♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, March 23, 2012

♥ Adam Immunization Schedule ♥

AsSalam today 雨/hujan sepanjang hari termasuk la esok juga...mood dah ke angkasa bila sejuk-sejuk gini *dasar pemalas khen DUSH*. So today nak cherita pasal Adam immunization schedule, di sebabkan si Adam ni made in Mesia so bab2 injection tue agak different from Mesia. Since dia register masuk shogakko/sek rendah hari tu sensei dah request benda ni. But kad tue tinggal kat mesia nasib baik my younger sis tolong snap pic kat weols.


 form yang kena di isi....seriyess tak ingat semua date tue hikhik...ader yang injection yang tak ada kat Mesia.


nasib baik kad ni sangat membantu....last Adam kena injection January last year.



Then sensei call ada satu injection yang Adam wajib ambil nanti ...tak ingat plak namanyer apa....then dia minta nak tengok Adam punya kad ni.....kira ini first experience pasal ni then weols tak pernah tanya mana-mana tomodachi kat nihon pasal ni....lupaaaaa hikhik.


 Adam with Dr Razif ....kenal dari rambut hitam la ni dah start beruban dah...lama tue since 2005.


Now kat oyama dah masuk 春/spring tepi kouen ni dah kuar bunga putih kira tak lama lagi sakura akan muncul la. Adam now dah 春休み / cuti musim bunga almost sebulan. Tak sempat nak gi mana-mana pun sebab darl keja then asal weekend jer sure 雨 habis nak jalan macam mana.....nangessss hentak kaki kuat-kuat. 








23 comments:

yatie chomeyl said...

jgn hentakkaki kuat2 sgt, koyak tatami tu nanti eheh

Amie said...

Telitinya rekod kesihatan ye... Kak Amie pun dah lupa semua tu, memang tak ingatlah Ayu....

Hanamiko Sakura said...

hurai hurai... haru dah sampai ^_^

Munnafendy said...

fuhh...nanti sakura tu dah kembang kak ayu snap gmbr byk2 tau! mesti cantik!

Asmara said...

Bila angin kuat, hujan, start bersin2 haru dah tiba lah tu. Hari ni hujan.. Mencairkan salji yg ada. Tp masih sejuk gegege..

ijayuji said...

Salam ayu! sama lah kat sini, nak masuk sekolah sume2 jenis imunisasi yg dah dibuat atau belum dia org nak cek, wajib tuu ehehe.. tp kalau kat thai wajib suntik hepatitis A kalau tak silap lupa pulak kita, pastu influenza once a year. Kat sana imunisasi kena bayar sendirik atau insurance? kat sini tak leh claim insurance :D

ajumohit said...

Syukurla Ada simpan lagi kad Adam ni, Bunga Sakura??? Mesti cantik sgt view nnti Kan ayu

Aziela said...

Alahai...mana pulak akak letakkan anak akak nyer kad... Habeshlah...

Nieza said...

biasa mcm tu la kan masuk sekolah rekod kesihatan semua kena ready.teringat masa akak keja dulu pergi cucuk budak darjah 1 kat sekolah sampai naik juling mata dibuatnya bila dh ramai sgt..hehe

bestla kat sana dah spring tu..kat sini masih ada salji tapi dah start nak cair jugalah sikitx2.

jemarisuri said...

kalau js pun mmg tak ingat pasti kena cari file lama...hehe

ieda said...

Bagus lah kalau ad simpan dik, akak anie bila masuk sek anak2 aritu puas cari, masa pindah sek ekekekek

Waaa cantik tuuu, akak x pernah tgk lagi bunga sakura nie. ....

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

lain ek injection dia..

woahhh musim bunga dah nak tiba :D

jeBateja said...

wah ...sana pun ada injection2 ni erk.....ingatkan tak de....ahakz

Juliet_iRa~" said...

ooh kena juga follow up ea..tp mmg tahun 1 kat malaysia kena injection..adam pn msti kena gak kan kak ayu?

wahh sakura akan berkembang laa pasni ea..bestnyaaaaaa!

CikUna said...

huhu,,, cian Adam.. Sakit tak Adam ?? hehe tanya macam Una yg kene injection tu.. hehe..

## akak, nak minta pos bunga sakura purple lor.. hehe

Hanis MY said...

bagusnya sensei siap call lg... sonoknya sat lg boleh kuch kch hanami la u... nnti g tgk tulip sesama eh... tak sbr nk hugs u ketat2 jugak!

aleen aiden said...

aaa apesal macam banyak je dia kena inject..hu3

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

adam mcm takut jaaa....

say to easy=) said...

byknyer die kena inject

mizzkechique said...

teringat ms skolah dl kena enjek.. nanges.. hahaha.. apa daa...


sakura?? ohsem..

imie fatiema © said...

adam dah besaw..doakan adam sihat selalu.

lizz said...

adam encem ni biler time pakai bj merah ni dah besar lak nak nampak...waa lamernyer cuti..mesti cantikkan kat saner..

Juliet_iRa~" said...

heeee..kak kena buat la kalo terliur tgk cheese tart tu..hee

:)

go2 kak ayu!heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...