♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, January 16, 2012

♥ Weekend Yang Samuii ♥

Hye uols nie n3 last weekend yang bagi ai sangat la samuii/sejuk angin tersangat kuat. Hari Sabtu Adam ada trip ke Tokyo tempatnya Ikebukuro Sunshine Aquarium, actually aquarium ituew weols tak pernah terjah lagi. Ai terkinja-kinja nak ikut si Adam but darl tak kasi...keciwaaaaa actually bukan nak gi aquarium pow but nak gi jumpa Aaron Aziz uwaaaa tak kesampaian hajat di hati lol. Nasib baik ai bukan fanatik abe Aaron hikhik....darl siap tanya siapa ituew Aaron Aziz??? terkebil2 ai but dah tahu sebab dia bukan kenal retis sangat pun, tak penting katanya!


pukul 8am dah dah berkumpul kat eki/station kali ni trip theyols naik densha/train....sebak tengok dia babaiii uwaaaa ai memang sensitif bab nak berpisah ngan anak ni...dah la sorang ni jer!



Kira ni last trip b4 dia masuk sekolah this April...ada kids yang nangesss but alhamdulliah Adam plak excited nak gi...dia memang gini. So lepas dia nak densha pukul 8.22am weols balik breakfast dulu then kuar dating....dating ai suka dah lama tak berdua-duaan ngan darl auwwwww. Urmmm destinasi nya Ota Gunma ken sebab nak makan kebab halal kat situ. Arigatou Syaima sebab recommend this place. Kira ni second time terjah Ota but dulu lalu jer tak singgah pong....but Ota shi/town ni sangat la sunyi sepi...nasib baik ai tak hidup kat cituew if not mati kutu ngeeeee...jangan marah ya orang Ota.


alhamdulliah boleh gak merasa Turkish kebab nie...tidak lagi keraguan di hati bila tengok terbentang HALAL kat situ. Ingat nak try beef kebab but not available plak masa ituew.


 nie menu weols makan masa lunch hari tue...total just ¥1300 (RM53) jer ...sempat beli bawa balik kebab wrap lagi...oishii!

Lepas lunch weols pusing kejap kat area ituew....then terus balik Oyama nak gi ambil Adam kat youchien... mama excited nak jumpa anak ni...rinduuuu even baru berpisah tak sampai 5 hour hikhikhik.


lega bila nampak Adam depan mata...peluk ketat-ketat ngeeee!


Esok nya Adam down with fever and cough maybe catch cold masa dia gi hari ituew....cian now dia still fever so tak gi youchien lagi hari ni. Malam Ahad tue dia muntah teruk sangat...habis futon sekali baju dia....selalu if dia fever pun boleh lagi lari-lari or main game but kali ni asyik tidur jer....mean dia sangat letih...susah hati bila dia tak sihat.


Hari Ahad lunch kat Pak Curry House lagi sebab ai MALAS nak masak...boleh gituew???






nota ibu jari manis ai:: golek-golek recipe kat umah blogger masakan sebab blur nak masak apa berbuka nanti...penuh meja lagi la nanti...sebab semua nak makan...sigh!








36 comments:

lieyalatif said...

lepas rindu nak mkn kebab kan sis...senang le dah ade kat sane sis, agak2 tingin nak mkn leh terjah kan....

sonok laa tgk pic dieorg baru balik dari trip tu...comey2 jek sume bertopi gitu....

Cik Sara said...

Samuiii...

Kebab tu nampak lazat.. berbunyi plak perut tengok gambaq..heee

Asrul "iLham" Sany said...

abam aaron di mana2 hahaha

tp nasi kari tu lagi seksi dr abam aaron je nampak :D

WuMing said...

Syok laa aktiviti kat sana....

aanie said...

perghh, kebab tu penuh dgn isi....
sian adam...get well soon ye....

ieda said...

sedapp nyee dikkk
kebab tuu nampak menyelerakan sungguh huhuhu
akak punn dah lama x makan kebab uhuh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 berselera la tngk nasi tu...kuah banjir lagi....

WuMing said...

Pasai apa tak paham Dik Non ooii... Saya orang Utara...

Cik TeN10 said...

anak dan meak xdpt dipisahkan.. hihi :p

ohh kdg i pn bergolek2 jgak cri resepi time ketandusan idea taktau nak masak apa.. penuh meja ok lg jgn smpai xmuat nk hidang atas meja dh la ea.. hihi

Amy Syaquena said...

kebab tu nampak sedap..tiba2 lak perut lapar...

Munnafendy said...

ape la yg akak mkn tu? merah2 mcm pedas je

Syaima' said...

my pleasure ;) harap2 adam cepat sembuhh so that boleh la nak main angry bird balikk.hihi

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

bestnye turkish kebab tuuuu!!

Asmara said...

odaijini adam kun!

Hanis MY said...

wahh i likee dating... kecik2 bandar dia pun siap ada kebab halal, kenapa la takmo bukak kat sendai wuwuwu... odaijini adam kun...

Rtp Farra Arisha said...

hehe, mana ada ibu yang tidak sedih bila berpisah dengan anak sendiri, yap only within 4,5 hours...:') makanan di jepun nampak sangat enak :)

Teratak Hami said...

Selamat berbuka ... pose ganti ke? Sempat lagi tepek gambar kebab yg penuh isi tu. Bukan orang pose yg meleleh, orang kat sini yang tak pose yg meleleh.

Kamalia said...

get well soon adam kun..ai like kebab,dah lama tak makan..slrrpp
hari ni pun ai konon nak posa gak, tp dah bangun, tetiba malas nak pi dapur tuk makan..haha

Cikgu Ma said...

anak sorang jer??beranak la lagi..hehe

**dulu teringin nak belajar bahasa jepun, tapi kena belajar mandarin plak...

nyonyacyber said...

weihh kempunan la hang nak jumpa encik Hariz! haha

Papa Mifz said...

peluk Adam ketat2 supaya dio cepat sembuh...:)

YONG JIAO XIU said...

hehe adam takde blh dating. sama r gan darl ayu cz tak ingat pun nama pelakon ni, lagi la tya pasal AF, yg tau mawi sebab byk kisah kuar, gan farah AF(tu pun sekadar kenal nama je lah)haha, yg lain mmg tak tau.Tak minat aron, sokong org mesia. haha. lazat kebab tu..yummy...
kesian adam, teruk benor demamnya tu.kasi air asam jawa?hehe

ajumohit said...

Alololo tak kesampaian nak jumpe Aaron ye Ayu, bab2 berpisah dgn anak ni mmg sedih kan hihi, Adam ok jek

Hanie Dew said...

waaa..ingat ganti pose seklaigus bole diet. ni penuh meja pulak. untungnya adam. bole makan sedap sedap mama dia rahin masak.

aaron ada kat sana kan...fuuuu~~~~

Juwita Jamaludin said...

yum yum.. kebab.. oishi.. lama tak tamakn tau.. rasa nak makan yang dalam gambar ayu tu.. hik hik.. syoknya leh gi dating .. tapi memang kalau pisah dengan anak2 walaupun kejap jadi rindu je

Nieza said...

ayu,kat sini dah sejuk temp tadi dh -13 degree c.

akak kat sini sampai naik jemu mkn kebab coz itu jer mkn yg halal dimkn kalau keluar..:)

Juliet_iRa~" said...

hee..kebab nmpk sedap la kak..:)

aloo demam yeaa dia..sejuk sgt kot ms trip tu..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bestnye duduk negara org..dari kecik nak pg jepun..

say to easy=) said...

nampak sedap tgk kebab tu

L said...

susah x nk cari mknn halal kat sana??

jom bca kejap..=0
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/berkata-dengan-lemah-lembut.html

kasihredha said...

kebab tu mengancam betul...perghhh

farmys said...

makan jepun nampak sedap dan sihat..
dia orang tak banyak goreng2 ker?

Ijah EmoTemo said...

guling2 sgt reason uols nk pi tokyo sbb aaron aziz hahaha.. takpe nnt ada rezeki yu nk jmp heols ;)

si ngokngek said...

nie mcm honeymoon pulak,eh tak jln-2 cari makan..HAHA

comel ja anak jepun..mcm topi chibi maruko chan..gagaga

Juliet_iRa~" said...

akk puasa ek kat sn?hee..winter lgi?

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

tumpang hugs ketat2 n follow
jom try usha sana pulak ngeh2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...