♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, January 6, 2012

♥ Form Sendai & Niigata to Oyama With LoVe ♥

Ni plak cherita malam new year dan new year kira 2 in 1 sebab tetamu nya adalah orang yang sama ngeee ai loikeee! Sorry uols cherita dah lama baru rajin nak update kena ikut turn hahahah boley gituew???


Al kisahnya pada tanggal 30 Dec yang lalu (cewahhh ayat) ai sms Hanis tanya plan pasal geng sendai nak terjah Sano Outlets jadi tak...then dia reply dia jadi just tak ikut plan Pitt kira dia ngan mie terjah dulu b4 pitt & iryd la. Masa hanis SMS tue theyols tengah OTW ke Karuizawa yang tue tunggu n3 dari Hanis la citer then dia cakap akan bermalam kat Sano 31 & 1 hb nanti so apa lagi ambil kesempatan jemput terjah umah la. Dalam waktu yang sama Syaima sms katanya maybe nak terjah juga if ada hotel kat sano or gunma nanti. Syaima ni lagi sempoi dia ngan wan jejalan 3 hari ngan tak bawa baju apa-apa pun curlastt tak??? sebab tak plan katanya...plan asal nak gi outlet kat sendai then balik hari alih-alih tukar plan...but ai loike sebab 1st time leh jumpa dia....syaima ni pendiam orang nya ...dia ngan riz wan memang secocok gituew...perangai sama hahaha. 


see nampak kan berseri-seri muka hanis sukaaa....my sweet syaima then the boys....boys ker...??? dush! abaikan muka MAKCIK yang berminyak  lepas masak tue.


Sebab teringat hanis cakap dia nak makan kuih kampung but bila tanya dia tak cakap...ai tahu dia tak menyusahkan ai buat la tue...so last dinner untuk new year ai buat nasi daun limau purut, mee goreng, karipap & kuih seri muka jer...simple jer. Jumpa kali kali ke 3 malam tue...alahai cute jer seri okasan to be betul la...bercahaya jer mukanyer ...3 4 kali pegang perut dia ambil BERKAT ngeee.



menu dinner yang tersangat simple....hanis suka makan karipap...comey sangat bila dia cakap...`ayu nak karipap lagi boleh tak` rasa nak cubit pp tue kawaiiiii auwwwww!


Berborak sakan gak malam new year tue. ...husband syaima kohai 7 tahun bawah darl ai...darl batch 17 dia batch 23. Boboyz ngan citer they gugurlz ngan citer shopping etc...


Before balik ajak sekali lagi theyols singgah umah ai makan2 sempena bufday darl 0101....So new year tue ai start masak pukul 9am lebih takut Hanis datang awal masak benda-benda yang simple jer. Buat nasik carrot, ayam masak merah, acar, laksa, nugget, vanilla muffin, agar-agar ngan keropok goreng. Actually plan asal nak buat ayam panggang ngan sate ayam but bahu sebelah kanan ai sakit sangat sampai ke pinggang last terpaksa cancel...mampu jamu menu tue jer. Tak la meriah macam makan kat tempat lain...tambahan plak ai ni bukan la pakar masak sangat tue....cukup kasi perut kenyang jer tapi tak sampai sedap sangat ngeeee!!!


simple menu for darl bufday....yang paling laku nugget tue...buat pun sikit jer ngeeee. but nasib baik semua sempat makan....nasi carrot habis alhamdulliah...laksa ai kasi hanis bawa balik sket....sebab laksa dia yang request nak makan....stok laksa pun dah habis kira ni last la.


Nak pecah rahsia hari ni...actually plan asal nak buat RVC ...dan memang ai buat pukul 1am lepas hanis & syaima balik jadi bukan tak jadi cuma comot then ai beli cheese cream terlalu sket so tak cukup...last ai bagitahu tak jadi ngeeee....cian syaima teringin nak rasa ..next time ai try buat lagi na...sebab kek yang tak biasa buat kot...recipe asal guna tepung cake ai guna tepung gandum biasa jer.


sangat comot sampai tak sanggup kat kasi kat thyeols rasa ngeee...hentak kaki kuat2...sambey lari tutup muka malu @___@


nasib baik hanis & mi beli kek eskrim from BR....arigatou uols...buat susah-susah jer...datang bawa macam-macam lagi...terharu nyer...both ni memang sangat pemurah & baik hati semoga Allah membalasnya.


Adam dapat fukubukuro BR from auntie hanis & uncle mie... chocolate from auntie syaima & uncle wan last darl dapat hadiah from pitt & iryd barangan dari body shop. TQ uols untuk semua hadiah ni...terharu (lap air mata)....actually ai pun dapat something taw.... belated bufday present dari hanis...sangat surprise  but atas permintaan terpaksa merahsiakan apakah benda yang ai dapat ituew...but ai super loike la....arigatou babe hugs!


Meriah sangat umah 31/1 hb sebab ada theyols....bila pitt,iryd & aysenem join lagi la bergegar umah weols...tersangat meriah nasib baik jiran nihonjin kat sini banyak balik kampung ngeee. Terima kasih daun keladi next time jumpa lagi ekkk...IA di murahkan rezeki akan turun ke sendai & niigata gak...sendai maybe masa hanis bersalin nanti...niigata tengah plan bila best nak terjah ni....hye uols ai really appreciated, terharu atas kesudian singgah ke teratak kecik ai ni.....walaupun kenal hanya di blog tapi rasa macam dah kenal lama dah macam adik beradik jadinya. Ini nilai yang bagus bila jauh di perantauan. Friends forever oke...hugs ketat-ketat.  


pose 1001 ragam....peace yo!
   





47 comments:

Zana Adieyza said...

simple x pe, janji meriah kan..

tergoda tengok kuah laksa tu!!!

アヌムちゃん said...

meriah sangattt..makanan sedappp..bert dpt bjumpaan..haihh nak kne terjah sano outlet yg glemer tu jgklaa ni..tp bila tahnya..hahaa

Munnafendy said...

heee boleh tbayang comel si hanis tu, baca blog die pun dah rasa nk cubit2..hahaha

best la bleh jmp geng2 mlysia kan =)

Cik Sara said...

Bila di perantauan, kawan-kawanlah keluarga terdekat yang kita ada kan??
Happy belated burfday to suami akak..
(^_____^)

Anum said...

cantik gambar2

anamizu kaito said...

wahhhhhh sy nmpk byk MAKANAN!!!! =p







LUV,
CIK ANA

lieyalatif said...

WAH....sweet le sis....mcm2 ade ...mmg meriah camni...makan sambil borak2 gitu....lieya perasan, mmg jadi budayakan kalo komuniti kite ni dok luar negara selalu buat makan2 camni.....seronok tgk....

Kamalia said...

wee..prezen dr NY ker?best sgt tu.:D
meriahnye uols masak byk tu..klau ai konpem trsandar kekenyangan makan masakan uols ni..teringat laksa penang uols..slrrp,sedap.:))

hazila said...

Wah!!!!!! Ada laksa ke tu? lama tak makan laksa.

Teratak Hami said...

Teringat zaman students. Hanya beberapa ketoi kat kg tu. Dah macam adik-beradik. Missed that moments. Now masing2 dah bekerjaya, jadik segan ler pulak. Add dalam FB je :-)

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHH meriah nye menu2 uols.. syok kan dpt jimba2 dgn kwn2 ..

ehem ehem , kek tu kasi pos skit kt msia aci dak ??/

** awk , nnt krim slm kt darling Hanis ye, lamax terjah blog dia psl bile bukak just nmpak header.. hhuhuhu sedey

Syaima' said...

thank youuu masak macam2 kak ayuuuu. rugi tak dpt ambik gambar samaa.battery dah padam pulak.syaima mmg pendiam sikit pastu sebab segan2 lagi hihi.jemput mai niigata pulak neee.

Ros said...

Salam,

Tu dia penuh kat atas meja....tengok laksa yang tak tahan tu.....

Liza said...

pergghhhh....akak pun xtahan bila tgk laksa tu, dah lama xmkn laksa ni....adoiiii terliuq

anymz said...

bestnya makan2 sambil gader2..thn depan ada lagi ke kat sana?kalau tak boleh akak menyinggah..:D

Hanis MY said...

thank u so much babe! hugs ketat2 n frens forever... nanti jangan lupa terjah sendai ok! terima kasih byk2 masak best2... makan sampai nk pengsan!

Ijah EmoTemo said...

wahhh syoknya uols mkn2!! mek loike it loike it! hihihi

Aziela said...

Mesti mereka semua rasa terharu kan sis masak mcm2... Opss..akak tergoda giler laa tgk nasik carrot tu... RVC x jadi, tp effort membuatnya tgh2 mlm buta tu yg sangat berharga... Mesti cik abang tu bertambah sayang kan...

ajumohit said...

bestnya menikmati hidangan sesama kawan2 mesia kan ayu, biarpun simple tapi meriah dan makanan rasa sedap2 belaka

kasihredha said...

oh ada hanis juga ye...
best berkumpul sama2

Jue said...

wah nsb baik aku br lpas mkn kalau x tliur!haha

wah dlm byk2 ayat2 ko tuh aku ttarik ngan surprise gift ko dpt ape hoho

psst: herba cina tu pahit gilers!! xdpt dibayangkan dgn kata2. aku suka mnum pas panas sbb x rs sgt. kalau time dah suam2 sejuk...pergh...tutup idung pun x lps..tp tu la..ramai kt elok utk ksihatan =)

YONG JIAO XIU said...

meriah2x. hehe laksa!best! seri muka!my fav tu!!!! tgk menu grand gak la tu, rajin tul la, sakit2 pun penuh satu meja gak ayu ni. mmg rajin.
pic last, yg wat gaya cam hantu tu,hahaha mmg menarik n paling menonjol lah.hehe nti blh apply kerja jadi hantu.hahaha

sitiezahim said...

bila nak dapat merasa ayu nye laksa ni? heheheheh

farmys said...

mesti best dapat berkumpul makan ramai-ramai..
ada laksa lagi..

Asrul "iLham" Sany said...

sy nampak B&R!
sy nampak B&R!

abam akak jambu siot pakai sweater pink muahahaha

;-)p

cik fadh said...

bestnyer buat gathering mcm ni . hepi new year sis ;)

laskar pelangi said...

haluuuuu kak:) lama tak singgah sini:) selamat tahun baru kak^^
wah~~bestnya berkumpul ramai2:)

Totie@Tomy said...

seronoknya makan ramai..semua tak bole makan tak sabar nak habiskan pantang...hehehe

Amie said...

syoknya Hanis & Ayu dapat berjumpa... dunia ni kecik aje ye Ayu!

Juwita Jamaludin said...

Salam ayu.. Gomen x terjah2 ayu.. Ni still x sihat lagi.. Demam paling lama ni.. Syoknjumpa kwn2..:)

Ida,Japan said...

slm ayu....baru dpt kuar kandang
wahhh...meriahnya!! b'day celebration darl dia erkkk..hepi birthday utk darl ayu tu....sonoknyer gather2...yg tak tahan tgk menu2 tu esp...laksa!! sedapnyer!

Juliet_iRa~" said...

waaa sedapnya k.ayu!pndai tu msk nasi2 tu...heee..

ada x k.ayu letak resepi dlm blog?eheeeee ;p

Papa Mifz said...

melalui blog dpt kwn baru..best kan..:)

jeBateja said...

pehhhh...ini macam punya makanan....sure menjilat lutut ni....tapi leh plak buat karipap erk...n sri muka...ada bahan kat sana erk...erk.....ahakz

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

eheh, kaknis pun ada lah! berkumpul semuanya. ni mesti on holidays kan!?

♡ a.y.u ♡ said...

sis hepi bew year...sedapnye laksa akak tu..sy da la teringun nk makan laksa ni..tgok menu akak ni buat sy jd lapar...hehehe

Soo Hae Daa said...

Kakak...byknye kak ayu msk..!! Lau la umah kak ayu dkt..mau aje p ari2 lau msk sedap2 cenggini...terliuqq...heehehhe

Cikgu Ma said...

sedap kek..tapi x gemar..hehe

oh blogger

Hanie_Dew said...

Punya byk lauk tu kata simple.uih.nasib baik la aku ni kat mesia.kalau aku duk sana mau hari hari aku terjah umah u sis.

Arrrghhhhh laparnya

ieda said...

memang seronok berjauhan kalau ada kawan2 yg sama negara ngan kita .. boleh berkenalan rapat kan ..

bila kita dlm kesusahan x der lah susah sgt , boleh saling bantu membantu ;)

IDA said...

sedapnya menu..terbayang2 laksa ayu yg sedap itu.baru sempat nk terjah blog org sbb encik nuar baru balik pagi tadi huhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

curlastt...ko ayu sempat ye ko masak tu semua...makalau kakD rasanya mcm tak cukup tanya tu....

Juliet_iRa~" said...

kek aiskrim BR tu nmpk sgt sedapppp..:)

terliur..heeee

L said...

nak kek tu sekilo.. boleh? besok bf l. hahaha

Jom baca kejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

Rtp Farra Arisha said...

kalian terlihat sangat mesra di antara satu sama lain! ;))

Asmara said...

wah! best2! nnti jln la tohoku byk rumah boleh singgah2!
*psst tau dah surprise tu. hehe..

Dalila Hamid said...

meriah.. makan2 pun menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...