♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, December 26, 2011

♥ Xmas Sale @ Sano Outlet ♥

AsSalam uols ada yang rindu ai tak??? 5 hari sepi dari mengupdate new n3 apatah nak BW sebab tetiba mood nak berblog ke angkasa suda...penyakit M datang suda sigh. But today gagahkan jejari menaip gak becoz lagi 2 hari dah start fuyu yasumi/ cuti musim sejuk so until 9/1/12 next year takut belog ai yasumi gak ngeee.


Ni cherita last Sunday masa Xmas, pepegi semangat nak gi shopping ni kat Sano Premium Outlet sebab dah check ada Xmas sale kat sana. Pukul 10.30am dah sampai ituew pun ada nihonjin yang lagi awal siap ada yang dah borong macam-macam nak balik dah...weols baru jer sampai. Target kali ni memang nak cari kasut kat darl sebab dia sekarang gi kaisha jalan kaki so perlukan kasut tu khas untuk walking. Selalu kasut untuk walking ini ringan compare kasut biasa. Nasib baik ada parking yang dekat ngan outlet adidas tue. Memula memang terjah situ dulu. 1 word `lucky` memang ada sale giler-giler kat situ so kat situ ada part price down memang down sungguh la ngeee....darl dapat kasut dia but ai berkenan plak so rembat 1 last untuk adam pun beli... kasut darl ¥1200 kasut ai ¥500 & adam ¥500 but bila bayar kasut darl dia kasi sale lagi so dapat ¥950 jer total 3 pasang just ¥ 1850 (RM75) OMG fengsan sebab murah sangat mana nak dapat ni selalu paling murah sepasang pun rega ¥2450 (RM99) if ada sale pun . But yang ni memang limited la kira sapa cepat dia dapat....dah macam semuat kat area tue.  Dalam masa 45 minit rak kat situ dah lincin. Alhamdulliah ituew di namakan rezeki ...ai tengok ada nihonjin rembat sampai 8 pasang hahaha maybe ada saiz untuk dia kot. 


hasil UMPAN hari tue...nak cari kasut jer alih-alih rembat benda lain sama ngeee


Kat sini banyak juga yang buat sale macam Levis sale 80% so rembat jeans plak ngeeee kat coach 50%, Gucci 20%, Prada 30%, GAP 40%. Berbinau biji mata tengok sale sana ni. Cari fuku bukuro kat sini tak der jual pun but kat supa/mall dah start jual. Start pukul 11.30am umat manusia dah ramai so lepas dah puas tawaf beli apa yang patut weols balik cari makan plak.


budak kecik yang tahan sejuk....samuii giler semalam sebab angin kuat sangat


Kali ini weols decide lunch kat kedai nasi campur jepun sebab if terjah kedai Pakistan nanti darl makan banyak sangat sebab dia on diet ngeee.


menu yang sihat...tak der benda bergoreng kat sini semua rebus @_@

lincin ....ngeeee nampak sangat lapaq khen!


Apa yang boleh cakap memang best shopping waktu sale gini bukan selalu leh save duwet DUSH! hahaha insyaAllah nanti terjah Sano lagi new year nanti sebab geng Sendai katanya nak turun sana gak shopping ngeeee.  Rajin orang Sendai jumpa ai...tomodachi yang lain meh la jumpa ai gak auwwwww!





33 comments:

Hanis MY said...

syoknya soping moping, pitt baru bagitahu plan derang smalam... i masih dlm perbincangan dgn mi... teringin nak makan lasa haha dush!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::nk makan laksa??
mengidam ker?? nasib baik ada lg 1 paket laksa from mesia...if u jadi dtg ai masak k....no prob okasan to be *___*

EmpayarUtama said...

tak pandai shopping tapi makan tu hehe cam best je :)

Teratak Hami said...

Seronoknya shopping.... murah gila kalau dah 3 pasang rege gitu. Coach murah jugak ke? Kalau ada fulus, best jugak shopping.

Syaima' said...

wahh. watashi wa okasan ni narimasen, tapi mengidam laksa jugakkk.haha. tunjuk laaa kasut mcm mana dpt harga murah sgt tuuuuu.wpun tak na beli tapi sebab murah wajib beli kan. haha

Kamalia said...

uish sunghuh jeles ai tau bila smlm bc status yu..tgahari tu g jusco nmpk GAP ade sale trrus masuk dpt jgakla sweater ank2 sorang satu..mmg murah sale 70%..

ajumohit said...

Wahh bestnya shopping Ayu!!! Sales giler kentang murahnya ye... Beli la lebih utk aii hihi

Cik Sara said...

tang shopping terutamanya sale, memang teruja.. walaupun kadang-kadang tak beli pape pun..

Tapi awesomelah.. 3 pasang RM75.. kira habis murah dah tu..=D

Ria said...

best ny shopping kak..murah2 tol..tunjuk la brg pe je..envy sgt2..

ieda said...

bestnya ... nak2 ada sale kan dik
same je kan sale di sana dan di mesia nie :)

Asmara said...

nak pengsan lapanplohkali. nape dan nape murah mcm tu!! hehe.. mmg heaven la dpt shopping time murah kan! nak gi sano la oshogatsu ni! :D

Ijah EmoTemo said...

perghh syok je nengok kaka ayu shopping!! *nangis*

et said...

wow....bestnyer soping masa xmas sales.....

Paris Lipton said...

fuyohhhh best ni....

sitiezahim said...

kalau murah sampai camtuh dan memang guna apa salahnye kan...:D

si ngokngek said...

huih shopping kemain lg kak..haha
sini pon sejuk jgak,mcm nk banjir..kahkahkah

kasihredha said...

soping moping waktu sale memang best.

org jepun ramai yg kristian ye...agama asal mereka apa ye?

Papa Mifz said...

Shoping sakan yer,syok la

Juwita Jamaludin said...

ayu eh pengsan tgk muah gila kasut tu.. huhuhuhu.. kalau akak pun wajib beli.. hiihihihi.. tak sempt nak terjah outlet kekanda ku busy..

Juliet_iRa~" said...

wahh shopping!bestt..heee


murahnyaa kak...xdpt kat malaysia ni..heee

sudipVSsenduk said...

shopping kan salah 1 drp terapi utk kaum wanita... so, kita enjoy!

So Shy Lady said...

akhir thn musim shopping sakan so standby lah mnabung dr awal hehe

Munnafendy said...

macam ikan sadin tin je tu...btul eh? heeee

aanie said...

3 pasang RM75 je? mmg fengsannnn....

Hanamiko Sakura said...

best shoping benda2 murah ni... best sangat...^^

YONG JIAO XIU said...

OMG! OMG! gila murah ayu!!!!! jelesnyaaaaaaaaaaa....murah sgt tu. nak shopping sana jgk!!!! halamak klo g sana sebab nak shopping mmg tak berbaloi. tiket pun dah berapa rega. huhhuu murah sgt tu. adei, rasa sgt geram sebab tak dapat rembat brg murah cengitu.waaaaaaaaaaa.

aleen aiden said...

amboi..shopping sakan.jeles nih!Hu3

lieyalatif said...

wah syoknye sis soping2....meriah gak hasil rembatan tu sis....

menariks tgk menu makanan jepun tu sis...kat sini lieya gi terjah sushi king atau zanmai jek laaa...tapi tu laa takde geng sgt sebab en laki reject sushi n makanan jepun ni sob sob sob...

zuwaidah said...

aiyok...syoknyaaaaa...bila disebut brg branded ni, bestnya kalau dpt beli kesemuanya bila ada diskaun hebat

farmys said...

time sale la best menghabiskan duit.. hehehe.. syok!!!

Hanie_Dew said...

woaaa...itu bukan murah lagi. murah gilerrrr...kalau la sale kat mesia semurah itu. huh.. bawak lori la jawabnya..

Ida,Japan said...

alahai ayu....bestnyer gi shopping...mmg murahhh tu..berbaloi beli....1.1.2012 nak gi shopping lagi ke??

Aziela said...

Err..part makan tu yg paling best... isshhh...ingat makannn jer akak kan...hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...