♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, January 30, 2012

♥ OMG Predator Addicted ♥

Sapa  kat sini pernah tengok movie predator??? owh ai citer ilusi gini tak berkenan sangat but selalu if darl download (DL) selalu dia ajaq teman tengok sekali so mau tak mau kena tengok gak...ai suker action but part ugly face predator tue memang ai selalu tutup mata...tak sanggup nak tengok teramat geli dan menakutkan...yalah gegurlz selalunya gituew la...penerimaan boboy & gegurl lain ngeeee!


taraaa tinggi dari pintu bilik tue....patung ni actually rega 60man but sebab gigi tak cukup 2 batang so kasi less 50% dapat la 30 man plus duwet hantar 3 man...pitammmmm! rega tue boley dapat Chanel handbag taw...rugi2!!! hentak kaki nangesss 


Dalam hidup ai rasanya 1st time ai jumpa orang yang addiction tahap dewa dewi ngan predator ni iaitu Kumakura san staff darl kat kaisha. Darl ada citer pasal kumakura san ni yang suka buat predator ni sebagai collection so semalam dia invite weols gi umah dia tengok collection yang dia kumpul selama ni kebetulan patung predator yang dia order from Hokaido sampai pagi semalam. OMG masa masuk dalam umah dia my heart stop 3 second seriously terkejut tengok patung tue kat kat dalam umah dia. Tinggi almost 2 feet dah nak sampai kkat siling umah dia. So darl tolong angkat masuk dalam "predator museum room" OMG OMG lagi macam nak pitam masuk bilik ni macam-macam ader. Tak berani nak duduk lelama kat situ SERAM semacam jer ngeee. Total duwet yang dia perbaih beli semua tue dah almost 500 man (RM198,000) siler buat muka terkejutttt ngeee boleh beli honda type R cash kat mesia tue. Mampu geleng kepala dengar dia citer nasib la dia bukan islam so pepatung tue boleh la dia simpan dalam umah.


antara collection kumakura san...yang paling mahal senapang yang limited edition tue...ader series number yang di register atas nama dia dah.


yang paling scary uwaaaaa tak suker....predator pakai mask ok lagi dari buka nampak ugly face ni...DUSH!!


si Adam jer yang relax suda tengok benda alah ni.....dia cakap kenapa mama takut bukan betul ni...ngeee dia tak paham apa yang kiter rasa...nak muntahhhhhhhh hahahaha.


set bento semalam.


Masa terjah umah kumakura san ni sempat ai buat bento untuk lunch ada nasi carrot, ayam masak merah, daging masak hitam berempah dan jelatah . Kumakura san cakap karai /pedas but oishii last dia yang meratah ayam & daging lepas nasi dah habis hahaha...siap suruh masak lagi lepas ni auwwww! level karai ai ngan nihonjin jauh bezanya ngeeee! then Iwanuchi san join sekali sebab last day kat Oyama lepas ni kena transfer ke Chiba plak sempat lunch sesama sekali.............nihonjin yang paling baik hati yang pernah ai kenal selalu jer beli omiyage/souvenir kat weols lepas ni jarang la nak jumpa. Dia biasa makan Mesia food sebab pernah tinggal kat Mesia selama 6 tahun BM pun tahu sikit2. Last day dia kasi weols hard disk, Adam plak dapat pooh from disney. 


darl, adam, iwauchi san & kumakura san....pak cik 2 orang ituew still single & available oke








34 comments:

SEPHIA said...

Channel tu..bertuah Adam san..byk dapat pengalaman dr kecik :)

lieyalatif said...

iye la sis....takut tgk patung2 ngan mask tu sume....mmg tak berani lieya nak masuk dlm bilik tu sorang2.....patung gedabak besar tu pun seram...mcm real jek...kalo le tetibe die hidup hahaahahaha.....

mizzkechique said...

nape seram sgt patung itewwwwww... aios gerun..

Kamalia said...

sangat takut..tinggi sungguh naa..ni kalau tengah malam kot nak bangun terkencing terserempak dengan benda ni,konpem terkencing dlm seluar nih..kowaiii

ady said...

as-salam
tingginye patung predator tu..tgk muka dia pun seram!!!

Teratak Hami said...

Memang kekadang giler2 kesukaan Jepun ni... kalau Predator tu cute, takpelah jugak.

Asmara said...

kowaii!! selalu yg jumpa suka gundam dll, kalau yg ni jrg jumpa. tp nihonjin mmg camtu, kalau dia suka satu benda tu, akan kekal la buat benda tu sampai bila2. ;)

aanie said...

erk, banyaknya perabih....kalau dah minat kan....pejam mata je bayar....huhu....
kalau iols pun tgk kejap2 je patung tu...huhu..scary....

azam said...

wah...bestnyer.....kat Mesia ada tak?

Liza said...

eeeeee takutttt....hihihhihi

ieda said...

uihh dia memang addicted lah dik huhuh
kalau akak mauu x tidur malam nie huhuh , akak paling x suke tgk citer ganas2 nak2 kalau simpan macam nie huhuh duk bayangkan dia hiduppp

larikkkkkkkkkkkk

Zana Adieyza said...

seram okkkkkkk!! x sanggup nak duduk lama2 dlm rumah yg ada patung seram mcm tu.. hihihi..

zana pun kurang minat cerita2 aksi yg ada alien semua tu..

Cik TeN10 said...

perghh org kaya leh la nk beli brg collection semahal gitu ! terbeliak bijik mata tgk total duit yg dia laburkan itu !!

kl i kan, ii dh beli honda type r dh !! i mmg berkenan sgt ngn kete tu.. ngeee

Hanie Dew said...

guys, kalau dah minat tu duit macam habuk je tiup tiup byr bende tu. bak kata jue tak salah kalau pandai urus duit tu.yg penting ada saving dan yg paling penting jugak mampu.

aku pengsan kot kalau masuk masuk rumah dia nampak bende tu. tp bila bangun aku eksaited la sbb aku suka bende dari dlm movie direalkan. hehehe. .

Hanie Dew said...

eh lupa nak cakap, adam makin hensem la. =)

Hanamiko Sakura said...

wow!!! cuba bayangkan kalau pepatung predator tu hidup... arkh!!! nk pengsan... ngeee... glup

シャイマ said...

haha ade kwn kitorg nama kumakura san pun style pelik gak.lol.
rumah takde patung pun dah seram nak g toilet malam2 inikan berpatung.;/

Munnafendy said...

198k?????? pengsannnnn
beli rumah pun dapat sebijik tu kak oi......dasat sgguh kalau dah fanatik kan =.=*

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hsbd ila baru beli patung hantu kecik kenot pun ila dah membebel nak beli yang besar sama org ne?? tak yah le..ada yg menjerit tiap2 hari nanti .. takuttttttt

cik norai said...

salam kenal.Wah kowai giler tengok patung tu!!

Fatin Mraz said...

sama lah dgn ai.. ai pun xsanggup nak tgk muka predator tuh.. huhu..

Cikgu Ma said...

eee..seram kot nk simpan bnda ni...takut hidup...

Asrul "iLham" Sany said...

sy suka tgk predator yang baru tu, awesomeness

:D

PinQib said...

kak unagi kat jepon punnnnnn mahal ke??

fes time reader..

wahh

YONG JIAO XIU said...

makaih!!!200k! huh! rasa...speechless...terkejut! hadei, geli gila tgk muka predator tu. eiii geli5x. mmg betul la ayu,rasa cm loya je tekak ni. ish..ish..ada jgk yg minat. yong, patung beruang or mickey pun dah seram klo besar budak umur 2. ni kan plk yg berdiri tegak kat depan pintu cengitu. mau la predator tu kena tendang(macam la berani sangat kan) or yong lariiiiiiiii (saja hehe).

Aziela said...

Akak geli la tgk predator nie... naik semua bulu roma...yeaww... camnerlah nihonjin semua sanggup ekk...

jemarisuri said...

seram betul tengok muka dia org..kalau ada dlm umah mau tak lena tido ni..hehe

Rtp Farra Arisha said...

mama adam bukan takut untuk bergambar dengan predator, cuma dia tidak ada mood untuk berfoto2! hehehe. looks much scary if it's real! :'D

kasihredha said...

serammmm...
takut ngigau :)

❤paperdoll❤ said...

single tp ada hobi gila buat apa..mati cheq masuk dalam umah dia..mau nk terkincit memalam..seramm..pengsan la wehhh..haha..mati keras terkejut!

Nieza said...

assalam ayu!.lamanya akak x singgah sini..hmm... lama tak bw pun sebenarnya. takutla akak tgk gambar tu..kalau akak tgk dr dkt sure dah menjerit dan mengigau tido mlm..hehe

LYAfrina said...

huhu..pnah tgk citer u.. seram..
huhu..ada museum nyer??

et said...

uih..hebat..hebat..kagum melihatnya.

p/s:hahaha kelakar gg predator tak cukup..muahaha..

Juliet_iRa~" said...

huiii..takut gak....scary kot!!heee

k.ayu sll kan buat nasi carrot?ada ea resepinya kat blog?nt nak cari la..heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...