbaju kebaya. Nasib baik berbinikan orang. Cewahh. :p

Picoz Shupalula. said...

jarang nak jumpe org pakai kebaya skrang. huhu.
p/s: follow your blog ;)

Juliet_iRa~" said...

heee..kebaya comel dgn akk..tudung bwl mmg best..skang dah ada inner bwal kak..

:)

CikUna said...

wewit.. sweetnya die time tu... nak tengok pic nikah yg pakai kebaya tu boley ?? hehe request2 pule..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...