♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, March 13, 2012

♥ ShUrYoU oIwAi PaRtY ♥

Event last Sat, ala-ala macam graduation party la...curlastt sangat baru youchien dah ada party bagai, budaya ni kat Mesia tak de khen. Last year tak jadi buat sebab ada Tohoku earthquake so this year meriah sket untuk class umur 6 tahun jer sebab dah nak masuk shogakko dah lepas ni. Buat waktu lunch sampai ke petang, sangat punctual nihonjin bab-bab time ni. Cakap start pukul 12.30pm until 3.30pm memang tak lari langsung time tue alhamdulliah. Memula weols cakap tak nak join sebab  foods...yalah gi hotel kat nihon apa sangat nak boleh makan...tapi encho sensei asyik pujuk suruh join gak then dia dah suruh chef buat seafood dish untuk weols 3 beranak sebab sensei kat youchien memang sedia maklum apa yang weols tak boleh makan. Terharuuuuuuu sampai gituew selalu di layan nyer weols ni.


meals ai & darl yang sempat di snap...semua jenis sikit2 jer tapi kenyang...ai suka nasi kani/crap tue. Beza kan menu orang jepun ngan orang mesia...semua menu sihat jer hukhuk. Less oil, sugar & salt.


ni pulak meals untuk Adam but banyak tak sempat snap sebab bz....desert dia ada 3 jenis tapi sebab darl lupa click2 plak...nangesss!


Hari ituew ai ada cakap ai kena nyanyi ngan menari khen....so untuk event ni la....berpeluh plus dada (macam lagu haiza dag dig dud tue ngeee)...1st time kena join event gini kat sini. Dah la memula masuk kena duduk line depan sekali plus ai jer lain dari yang lain hahahaha. Baju pun tak proper ai mix and match jer hukhuk....if tahu harus ai order kebaya from mesia...dush!!


video tak sempat record pun sebab darl SIBUK nak tengok si isteri perform hukhuk...setiap line ada step yang berbeza untuk dance ni...sambil kena nanyi. Nanti ai mintak kat sensei sebab thyeols ada record.


tema pics ni peace yer....siler la percaya nihonjin suka sangat buat peace...biler tengok theyols peace automatic tangan ai pun terrrrrpeace gak ngeeee hukhuk. Tolong abaikan muka ai yang BAMOK ituew....si mata bolat bersama si mata sepet. 


Adam kun & tomodachi 


sensei nyanyi lagu arigatou by Ikimono gakari...lagu ni ai boley halaf sebab darl suka dengar ngee. 


menjadi flower boy for sensei!


Sayu plak hati bila tahu this Friday last day Adam kat youchien next month dah masuk shogakko. Arigatou sensei for everything.  










27 comments:

Anum said...

makanan yang mengiurkan la sis

ijayuji said...

Yuhuuuuuuuu :D biasanyer kalau dah last2 kat youchien mmg bz party sana sini, itu belum dgn youchien lagi dgn ibu2 lagi :D biasanyer kita org bwk makanan sendirik jdnyer boleh ler makan ehehe... kalau hotel pun ok jugak tgk menunya :D tp mmg betul part janji niii mmg dia org betul2 tepati. Kalau mak2 nihonjin kat sini suke sgt makan buffet kat hotel, kdg sampai tak terlayan dgn karenah dia org, lantak lerrr ehehe..

Ijah EmoTemo said...

nasi ketam tu mcm best uols.. weee! bestnya kecik2 dh hado party kan uols? mesti fun je budak2 dkt sana asyik ada event je! ai loikee :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bestnya partayyyyy! I love to see japanesse. mata mereka sepet tapi comel. kan? hehe

hazila said...

Akak rasa kalau my husband duduk nihon mesti stressed giler. Sebab makanan dia yang semua less tu...... hehehehe.

mizzkechique said...

meriah btl cr org sn kann...

lieyalatif said...

bestnye sis...terharu di layan mcm tu ...dieorg pun alert tentang halal haram kite kan...bagus lah!

sis, tu pasal org jepun jarang berjerawatkan muke dieorgkan..sbb healthy foods gitu...

aTy _faRed~ said...

meals tuk adam nampak sedap sangat..!! [ker ai yang ngah kelaparan nih..] ;p

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

the meals look sooooooo delicious :D

Cik TeN10 said...

nihonjin mmg punctual.. that why senang nak berurusan dengan diorg.. sharp on time..!

ahaa sma la dgn i pn.. mkn kt hotel i punya meal special dr org lain.. :) bagus kan.. diorg hormat budaya dan agama kita.. :)

btw thaniah utk adam !! =)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

MERIAHNYA.....

ayu bila tngk adam kan dah serupa mcm ank org jepun daaa....

apa2 pun ayu tetap curlastt...

aanie said...

diorang suka buat peace sb comel kot...hehe...

Aziela said...

Nasib baik pergi juga kan... pengalaman yang mahal nie ayu...

Munnafendy said...

bgusnya diorang phm kan? kita yg dok mesia ni kekadang ada cayanunalip tak reti2 apa yg kita bleh mkn apa yg xbleh..

sabar dubai said...

waaaa kak ayu syoknyee.....sensei siap nyanyi lagu airgatou ikiminogakari lg tuh....lagu feveret kite....p/s: akak nmpk vogue gitu ahaha..sile tayang coach cepat2 yer hahaa

lizz said...

wah sangat terliur tengok makanan kat sini...menu adam tu nampak sedap sangat...orang jepun memang pandai jaga kesihatan kan...

Asmara said...

sama la taun lepas pun x dpt pergi, reservation hotel semua cancel sbb jishin tu kan. kami pun balik msia dah time tu. lagu arigatou tu mmg lagu wajib perpisahan gitu. harus lah sensei mengalirkan air mata termasuk makpaknya sekali. hehe..

ajumohit said...

Amboi meriah kan Ayu, tengok suasana dan mereka yang Hadir tu pon dah dpt bygkan keseronokannya tu, makan pon best ;)

ieda said...

bestnya dik
makanan kat hotel nie sedap2 jugak kan .. janji halal kan ;)
meriah je .. sure budak2 tu suke ..

Cikgu Ma said...

makanan dia...sedap nampak...

muka mcm Dira Abu Zahar la kak..hhee

Jue said...

less oil and salt..bgs!kalau sini urmm ade tp tgk tmpt..ade sdap ade x haha

#cantek la ko weh!

Teratak Hami said...

Kat M'sia pun ada events gini tau ... hehe, tak mo kalah!!! Ni depends pada youchien tu sendiri & participation dari parents. Klu sanggup kluarkan RM, boleh jer join.

Kamalia said...

ekeke//gelak ai baca yg tema pic ni peace yer..serius,diorg suka sanagt buat peace tu kan..
kelasss uols,menari tu..nak tengok jugak video tu nnati ye..

YONG JIAO XIU said...

how sweet of them,siap prepare mknan halal lagi. mmg menu mereka amat sihat kan.
suka jacket warna putih ayu pki tu hehe lawa. suma sporting. agak2 kat sek nti events gempak mcm tadika jgk ke? klo cengitu jgk,mmg la kagum gan depa ni.

Picoz Shupalula. said...

*telan air liur*

Juliet_iRa~" said...

happy graduation day adam,,

wahh sedapnyaa all the food!heee

Hanie Dew said...

mmg terharu dorg siap bagi exeption meals kan. sedap la nasi crab tu.*bayangkan*.

adam comel .mak dia lawa la. mana adaa bamok.

meriah betul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...