♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, March 12, 2012

♥ 3 Years ♥

12 March 2009 1st time menjejak kaki ke Nihon feeling masa tue bercampur aduk sebab tak pernah berjauhan ngan family sepanjang hidup 27 tahun even lepas kawen weols duduk asing but still satu negeri every weekend boleh lagi balik but now nak balik setahun sekali pun payah sebab ngan darl keja dan Adam dah sekolah susah nak cuti lama-lama.


3 years satu masa yang lama if ada anak pun dah besar....bila tengok pics dulu pun si adam still kecil la now dah tinggi ngeeee. Dulu sampai nihon cuba bawa barang 70kg jer now barang dah berlambak...dulu sepatah haram pun tak paham nihongo setakat arigatou jer hikhik now alhamdulliah even tak fasih nak cakap tapi apa yang orang  cakap dah boleh paham. Kanji pun dah tahu sikit2, but si Adam improve banyak compare ai maybe dia kecil then sekolah kat sini. Dia lebih suka cakap nihongo compare ngan BM, sepanjang 3 years kat sini alhamdulliah segalanya di permudahkan. Tak pernah jadi case yang bukan-bukan semuanyer bersistematik.....tak sure lagi berapa tahun nak duduk sini lagi. Now memang tak plan nak balik bila lagipun sekarang darl kena ambil test nak naik pangkat plak....ganbatte darl jawab betul-betul taw. Kat sini kenaikan pangkat semua kena ambil test bukan suka hati boleh naik macam kat Mesia tue.


1st pic weols  @ narita airport date pic taken 12-03-2009 7.24am





nota ibu jari manis ai:: sorry uols yang comment n3 smlm ai tak sempat nak BW, on9 guna iPhone jer sebab whole week ni mmg bz kat youchien. Ini juga antara scheduled n3...nanti petang ai free skit ai terjah umah uols na...jangan merajuk taw...ahaks ngeeee *____^












26 comments:

mizzkechique said...

mcm xnk balik mesia je.. sob..sob..

アヌムちゃん said...

waa 3 thn dh eh k.ayu..best2 :)

Anum said...

wow kira susah nak naik pangkat ek
kena amik test

lieyalatif said...

dah 3 tahun yeak sis....lame tu kan...sonok dok kat negara org...mcm2 pengalaman dpt.....

Teratak Hami said...

Ayu,
3 tahun lama tu. Ambil kesempatan cakap nihongo banyak2. Akak now skit nyesal tak puas cakap nihongo sbb now kerja mmg kena cakap nihongo. Byk dah tersasul/tersasar dari landasan:-)

Good luck to your darl. Balik sini boleh terus jadik syachou.

cik fadh said...

bestnyer..agak2 ade x peluang cik fadh nk dok negeri owg..kalo tgok kerjaya cik fadh o kerjaya bakal husband mmg xdo makno nk dok sano..hahaha

Asmara said...

eh lebih kurang akk tp akk awal sikit lg. hihi.. gambatte duk lama lg!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

syabas bete....

wahhh...dah 3tahun ye...tapi kita kenal baru ja kan...setahun lebih ada kot no...

mamaNoriz said...

mesti 1st yr tu sgt mencabar kan nk adapt diri dan ubah angin..huhu...demi suami tersayang kan...kena tabah...

btw, gd luck utk hubby...
mesti masyuk pasni kan...

eh, tpi kat mlsia pun utk gomen kena amik mcm2 test gak naik pangkat...
klu failed, smpi tua lah tak naik...hehee

lizz said...

dah lama kat saner yer...mesti bestkan merantau di negara matahari terbit...

ieda said...

kejap je masa berlalu kan
sedar dah 3 tahun ..
kalau akak macam adik gak , susah nak sesuaikan diri . tapi bila dah lama , rasa diri lebih pandai lak dari masyarakat setempat ekkeke ;)

YONG JIAO XIU said...

good luck tuk ur husband ya.ya ya betul tu, mesia pun sama klo gomen pya job, kena test jgk. tp klo swasta rasanya, tgk pencapaian sj kot.
igt member masa kat u dulu, dia amik kelas bahasa French 2tahun tapi tak reti2 jgk(tak blh speaking fluently), pastu dia dpt pertukaran pelajar ke korea,balik tu mmg fluent gila bahasa korea dia. mmg la dia ckp klo dok tempat org lagi mudah kita belajar sebab terdesak nak kena berkomunikasi jgk.

Aziela said...

bestnya....

Ijah EmoTemo said...

lama jugak tu 3 tahun.. hee mesti part nk menanggung rindu tu yg pyh khen kaka ayu? hee!

sitiezahim said...

kalau life better di sana, ok aje kan nak stay lelama..lgpon orang keje ni lain ngan blaja, kalau keje biasanye 1 year leh balik skali..kami ni dlm 4 thn mmg balik sekali aje la sbb takde duit hahahaha

Amie said...

Pejam celik celik pejam...dah 3 tahun ye Ayu, tapi macam tak terasa ye...

imie fatiema © said...

sgt best lah saya rasa..tp mesti rindu mesia kan..

ekabukanmakcikkau. said...

hermm berangannya nak study kat japan . sobs sobs :'(

kasihredha said...

adam sure fasih berbahasa jepunkan..:)

Hanamiko Sakura said...

sudah 3 tahun merantau dinegara orang ^^... sekurang2nya cari pengalaman ^^ betul tak kak ayu?

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

masih malaysia-jin lagi kan? hehe

ajumohit said...

Sekejap je dah 3 tahun ye Ayu, nak membiasakan diri di tempat baru perlukan masa, seronok kan!!!

Totie@Tomy said...

yang paling best dapat belajar bahasa jepun..

Juwita Jamaludin said...

Ayu rupanya akak datang awal lagi.. Hik hik.. Awal 3 bln je..:) tula bak kata As kat atas tu ganbatte duk lama lagi sini..

Juliet_iRa~" said...

wahh mcm lama je lagi akk dok jepun..hee

:D

CikUna said...

cumil.. Una pun teringin.. Nak study sana tapi ibu suh kawen dulu baru ley g huwaaaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...