♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, January 25, 2012

♥ Sushiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ♥

Hye uols...wah dah 6 hari tak update blog gara-gara saraf mata ai start sakit so kena rest 4-5 dari berblog lappy, pc dan ternet etc la...alhamdulliah now dah ok cuma tak boleh kasi mata letih or stress if not sakit balik...sangat takut sebab penyakit yang tak der ubat ni uwaaaa!


Last weekend weols terjah Sushi Ro makan sushi dah almost 3 bulan tak terjah sana if not seminggu sekali sure melekat kat situ hikhik. Actually ada banyak kedai sushi kat sini but my fav sushi-ro sebab nasi dia sedap plus halia jeruk dia kena ngan tekak ai ngeee!


yang isi kani/crap ngan ebi/shrimp tue adam punya yang lain ai punya hikhik


ai sangat suka benda berkaitan ngan cheese...selalu ambil ebi cheese or maguro cheese macam mana la tak BAMOK ekkk! dush makan tak hingat donia *_____^


try new menu dah lupa namanya but kepah if tak salah ni...heroes ai tak makan ai jer telan oishii & amaiiiiii....then jeruk halia ni la yang citer tue...terbaek dari ladang bodou uols...tempat lain jeruk halia dia tak berapa best sangat.


Adam yang comotttt ngeeee....then kanan ituew antara menu yang weols order


Actually if gi makan sushi ni tak der banyak sangat ai makan selalu tak sampai 7 plate pow dah full then totally bayar tak sampai ¥2500 pun if weols makan hikhikhik....dulu masa balik mesia pernah bawa my sis gi makan sushi but ya ampun tak sedapnyer.... seriously lain benor ngan rasa sushi kat sini....maybe kat sini sushi nya fresh kot...so lepas tue memang tak makan sushi kat mesia dah ngeee dush!



nota ibu jari manis ai:: arigatou ketat2 pada uols yang sudi terjah then comment even ai tak update apa-apa nanti ai terjah umah uols back k.....@____@







31 comments:

Nur Hafiqa Ismail said...

sedapnyer tgk..

azam said...

yum²...sedapnya....

kat Malaysia pun dah byk dah sekrang sushi ni.....cuma rasanya lain skit kot....hehehe

sushi king ada yang murah punya pun ada jugak...hehehe

lieyalatif said...

hadoi sis!!! ni mmg entry kejam membunuh ni sis...meleleh2 tgk tau...lieya mmg hantu sushi nie...untung dok sane kan...dpt rase pior sushi...kat sini setakat sushi king ngan zanmai sushi jek la berani masuk.....

sis, pos laju kan seketui due sis ekekeekekek

ajumohit said...

sedapnya tgk semua sushi tu ayu, aju pon makan sushi ni bleh kira seumur hidup ni hehehe, kalau kat sana sedap mesti terjah selalu kan....nyum2

aTy _faRed~ said...

tak tau naper tak suker makan sushi..pernah try sekali mase belajar dolu2..tapi sekali tu jer..tak mo makan dah..:)

ainnoraini said...

sedap tuuu...
kak ain sekeluarga mmg suka mkn sushi ni tau..kecuali anak yg no3 jer tak berapa suka...

Cik TeN10 said...

Setuju bangat !!! Penah jgak belanja member makan sushi kat mesia.. Tgk sushi tu pun comit semacam je.. Bau dh memang lain apatah lg rasa.. Skali tu je g mkn sushi ka mesia pastu TAKNAK dh !!! Haha

Natsu opkos la balikk.. Last year beraya sorg2 kt sni tahun ni wajibla meriah dgn fmly !! Ngeee ohh umah akak kt mergong ? Umah nenek i dekat tandop.. Tak jauh lah ngan Alor Star Mall tu.. InsyaAllah kl sempat leh la..akak pn jemput la mai umah.. :)))

Ida,Japan said...

slm ayu, apa khabar...alah ciannyer, kurang cihat yer..reaht2 byk2 dr tenet tau he..he
sushi kt sini ori punya tu yg sedap kut

Kamalia said...

ai suka ebi cheese jugak..sekali makan sampai 5 plates..kuangkuangkuang..
but,ai tak boleh makan halia jeruk.ekeke..

cik fadh said...

kalo mesia punyer shushi pown fadh dok adap je, kalo kt jepung lagi sedap, mmg tangkap leleh je la..ntah bile nk smpai jepunggg mkn shushi sinunnnn...

シャイマ said...

sushiii oishiii, i pun makan tak byk. makan dua org ngan rizwan time lapa gile pon 1200 je haha. segan kadang nak g makan sushi.

Cik TeN10 said...

Ohh lupa FB i ade kt blog..scroll smpai bwh mesti jmpa :)) sila lah add ea :))

Hanis MY said...

laa u tak sihat ke beb, i ingtkan u g bercuti etc... rehat byk2 k...

tak pernah makan sushi kat mesia... tak sedap eh? yerla dah asal usul sushi tu dari sini mesti la sedap kat sini agaknya.. mcm manalah kalau rindu kat sushi bila balik nanti huhu...

Rtp Farra Arisha said...

the original sushi from japan memang jauh berbeda dengan yang malaysia punya, malahan ia lebih sedap tanpa mana2 campuran rasa...:) take care always sis...

Teratak Hami said...

Sushi/sashimi kat M'sia kalau nak yang sedap pergi restoran Jepun yang kelas skit tapi pastikan halal. Selalunya akak tanya boss2 jepun yang ada kat kilang sebab dorang lagi tahu keaslian sedapnya. Tapi kat Melaka ni takde kenal mana2 Jepun, so tak pernah makan sushi sedap :(

Kalau kat kaiten sushi tu memang kureng le rasanya tapi tetap makan jugak. Lebih2 lagik kalau ada yang belanja :-)

Menu baru tu... ada cheese... Omoshiroii!!!

hazila said...

Kurang sihat ye... Do take care and have a lot of rest. Akak pun rasa cam nak selsema je.

Ijah EmoTemo said...

dah lama sgt tak mkn sushi.. haish ini yg nk kena pi cari sushi gak ni hehehehe

Anum said...

ermmmmmmm sedapnya

Asmara said...

kalau kami mmg lebih sanzen. hehe.. anak2 ai kan tekak japanese, sorang batrisya boleh 6 pinggan. faveret sushiro yg ebi cheese tu la. balik msia pasti rindu2an ngan sushi sedap!

Hanamiko Sakura said...

oh... patut lah kita makan sushi kat malaysia tak boleh telan... rupa2nya kureng sedap.... ish2..

jemarisuri said...

sushi..no..no..no..hehe
tp ank2 js dh mula jinak2 dgn sushi..hehe

la ingat sini rupanya di jepun ekk..

salam kenal..

So Shy Lady said...

mkn mntah ke ayu? akk t.biasa mkn sushi. tp tngok mcm sdap esp kepah tu. bagus mnum air halia, kan

ieda said...

akak sampai skrg x pandai makan sushi dik huhuhu

YONG JIAO XIU said...

hehehe yong try sushi ni,tp er tak berapa gemar lah.
mata stress tu, lama sgt tenung. huhuhu tak suka tul bila kena pki speck ni.
ari ni mmg sakit kepala sebab, 2hari dok ajar cermin mata melekat sebab drive. tetiba ari ni tak pki, berdenyut..ya ampun!seksa betul.

jeBateja said...

wow sushie...i like....target 15 piring....ahakz....errrr...kalau kat malaysia...sodap tak mcm kat jepun..??

et said...

uols tak sihat yer...moga cepat sembuh..

lama tak makan shushi tapi pi mkn kat sushi king jerk beb..huhuhu
tapi gmbr sushi uols sungguh menggiurkan..

Munnafendy said...

errrr itu isi ikan mentah ke??? errkkkkkk... =.=*

Juliet_iRa~" said...

kat shushi king pn rs dia lain ea kak?huu..

rajin gak mkn shushi king dl sbb ehem2 suka..skang ni dah jrg2..heee

sbb lain branch lain la rsnya..:(

Hanie Dew said...

aku makan sushi yang masak saja. tapi tak suka sangat la.

tapi tak tau la kot kot kalau makan sushi ori kat jepang tu tersuka banget kan.hihihi

tini said...

kt sini nk mkn sushi sedap dap dap mcm kt nihon mmg kena g restoren jpn laa.. kalo takat sushi king tuh, huhh buat sakit hati jer. i punya mengidam nk makan udon tempura bertahun cari baru jmpa yg ori nihon tau.. tp itu semangguk biasa dlm rm28 jugak!!! miahahhaaa pejam mata jer huhuhuu....

PinQib said...

sedap nyew... em.. makan sushi kat mesia je.. x tau la kt jepun rase camne...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...