♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, January 26, 2012

♥ Baru Nak Raya-------yipeeee! ♥

Syukur alhamdulliah semalam dah setel HUTANG poser selama 7 hari...ouch touching *OVER betul ekk * hahaha sebab kali ni poser ganti buat awal b4 selalu ganti sebelum ramadhan. Darl asyik remind suruh ganti waktu fuyu/winter sebab waktu berbuka pendek dalam kul 4pm lebey dah boleh makan....now dah start kul 5pm. Best actually poser waktu fuyu ni tak dahaga or lapar alahmdulliah. Uols dah ganti??


Ai ni kan bila poser nafsu makan tak leh control la...sangat tak elok sebab amalan syaitonnn nie ngeeee! Semalam darl dah bersuara isteri masak ni macam mana la isteri tak BAMOK uiksss ayatttttt. Actually sebab dia yang kena perbaih sia-sia dia exercise jalan pergi balik ke kaisha everyday last-last balik kena makan benda berminyak dan berlemak....hampunnnn darl tekak cheq ni orang kampung kena masak gituew gak ngeeee.


 antara menu berbuka ai....ada 2 hari tak sempat snap pic...pic 1st day & last day lupa nak click2...semua guna iPhone jer...dasar pemalas nak guna DSLR.


Dalam bulan ni ai dah derhaka ngan perjanjian tak nak makan cake bebanyak....hentak kaki nangesss sebab tak tahan gelora nafsu makan ai ni. Ikutkan hari ni nak bikin cake lagi but darl cakap dame/tak boleh uwaaaa cheq pasrah la. So result terbaek dari ladang budou bila tengok ada layer kat perut suda nangess lagi...so dah start buat sit-up lol...macam mana la orang yang bikin cake kerap ni tak gemuk ker???? sungguh ai jelezzzzz!!!


blander orange cake & oreo cheese cake


Yang blander orange cake ni dah banyak ai buat sebab senang giler but oreo cheese cake ni kira 1st time la sebab masa terjah blog kaka ita teringin nak bikin selalu buat light cheese cake jer. Rupa-rupanya senang ya amat hikhik tq kaka ita atas extra tips yang kasi kat ai hari tue....alhamdulliah menjadi my heroes suka kata sedap sangat but tak boley makan selalu sat gi cepat jer lemak bertambah kat badan. Cake ituew ai letak dalam fridge semalaman terasa macam makan cheese cake kat secret recipe plak heaven giler....PITAM ngeeee!


Satu kebaikan duduk di perantauan ni ialah skill memasak improve banyak compare b4 walaupun tak hebat mana but ai very proud. Honestly ai tak rasa ai serajin ni if duduk kat Mesia sebab malas boley kuar beli but kat sini if malas tak leh makan....cian ekk so kena homemade la semuanya. But lepas masak tu rasa puas sangat semua kiter prepare sendiri dan yang pasti weight pun senang naik kat sini...hentak kaki lagi part tue.









21 comments:

laskar pelangi said...

adessss! gmbar makanan ni semua kasi pelangi lapar kembali.baru je lepas makan sebenarnye....hik3:)

mizzkechique said...

semua menu berbuka uols sgt menyelerakan!!!!

aTy _faRed~ said...

ai ade 3 hari agi nak ganti pose..sebab mase pegnan tu awal2 ngandung bleeding hujung pose..dokter tak kasi pose takut memudaratkan baby..tapi biler pegnan nak menganti pose ni lagi susah..!!! siyes penat lain macam...kalau nak pose kene pose kat umah..tak ley time keje..hurrmm..biler time pose..segale bende nak bedal kan..lupekan pasal diet..;p

Juliet_iRa~" said...

wahh sgt sedap akk!!nakkk resipi!heeee...

best nyaaa..agaknya kahwin mmg leh improve skil masak ek..ngeee

ira pon dah habis ganti puasa..lega..hee

Cho Zila said...

dah ganti baru bestkan..
tuler kalau duk malaysiani memang kalau lapar pergijer beli kat kedai...

Teratak Hami said...

Tahniah dah abis ganti pose. Sejuk2 sedap makan pedas2 kan. Terliur akak tengok cucur udang tu. Betul kan cucur udang?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cho zila:: ai nk bw x blh sbb ur blog ader virus la...scan virus ekkk

k.fizah::haitt cucur udang @_@

Kamalia said...

Selamat hari raya uols..haha
Ai dah ganti awal dah tp tula jenuhnak ngabihkan 12 hari..
Mmgkan bila duduk perantauan ni terel masak..kot x,sambal belacan ppun ai beli..:p

hazila said...

Amboiiii meriahnya menu berbuka dia.

Cik TeN10 said...

nk resepi blander orange cake please !!

ahahh !! bab improve skill memasak tu i mmg setuju sgt !! kt sni xmasak xmkn la jwbnya.. kl kt umah leh je beli kt pasar malam xpn mkn luar kan..

oohh i antra org yg xnaik2 berat bdn even telan kek tiap2 hari.. huhu

Hanis MY said...

selamat hari raya hehe..menu berbuka yang sngt mantap malatop!

ajumohit said...

Mmg ye Ayu, lagi ditahan nafsu lagi menjadik2 dia nak makan itu ini hahahah, takpela janji kita masih dlm bmi yg sepatutnya udah ler

mamaNoriz said...

selamat berhari ya semula la yea...heheh

meriah tul, cam krismas lak :)

sudipVSsenduk said...

tu diaaaa... menu lengkap siap dgn dessert lagi, kelas!

YONG JIAO XIU said...

hahaha org yg bikin kek, dia buat je pastu suh org lain mkn bebyk,dia cubit sikit je. sebab tu tak gemuk, tak pun mmg dia dah muak gan kek. kek dibuat utk dijual saja.haha.
menu!ya ampun, lazat sgt lah, mmg bgs dok sana ayu, blk sini blh la tunjuk kehebatan kat dapur kat family. ur darling akan rasa bangga sgt dpn family dia.haha.
me too proud of u. betul ni!

kasihredha said...

pengsan...nengok menu tu :)
selamat hari raya hihi

Hanie Dew said...

tak ganti lagi pose. ( TT )

mana tak cik abg tu bambam wife masak macam kat restoren. uuhhh...sedapnyaaa..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

satu kek pun ila tak reti buat tau

Papa Mifz said...

wah makanan2 tuh semuo nampak sungguh sodap!!

Hanamiko Sakura said...

glup!
terpaksa menelan air liur kerana hanya menatap makanan yang sodap tanpa merasa...hihi

Munnafendy said...

haha part berat naik tu jom hentak kaki sama2 kak! ai yg kat mesia ni pun berat bertambah2.ingatkan ddk obesi mkn kurang....hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...