♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, March 20, 2012

♥ Sotsuen Shiki part お土産/Souvenir ♥

Ok sambungan Sotsuen Shiki last n3 but tak sempat nak cherita about お土産 sebab n3 tue pun dah full ngan pics jer.


antara omiyage yang youchien kasi kat Adam.


Jom tengok apa benda dalam ituew @_@!


ader cookies, handkerchief, cawan kecil handmade by Adam & youchien magazine.


Yang cover youchien magazine tue setiap classmate cover lain-lain sebab cover tue theyols lukis sendiri. Actually ai suka magazine ni sebab teringat zaman majalah sekolah dulu. Curlastt sangat youchien pun ada magazine sendiri....very impressed.


kiku gumi classmate with masami sekiguchi sensei & encho sensei...nama theyols semua kanji kecuali nama adam jer katakana.



ni antara pics yang ader dalam magazine tue..banyak juga gambar Adam dalam tue *____*


ni plak card from sekiguchi sensei to Adam kun...dapat juga 3 keping gambar Adam. 

dapat kad from adam kun tomodachi yang ucap arigatou sebab kasi お土産 kat theyols hari tue.

ni plak from Mina Chan siap ada nama adam kat situ...susah-susah jer...ありがとう!


Ai plak dapat note from sensei yang buat rasa terharu sangat......*sambey lap ayaq mata ni*  Ucap arigatou sebab buat bento sedap everyday kat Adam...'mana dia tahu bento tue sedap ker tak ngeeee'. Actually tue memang dah jadi tanggungjawab ai as mom sebab adam tak boleh makan kat youchien tue. Tapi ituew la sensei kat sini sangat appreciated apa yang kiter buat even benda ituew kecil sebab theyols memang di ajar untuk menghargai dan berterima kasih dari kecil lagi.


 tq ketat2 sekiguchi sensei...dah letak kat album pun note ni...kenangan kat nihon. 











29 comments:

Anum said...

bestnya ada majalah macam nie

mizzkechique said...

cute btl adiah² tu..

ajumohit said...

kenangan terindah untuk adam nanti, memang rasa sedih kan tapi memori ini yang akan dikenang2

azam said...

huh...touching kan.....

masih kuat rasa kekeluargaan kat sana

lieyalatif said...

comeynye sis....teruja tgk gambar2 kat sane ....lain betul kan ngan kat sini...beruntung anak u sis merase menuntut ilmu kat negara matahari terbit....pengalaman berharga tuuh

Asrul "iLham" Sany said...

alalala comelnye... suka yang gelang n biskut cam burung tu kawaii :D

Munnafendy said...

hbt...kat sini skolah menengah baru ada mjlh..tu pun itam putih je..huhu

Liza said...

ntah2 sensei dia pun rasa jugak kot bento yg adam bawak hari2 tu, kan....hihihihii
bestkan, baru sekolah tadika dah dpt macam2 present....

Asmara said...

bestkan! Semua yochien pun yg sama kan. Batrisya pun ada majalah dan sotsugyou shiki taun lepas, tp tak sempt nak tulis, dah sibuk2 balik msia jishin masa tu sebulan blog tak berusik. nnti kalau teringt nak simpan jugaklah kat blog. kenangan gitukan. :D
*eh nama adam tu dlm katakana kan! ;)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

best kan...adam ada kenangan masa kecik2 dah dok dijepun...

WuMing said...

Best laaa

Diana @ bilakukatacinta said...

semua cute ayu..org jepun ni...kreativiti dan sifat keanak-anakan mereka terserlah ek? Even diorg sgt dedicated ngan keje diorg..still enjoy their life ngan menda2 comey cmni

Cik TeN10 said...

magazine tu dan semua kad2 tu smpan elok2 buat kenangan adam.. nt dh kawin ade anak tnjuk kat anak2 dia plak.. hihi =p

ijayuji said...

Salam ayu! waaahhhhhh! sgt kakkoi adam kun ;) dah nak cuti kan? lepas ni nyuenshiki pulak kat shougakkou :D mesti bz giler lepas ni :D

Teratak Hami said...

Banyaknya gambar kenangan ... alahai, bila lagilah nak dapat kenangan2 macam ni kan.

Balik M'sia nanti sure penuh rumah dgn omiyage dari Japan.

Hanie Dew said...

kenagan kat nihon - youchien adam..ngan mummy nya seklai macam join sekolah. happening betul la diorang ni..

cookies tu homemade ke. sedap tak. ada mag sendiri youchien tu. oh kagum..

nak tinggal kat japaaaaannnn...

sudipVSsenduk said...

antara kenangan terindah buat Adam... bestnya.

jemarisuri said...

pasti byk kenangan yg sukar dilupakan dlm dunia adam bila bsr nti..

yatie chomeyl said...

alalala jgn nanes2 lagi ye *tolong lap air mata u*

Y O N G said...

cutenye...best2

Fatin Mraz said...

best2 nampaknya... bertuah adam membesar di sana..

ieda said...

kena simpan baik2 nie majalah kenangan nie .. bila dah balik mesia sure rindu ;)

YONG JIAO XIU said...

woa ada majalah tu! n penuh gan gambar! mmg kagum la, mmg kos mahal nak wat majalah gambar warna penuh dlm jumlah yg tak ramai. klo majalah sek dulu dah byr 15inggit tu pun warna byk yg itam putih. huhuhu.

sitiezahim said...

hhihihi bes kan ada majalah..leh buat kenangan abadi.hihihi...

c'axoera ヅ said...

Proud terselit sorang anak melayu kat situ :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe something that have sentimental value :)

Mak Wardah said...

Konbawa. Lucky this handsome boy started his early education in japan, I m really proud for him & parent.

jeBateja said...

esuk anak hang dah beso....sure best sebab masa kocik banyak kenangan bergambar...

Juliet_iRa~" said...

heee..banyak kenangan adam sekolah ea..heeee..

bestnya kat sn..msti akk rs terharu sgt kan..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...