♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, May 27, 2011

♥ Yihaaa Dah Raya ♥


Nie n3 tertangguh sepatutnya semalam publish tapi diri tak berapa cihat plak. Kemarin ai dah berjaya ganti posa ngan jayanya kira semalam baru ai betul-betul raya la. Uolls dah habis ganti posa ke? ai asyik tertangguh jer dek diri tak berapa cihat since last winter lagi. Tinggal 10 hari dah settle 7 hari waktu winter.... just yang 3 hari tue asyik tak menjadi jer bila start nak ganti. Dugaan katakan but alhamdulliah this week berjaya juga akhirnya. Lagipun lagi 2 bulan dah nak masuk bulan ramadhan kan...ai rasa ai manusia paling lambat ganti posa orang lain awal-awal lagi dah habis ganti. Semalam menu buat mee kari dengan nasik himpit kuah kacang dan rendang ayam jer. kira ada menu raya skit hahahaha.


tangan ai sakit tak sure salah buat apa so nak potong ayam kecik-kecik tak boleh so abaikan rendang ayam yang gedabak besar itew hikhik.


Lately ai suka buat desert since Adam masuk youchien sebab benda pertama dia makan waktu balik ialah desert. So ai akan bertambah mokmok la jawabnya sebab desert guna gula kan. So gula tak bagus untuk kesihatan dan make sure lepas makan desert minun green tea yer! (pesanan buat diri sendiri @____^).



nie antara desert ai buat last week sebab cuaca panas memang sedap makan desert sejuk-sejuk but start this week asyik mendung ngan hujan jer so kurang skit buat. Macam puding belang tue ai ambil recipe kat umah kak yatie dan jelly oren dari umah kak ita. Yang dua lagi tue my own recipe. Ai suka buat desert sebab mudah dan cepat sebab diri terlalu rajin hahahaha! Tunggu waktu sesuai nak bikin macarons plak...ramai cakap macam rumit kena try 3 4 kali baru jadi...hope ai buat jadi la if not nangessss!



18 comments:

Ijah EmoTemo said...

wah ni mmg betul2 raya ni. hikhik. ijah insyaAllah next week :) mintak2 tak ada demam batuk ke apa. hihi. lagipun boleh berdiet sekali ekekek. ni pun dh susut 2kg sbb puasa + tak makan nasi ^_^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ijah::OMG really dah turun 2kg ek...
ai jelezzzzzzzzz cepat plak rasa kamo leh turun berat badan :D
gambatte ne~

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu : itulah. naik turun benda alah tu sbb tak percaya. mungkin sbb tak makan nasi kot. mmg tak sentuh langsung nasi. malam mmg tak makan T_T sahur makan biskut cicah air susu. ekekek.

smpi kan nenek ai kesian. org nk kurus dia kesian pulak. hikhik.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tahan ek perut uols...ai x blh sahur kena cari nasik gak sebab perut x tahan...if berbuka x dak nasik x per sahur x blh....semua owg berazam nak kurus nie...dont give up yer uols *______*

Ijah EmoTemo said...

itula , sbnrnya takut tau tak nak makan nasi masa sahur sbb ai ni ada gastric yg boleh tahan teruk. boleh tahap muntah pitam T_T tp alhamdulillah ok je. cuma mula2 tu terasa jgk nk muntah T_T tp skrg dh ok ;)

hikss itula. sbb baju raya pun dh tempah. kang nnt tak muat ai salah kan tukang jahit hahah

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cuti sekolah ker skrng nie uols? teruk ek gastric uols tue...nangess bila ingat bab baju raya tue...uwaaaa!

Ijah EmoTemo said...

ari ni dah start cuti sekolah. hikss. tp ai dh mulakan awal lagi. ekekeke matilaa.

teruk jgk la. klu tersalah makan pun boleh mengundang sakit perut guling2. smpi doc pun bebel hehehe.

hehehehe..kesian nya kat uols. err nk menyibuk jap.. uols lama lagi eh nk tinggal dkt jepun :o

ai mmg kpochi nangiss

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai x de plan nak balek for good rite now...so rasa lambat lagik la uols....just plan nk blk cuti next year jer :D...jom ketemu sebab ai plan nk blk sebulan nk sunat si adam tue ...(-____-)

Juwita Jamaludin said...

Ayu... selamat hari rsya .. Ihiks..Wah menu yg menarik sama la akak nak kurus tapi tak berjaya2 gak.. Hik hik.. Apa la petuanya ye

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::itew la ramainya orang nak kurus tapi x berjaya2 gak...kena diet ketat kot baru leh slim ...uwaaa :-p

anie,Nagoya said...

selamat ari raya.nak apau tak?hihihi...ayu dah ganti dgn jayanya.acik ni bila lah????....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.anie::nakkkkkkkkkkkk hikhik
Mr husband dok bising asyik tangguh jer ganti
Acik pow boley jugakkk..jgn tunggu lelama ekk(~_~;)

Nieza said...

alhamdulillah dah raya yer ayu....akak dah siap abiskan masa last winter lagi best ganti puasa time tu berbuka awal jam 3ptng dah maghrib hehe pas ni siap la puasa waktu yang panjang pula...dugaan sabar jer lah kan:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

posa masa winter mmg terbaek la k.nieza but masa tue sempat ganti 7 hary jer lepas tue asyik x cihat...yes posa wantu summer menguji iman betui *____^

Umie said...

ayu...kalau dah buat macarons tu nnt jgn lupe plak poskan ke saitama nie ye...hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::x nak pos...nk mkn sila terjah teratak umah ai yerrr :D

Hanis MY said...

weeee salam kenal bertambah lg kawan i likeeee nanti leh la g jalan sana..kedatangan anda ke sendai juga dialu2kan...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sila2...x jauh pow dari tokyo just 85km jer...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...