♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, December 16, 2011

♥ Tanoshimikai ♥

Semalam hari yang super busy bagi ai....pepagi dah kena terjah youchien adam ada event plak. Start dari pagi sampai ke tengah hari event yang di beri nama Youchien No Tanoshimikai. Ni macam musical drama la alhamdulliah si adam ni dah masuk 10 bulan kat youchien ni sensei puji kata dia cepat belajar dan rajin auwwww anak sapa la ituew ngeee. Ada 2 sesi majlis ni semalam dan hari ni. So layan pics jer la ekkk...malas nk bebel panjang-panjang sebab ada keja nak kena setel lepas ni.


program hari tue


di beri tugas main benda ni...apa namanyer ek...nangess tak tahu ngeee!




menjadi `MENTERI` dalam drama `telur yang boleh bercakap`

menteri-menteri kecik



drama yang ai record using iPhone...tak berapa clear sebab duduk jauh + agak blur di situ



last pose...dah habis yeahhh

habis baik si adam ni vanilla ikut papa dia if coffee macam ai harus nampak dari jauh beza from tomodachi.

last song



event start pukul 9.45am until 12pm lepas tue balik umah bersilat masak gak....memula darl ajak lunch kat luar but ai teringin nak makan nasi daun limau purut so tak jadi lepas solat zuhur terus bersilat sejam ryori kat dapur....jadi la hasilnya gini....


set nasi daun limau purut ai.....sambal tumis udang + ayam hitam berempah + acar mentah ....ai memang suka try recipe set nasi gini...memang laku la kat umah ni...wangi sangat nasi ni but beras basmati tinggal sikit so ai mix ngan beras siam.



Untuk recipe nasi daun limau perut uols boleh terjah umah k.amie or k.ita di sebabkan nasi ni guna santan so untuk lauk memang ai elak guna santan lagi sebab tak elok menambah cholesterol dalam badan banyak-banyak...if tak nak letak santan boleh ganti ngan fresh milk. 




nota ibu jari manis ai::later ai terjah umah uols ekk....now bz sket HUGS!







34 comments:

azam said...

nice....terbaik dari ladang...hehehe

cerdik² anak² jepun ni....
sukalah camni

yatie chomeyl said...

ekek ekelakara part u ckp kaler vanilla n coffee tu hihihiih

EpoLღKekunangpelangi said...

Weew.. seronok boleh belajar budaya orang Jepang. Masing-masing main peranan. :)

Munnafendy said...

wwaaaa...meriahnya event adam!! best la aktiviti2 diorang kan =)

1st time ni tgk nasi daun limau purut..

Hanis MY said...

seronok tgk gambar adam, cute dah macam budak jepun... blajar rajin2 ye adam good boy...

wahh nasi kaler ijau lg kellas, tabik spring!

Ijah EmoTemo said...

comel adam uolss!! ai suka sgt kanak2 pki baju tadika cmgitu..err coat? ke hape? haha matila tak reti menyebut nangis...

nasi itu nmpk menyelerakan! wajib suh mak ai try buat hahah

Liza said...

perghhhhh...set nasi tu yg best...Liza pun sama cm ayu, kalau nasi dah bersantan, lauk mst yg simple2 xbersantan...

Cik TeN10 said...

Kemain lagi adam ea..kecik2 lg dh jadi menteri !! Ahaa vanilla.. Coffee pn ok ape.. Ngeee i ni mak i kata sawa matang.. Nescafe la kot..hahaha

Amie said...

oooh, rupanya namaku di sebut olehmu Ayu,patutlah tergerak hati nak terjah ke sini... he hehehhh ada lagi tak nasi limau purut tu, sedapkan Ayu....

anak seusia Adam memang cepat menangkap ilmu baru, fikirannya masih bersih....

YONG JIAO XIU said...

meriah betul ya. adam pun aktif.hehehe parents dia mesti proud sgt kan.wink.

Papa Mifz said...

nasi limau purut..1st time tgk nih...

Asmara said...

wah adam dah pandai main pianika ye. lepas ni boleh masuk kelas piano pulak. nmpak menarik ayam tu, tak pernah masak jd gelap gitu. guna kicap pekat ke ayu? mesti sedap!

Anum said...

wow bestnya
sangat meriah

ainnoraini said...

mesti seronok adam tu kan...meriah...

So Shy Lady said...

anak sape la tu ye ;D instrument tu nmnya pianika


nmpak grand la diorang ye! adam sjibik budak jpun dah comel comel hahaha

zuwaidah said...

yuhuuuuuuuuu ai pun lama tak terjah rumah kawan2...busy di ofis...sekarang lega dah sikit.

bestnya tengok kids performance nih..pic pun menarik

Asrul "iLham" Sany said...

alalala comelnye adam :D

aanie said...

sy paham perkataan program tu je...hehe..
comel2 la diorang ni...heee...

Fatin Mraz said...

wah wah wah.. bestnya!

mm.. program in japan sokmo..

ajumohit said...

Byknya aktiviti si Adam ni, siyes best!!! Nasi tu tgk pon dah tau sedap ;)

Juwita Jamaludin said...

bestnya adam.. tentunya seronokkan.. hensem la nampak dia pakai uniform tu.. hik hik.. yang pasti muka dia ikut iras ayu..:)

Nieza said...

akak pun super busy gak semlm ayu..tak bw pun. wah comel jer tgk adam tu.

sedapnya tgk menu nasi ayu tu...terasa lapar blk pulak..hehe

Soo Hae Daa said...

ala...comel2 nye dorg nih...cute je nyanyi dlm drama tu..lompat pon sm2..tgk skit je coz xphm satu ape pon dorg ckp..hehehe

kak, marbeles lah set ns tuh..first time dgr ns limau purut... *kagum.. =D

Saiazuan said...

nasi daun limau? mcm best je :D

アヌムちゃん said...

adam comeiii..bestnyaa teringin nk attend tgk mjls bdk2 sini..mcm best jee.heeee

jeBateja said...

eh...eh....best erk sekolah kat sana....lengkap betul pementasan depa tu...

Nadzirah K. said...

comel-comelnye diorang ni :)

Hanamiko Sakura said...

comelnya... tengok adam pun macam budak jepun pulak... hehehe... tengok rasa macam nak sekolah tadika dekat jepun pulak...

Teratak Hami said...

Ayu,
Jgn le cakap coffee, teh tarik ok lagi ..hehe

Cantik pakaian seragam anak2 Jepun.

Rajin jugak Ayu mentry macam2 resepi.

Juliet_iRa~" said...

hee..comel anak akk..nampak sepesen dah mcm anak japan..:)

wahh nasi tu nmpk sedap!:D

SEPHIA said...

comelnyaaaa Adam main pianika! :D teringat zaman muda ai..

Hanie_Dew said...

Kalau dtg rumah sis harusla kitrg nak rasa nasik ni.fes time dgr dan tau nasi limau purut.

sudipVSsenduk said...

kalau tak silap, melodeon kot namanya...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bestnyeeee :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...