♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, December 13, 2011

♥ Tetsudo Bunka Mura ♥

Sambungan dari n3 Short Trip To Karuizawa lepas setel shopping etc weols ke Karuizawa eki naik bus balik ke Yokogawa. Dekat eki/station Yokogawa ni ada satu tempat di panggil Tetudo (train)  Bunka (culture) Mura (village) , tunggang terbalik nak translate ke BM nanti hahaha....but ramai yang panggil ngan Poppo Town. Kat sini macam museum trains la cuma tak berapa banyak macam museum trains kat Omiya tue tapi kat sini tempatnya open dan densha/train kebanyakan yang lama-lama. Almost kids kat nihon ni suka densha maybe kat sini densha banyak giler dan banyak jenis selain banyak company ada....but yang paling besar JR la.


signboard jalan masuk ke village trains


antara densha yang di pamer kan...semua info yang ada sangat detail...nak masuk sini adult just ¥500 sorang budak umur below 7 tahun tak di kenakan bayaran.


Jom layan pics ekkk...malas nk type panjang-panjang tangan dah sejuk sebelah hikhik inilah benda terjadi selalu bila fuyu/winter malas giler! But pics kat sini weols 3 beranak banyak sebab darl angkut tripod ngeee!


densha ni macam dalam citer cartoon khen...actually function dia tolak yuki/snow .


densha yang selalu weols naik yang tulis JR tu....utsunomiya line...director semua pose ni ialah ai hahaha...if not jadi tiang bendera la heroes ai....oppps!


ada tempat yang ada tatami sekali karaoke but weols tak biasa naik lagi.


  antara view kat dalam hall.


Weols kat sini almost sejam sebab dah lewat masa sampai pun then dah start nak gelap even baru pukul 4.10pm. Di kelilingi oleh 山 (bukit) so suhu cepat down....pegang besi densha dah macam pegang ice jer...samuiii. Pukul 4.30pm weols dah balik meninggalkan Yokogawa insyaAllah ada rezeki terjah lagi.


view pukul 5.15pm moon dah nampak terasa macam pukul 9pm jer.


Masa OTW balik tu perut memang nyanyi lagu rock kuat giler memang kena cari gohan/nasi la sebab sehari tak jamah nasi rasa lain sangat. Last decide gi makan kat Pak Curry House lagi.....menambahkan lemak yang ada. Sampai kat Oyama pukul 7.30pm nasib baik owner tue tak tutup kedai lagi.


weols order nasi+curry+chicken tandori+salad then chef yang baik hati kasi weols ayam masak sayur apa ntah....kenyang giler alhamdulliah!


hasilnya selepas setengah jam....tukang perabih ialah darl ai.....uwaaa terlanggar pantang... makan lebih kul 8pm...nasib baik terpaksa if tak lapar memang ai tak makan la sebab lepas kul 8pm masa untuk perut ai rest ngeee! 




nota ibu jari manis ai:: pics banyak sangat ai cukup malas nak tempek one by one so mix gini jimat space hahahaha...uols pun bukan suka baca n3 panjang berjela kan sure layan pic ngeee ai know sebab ai pun gituew gak...dush! sebelum ai lupa to Azam tolong remove malware virus kat ur blog sebab ai nak terjah tak boleh masuk langsung sebab kuar warning malware...banyak juga yang kena malware ni balik so uols plz scan virus ekkk!








30 comments:

アヌムちゃん said...

pagi2 nampak gmbar makanan.lapa.

YONG JIAO XIU said...

wah wah wah sakan posing ya. npk cute je suma. hahaha.
sakan betul ye makan. hehehe

Teratak Hami said...

Siap bagitahu siapa director pose .. hehe...

Tak pernah tahu ada densha tolak yuki. Besar gedabak pulak densha tu.

Anum said...

wow bestnya sis
cantik2 gambar

Kamalia said...

Director yg sgt kreatif..hehe..ai baru skali je kot naik densha.sadis sungguhkn.

mizzkechique said...

berjalan sambey posing adalah xtvt menyeronokkan.. hehe

Ida,Japan said...

bestnyerrr jalan2 ayu...tgk makanan tuuuu perut akak pun rasa lapar..rasanyer k'ida dh lama tak buat trip jalan2 ...sejak dua menjak ni hubby akak sibukk aja...next trip gi main salji ajalah..

azam said...

erk ada virus pulak ke???
aduhai......camne nih....
kat rumah xleh nak scan pulak.....

ni yang payah ni

azam said...

erk...tolong² macam mana nak scan virus malware kat blog??

ieda said...

banyaknya model keretapi .. menarik ! :)

makanan kat sana senang nak cari dek erkk .. kalau kita nak cari yg halal tuu ada je dik ye .. hurmm dah jadi org sana memang mudah kan :)

Amie said...

cantiknya diorang 3 beranak posing ye...
sesekali Ayu kuarkan menunya. fuh! pengsannnnnnn

Liza said...

salam ayu...bestnya g jalan2...model2 keretaapi tu pun cantik gak....hihihihihi

hazila said...

Bestnya jalan jalan dan makan makan. Tapi yg paling best tang makan la kan...

ajumohit said...

Syioknya bposing sakan ye Ayu, dpt jenjalan mmg best kan, tgk menu tu terus lapar hiks

Amy Syaquena said...

bestnya..cantik gambar2..tapi makanan x kena gan selera amy la huhuhu...

Syaima' said...

creative sungguh kak ayu posing eh. i ni mmg malas yg amat nak berposing. set pemalu dua2 haha. ntah pape.my nephew mesti suka trainn.

Cik TeN10 said...

Perghhh sdap gila nmpk drumstick tergolek dlm pggan tu.. I bce entry akak smbil kunyah potato chips! Emm akak chanto jaga ea kul 8 lbh dh xmkn.. Kl i mmg takla kul 1 pg pn i bedal je nasik kl lapar..nak2 time fuyu ni sejuk tau nk mkn je.. Haha nseb bek bdn style payah naik..

Hanis MY said...

wahh syoknyaavjenjalan, babe nnti bw i g mkn pak eh sdp sgt nmpk!

sitiezahim said...

hihihi comel la u all satu famili..gamba macam2 pose..famili i jangan harapla..huhuhu

Papa Mifz said...

seronok jer tgk happy family ni becuti..

WuMing said...

Macam dalam cerita Thomas the train..


klasssss

Nieza said...

bestnyer jlnx2 tu ayu,...akak kat sini cuaca gloomy jer malas tul nk jln.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

posing! nice lah this place. and the train or apa tuh, it looks like in the cartoon, kan? mcm kartun jepun tu..hehe..

bestnya makan2, jalan2 sama2..

Soo Hae Daa said...

kak ayu..bestnye...nk ikut..!! wuuwuw...

mknn tu lak nmpk sgt sedap..terus jdik lapar..huhuhuhuh

Jue said...

Tgk gambo2 ko buat aku rs nak g travel kat sana! Dan dlm byk2 gambo, gambo mknan tu yg plg lama aku tgk hahaha

Hanamiko Sakura said...

bestnye jalan2... pandai akk posing.. hehehe

anamizu kaito said...

wahhhhhhhhh ayam! lapar T____T





luv,
cik ana

jeBateja said...

keretapi merah tu mcm transformer laaa.....nampak garang.......

Zana Adieyza said...

seronoknya tgk gmbr2 kat entry ni.. cantik2!

Juliet_iRa~" said...

bestnya jalan!

:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...