♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, January 27, 2012

♥ Eskrem Di Musim Fuyu ♥

Salam Jumaat buat uols semua, ni nak citer pasal last weekend lagi weols terjah baskin robbins (BR) beli eskrem...ada orang cakap makan eskrem waktu fuyu/winter ni sedap but not for us. Adeh hilang NIKMAT eskrem la sebab kat luar sejuk makan plak benda sejuk haiyoooo! Urmmm terjah beli guna voucher yang Hanis kasi kat Adam masa fukubukuro  new year hari tue...arigatou ketat-ketat babe.


weols beli makan kat umah....dah macam beli cake ngeee

beli jenis ni...actually weols lucky masa terjah tue sehari b4 habis promosi yang ni. ...terlupa dah set ni nama apa DUSH!


flavour pilihan weols....

Untuk set ni weols beli small jer totally just ¥1280 so weols guna voucher then plus ¥280 jer....hikhik saja tak pilih eskrem yang letak dalam cone tue nak try something new....so beli set ni dapat free something taw..


jeng 


jeng


jeng


jeng


gelas snoopy wootz wootz


But ikutkan tekak ai ni ai prefer Haagen Dazs punya eskrem compare BR but kat sini tak de kedai yang boley gi makan macam BR ni...but ai loike crepe BR tue oishii! rega lebey kurang macam crepe biasa yang jual kat kedai jer.







30 comments:

azam said...

erk...musim snowy macam ni makan baskin robin....erk...sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......

tidak......

Kamalia said...

weee..terel la uols berani makan eskrem waktu fuyu ni naa..ai memang tak berani nak makan..kahkah..ntah ape-apekan..sangat cantik gelas tu..pinky lagi.:)

mizzkechique said...

nk eskem!!!

Cik TeN10 said...

alaa jgn la makan ice cream kt luar.. mmg la xbest sbb sejuk.. i salu mkn ice cream time layur kaki kat kotatsu or dok depan danbou.. tu baru nikmat !! hihi

ahaa.. i pn kl tgk perkataan SALE mmg terbeliak bijik mata !! laju je kaki jalan mcm ade magnet dok tarik2 gitu.. ahaha :p

Liza said...

huhhh...sejuk kat luar n sejuk kat dalam...hihihhi
comelnya gelas snoopy tu, i likeeee...

aTy _faRed~ said...

dah lame tak makan BR...tetibe 'sampai kat tekak' nih...kat meysia ni panas sekarang..kalau dapat pekena tengah2 hari ni memang besh..:)

si ngokngek said...

bestnya adam..huarghh!!

gelas tue untk aiskrim jugak kan..nyumnyum

ajumohit said...

warrghhh bestnya eskrem ni, puas hati dpt rasa mcm2 flavour kan ayu

EmpayarUtama said...

Terus amik kunci moto nak beli eskrim

Hanie Dew said...

best nya dapat baucer BR.

ape bende yang putih atas bekas ais krim tu. ais batu ke.

jeles dapat gelas snoopy tu lawo giler. pink pulak tuh. =. =

Teratak Hami said...

Org kata kalau sakit tekak, makan eskem sebagai penawar. Sama jugak kes kalau sejuk kot.

Alahai cutenye bekas tu. Kat M'sia ni ada ke dapat benda free cute-mute gitu.

aanie said...

ai x penah try eskrim mahal2 camni.....huhu...tp gelas tu cantik la...i likeee...

Juliet_iRa~" said...

aiskrim..yummy2...

heee :D

tini said...

kt sini takde tau set camni
adoii byk yg takde benarnya kt sini hihihi..
hagen daz kt sini nk makan kena berdas2 kluar duit
kt sana selamba jer kita belikan....
i part2 desert nie mmg adorelaa dgn jpn..
dhlaa cantik, sedap, kretif pulak tuh...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

nyum2 sedapnyaaa.. :D lama zuan x mkn

Papa Mifz said...

Salji2 mkn icecream tak ngilu ke gigi,huhu

YONG JIAO XIU said...

hehe sapa yg bagi cadangan mkn eskrim time sejuk/hujan ni?haha mmg tak lalu nak mkn, sejuk luar, sejuk dlm(bdn).eskrim yg yong buat bln 10 thn lepas, baru je abis 2minggu lepas.tak lalu nak telan, sejuk. huhuhu.+terbuat manis sgt plk sebab tu tak lalu nak abis kan. huhuhu.

Juwita Jamaludin said...

Salam ayu lama x terjah sini.. Hari ni baru ada masa sikit..:) BR memang anak2 x leh nampak mesti bak mkn.. Mana dan papa pun tumpang sekali.. Tp fuyu ni mkn di kedai dia ok je..:)

cik ika said...

nak sikit ice cream uh~~~

Asmara said...

aha baru smlm mkn br. sekali sekala mkn ok kan! :D
choc chip tu sedap!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kat msia ada ke set mcm ne .. ada gak makan2 kat br tapi tak perasan pulak kalau ada set mcm ne

jemarisuri said...

aiskrim...tak gigil ke mkn time2 gini..hehe

camne nk follow blog awak ye..hihi

jemarisuri said...

dah jumpa sy dh follow blog awak ye..

Hanis MY said...

Best jgk mkn set mcm tu... Tp siyes skrg I sonok sgt mkn ice cream time fuyu tekak asyik nk eskrem je wuwuwu...

Soo Hae Daa said...

Wahhhh...bestnya kak ayu..tp cne agknye ye mkn time fuyu? Sejujkkk...
Dh terliur ni..abis lahhhh...hihihj

Nadzirah K. said...

nak free gift tu,hehe:)

Zaza Fakharuldin said...

tu la.. saye di musim winter ni x makan2 ice cream. sejuk kooooot

Munnafendy said...

apa kata akak korek je salji depan umah tu buh sirap gula? jadi abc! haha!

Nur Hafiqa Ismail said...

sedapnyer aiskrim..
dah mcm bentuk cupcakes!!
fiqa klu tgk mkn ni...pantang!! :D

happyichigo♥ said...

happy new year ayuuuu!! dira pun sambut new year makan eskem br tapi tak kiut macam ayu punye leeer...heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...