♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, May 5, 2011

♥ Misi Mencari CHOU ♥

Chou? apa menatang tue?? hikhik chou tu dalam nihongo aka butterfly or rama-rama hikhik...
permulaan nak masuk summer so ramai yang tangkap chou termasuklah si Adam super excited dia nak buat 1st aktiviti ngan papa nyer.


Pergi kouen dekat umah jer sebab kami semua tak cihat but dah anak ajak sakan nak gi tangkap chou terpaksa keluar juga la. Pergi beli net then ai tersangat rasa nak beli net untuk tangkap ikan plak but bila mr husband cakap sungai tak der ikan lagi semangat menurun ngan lajunya huwaaaa! Sampai kat kouen ya ampun ramainya manusia ingatkan tak ramai sebab gi jejalan rupanya tidakkkk. Siap pasang khemah bagai lagik....ingat nak duduk tepi sungat tapi kat situ tue full sebab nihonjin buat BBQ last kat bawah pokok jer la.


view kouen semalam.

adam yang excited nak tangkap chou.

1st chou yang di tangkap oleh Adam...he look excited rite...`mama tengok adam tangkap chou nie` hikhikhik


So sebab rasa nak lepak kat kouen tue lama skit ai pow merajinkan diri memasak hari tue...menu semua simple jer...bihun goreng,sate ngan nasi himpit dan kuah kacang serta agar-agar. Lepas makan dah rasa macam ular sawa...malasnya nak jejalan lepas tue asyik duduk bersandar kat bawah pokok jer hohoho.


menu hari itew


ni antara chou yang di tangkap dan ai sempat snap ....lepas tue lepas balik...chou pow nak hidup kan....@____@





4 comments:

Ricardo Miñana said...

Muy bonitas las imagenes, un placer pasar
por tu casa.
que tengas una feliz semana.

onedurrani said...

wah!!!excited sungguh muke adam bile dpt tgkp chou tue..;)akk,rajin betul masak ye..sy kagum betul ngan akk...sate tue nmpk sedap je akk..smpn utk sy ckit ye...;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ricardo::sorry I don't understand ur language...eng pliss ☆〜(ゝ。∂)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Aimi::1st time mmg excited...siap nk buat umah kt chou nak bela plak...pening akak hikhik...isyy x payah kagum bab masak tue besa jer tue...Ada ramai yg cekap dari akak nie...hikhik meh la cini Akan bikin special sate kt aimi nanty (~_~;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...