♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, May 16, 2011

♥ 1st time try buat kuih jepon @_____^ ♥


Semalam ai try buat satu kuih jepon di namakan hitokuci gome (sorry if salah spelling). Sebab tengok semua bahan dah ada plus senang giler. Bahan utamanya adalah toufu dan yasai(sayur). InsyaAllah ai akan update recipe sebab semua dalam nihongo lagi. Sedap sesuai untuk anak-anak dan mereka yang nak diet (macam ai juga hihihihi)!.


nie la rupa hitokuci gome


yg ni sebelum di goreng

siap...dia orang cicah ngan kicap manis but ai tukar cicah ngan sos cili thai ada rasa macam takoyaki juga. Sapa pernah try buat ekk?


note ibu jari::pic agak blur sebab guna camera iPhone jer malas nak snap guna DSLR *______~.





15 comments:

Juwita Jamaludin said...

Ayu tak pernah nampak lagi kuih ni.. Menarik nampaknya

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kalo k.ita tgk buku recipe tue ada mcm2 kuih leh buat...:))

Ijah EmoTemo said...

wahhh nmpk mcm best je! sila kasik resipi ye. hikhik. ai tgh berdiet ni , harus di cuba segala resipi diet. ehiks;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ijah:: ok lepas setel translate ke bm ai letak yer
Owh kiter geng la...uols diet jugak ek (@ ̄ρ ̄@)

anie,Nagoya said...

jgn tak letak resepi ni ya.nak g keje.cau...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.anie::dan lagik hikhikhik :D

NanAFarhanA said...

hat nie bukan macam tako kaa???

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nana::takoyaki ada acuan sendiri & x goreng...rupa serupa tapy x sama hikhikhik

miszlullaby said...

nampak cam begedil.hihi..mesti sedap kan!=)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Fida::hikhik Ada sket ek...not bad la x mcm Kuih selalu yg kiter mkn tue (^_−)−☆

Nieza said...

salam winduuu ayu!! wahh ada kuih jepun ni....bak mai skit akak laparla..mood nk mskx2 belum ada lagi ni...hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Welcome back k.nieza alhamdulliah selamat kembali(~_~;)
Kuih dah habes nie entry 3 4 hr lepas hikhik(@ ̄ρ ̄@)

sabar bangpek said...

wahh kak ayu.....nmpk sedap...kite da malas nk menerai buat kuih jepon...penah dulu ichigo daifuku...tp sbb tangan melecur kene bulat2kan tgh panas..kite dah malas dah.hahahaha bagus giler kan...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Rajinnyer Saba buat ichigo daifuku tue
Akak rajin mkn jer yg tue hikhik d(^_^o)
Try yg simple dh la(~_~;)

tiefazatie said...

wah..bestnya sis!cm tayoyaki ja nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...