♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, December 7, 2011

♥ Singgah Dinner Lia & MrK ♥

AsSalam di hari Rabu yang sangat cerah ini...lately mood nak berblog makin kureng dalam diri, malas nya nak update n3 sometime just BW jer ituew pun tengok kerajinan diri gak...dush dasar pemalas khen.


Hari Isnin yang lepas Kamalia or nama glam dia LIA from Iwate sempat terjah ke teratak kecil weols sebab MrK ada hal sikit kat Tokyo so theyols sempat dinner kat umah ai before bermalam kat umah Umie di Saitama.


finally  jumpa gak weols....arigatou lia sudi terjah even kejap jer ngeee


Memula ingat sampai petang rupanya malam baru sampai cian jauhnya nak sampai sini ngeeeee. Sempat juga chit chat sana sini.....WOW MrK lia tersangatttttttttttttttt la friendly patutla Lia cakap if darl ai tak der pun dia tak kisah. Sure meriah umah uols khen hahahaha....sorry la darl ai pendiam compare ngan bini dia mulut mengalahkan murai ni...ouch!


comey khen anak-anak lia ni...ai suka ngan amni ni kawaii..darl with mrK & adam yang demam hari tue....pewittt kening ahkak ZZ tue....blur nyer ai selama ni tak perasan lia ada anak twin....pitam hahaha! 


Ai masak simple jer hari tu sempat buat Nasi Ayam Penyet & Laksa (semua tak cukup bahan ngeee) ngan pudding roti jer. Terlupa nak snap pic dish hari itu....alah menu ulang tanyang jer ngeee.


tq Lia & mrK kasi weols benda ni...adeh dah lupa namanya...tinggal 2 ketul baru sempat snap pic...apa namanyer ek...ai dah ketagih nak makan lagi ni...oishiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!



Alhamdulliah Lia meruapakan blogger nihon yang ke 5 yang jumpa....before ai sempat jumpa Ida, Murni, Hanis  &  Iryd...so agak-agak siapalah lepas ni ekkk....bagus gak blog ni boleh menambahkan kenalan baru ai loikeee woot woot! Siapa nak gi Sano Outlet calling-caling la ai sebab umah weols half hour jer from situ *______________*!








39 comments:

Umie said...

ayu... aii pun sudah jatuh chenta ngan shu ke sho cream tah yg kamalia bwk tu...oishiikatta desu..honto ni oishii!! dah licin tp duk terbayang2x lg nie...huhuhu

uols pun kalau ada mai omiya ka apa ka, mai la singgah umah iols ye...kite yg dekat nie pun x jumpa2x lg kan...hehehe

Ijah EmoTemo said...

heee best khen dpt jmp sesama blogger :) mmg betul mcm yu ckp leh tmbh kenalan :)

azam said...

:) nice.....best aaa....

meh la makan kat umah saya sekali

Anum said...

bestnya sis
bila dpt jumpa sis
mesti best

mizzkechique said...

best kn jmpa kengkawan maya nih..

Teratak Hami said...

Korang kat Jepun pun boleh jumpa2, bestnya. Akak yang kat M'sia ni pun tak pernah jumpa mana2 bloggers.

Asmara said...

wah best! tetamukan rezeki. lawak la ayu x tau ada twin. hihi..

Kamalia said...

Ayu..tq dear layan kami dgn begitu baik skali.sori, jnji smpai ptg dah mlm br smpai kan. Itu shu cream,mmg sedapkn..ns aym penyet yg mabeles n laksa yg sedapp sgt..terliur bila tringat balik.haha..

Juwita Jamaludin said...

Jumpa juga dengan lia ye... Akak je tak de rezeki nak jumpa sebab terjah masa tak sesuai...ayu nanti pun dtg yokOhama akak x de gak

Ida,Japan said...

wahh..jumpa dak Lia ker ayu...haaa,lia mmg ada twin sebelum ni....seronok kan jumpa & gather2 ngan geng blogger, selama ni selalu jumpa di alam maya jer

aTy _faRed~ said...

Nasik ayam penyet laksa..?? macamane tu ek...??nasik dan laksa ker..atau memang nasik laksa..hurrmm... curious nih..:)

YONG JIAO XIU said...

pasangan selalunya mcm tu la sorg diam sorg byk cakap. klo 2 2 bercakap, abis la, sapa nak dengar kan. hehehe
hehe patut la, tgk yg pakai hood gan yg baju merah tu sama, muka igt muka jenis sama je family lia.

Zana Adieyza said...

nasi ayam penyet tu mesti sedap kan!

blog mmg best! boleh kenalkan kita dgn member baru.. boleh dapat banyak info baru.. best2!!

aanie said...

nasi ayam penyet kat nihon?? wow..nak resepi....:)

アヌムちゃん said...

wah rmainya dh jmpa..sy pnh jmpa sorg je..huhuu..best btol boleh bergathering nih.huhu

Papa Mifz said...

Papa mifz satu blogger pun belum jumpo lg,huhu

ajumohit said...

Seronoknya bjumpe kawan mesia di sana kan, eiii moment paling indah sbb dpt mkn mknan ruji gitu, aii like

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

Asrul "iLham" Sany said...

best jumpe member2 kannn

sambil makan

curlast :D

Hanis MY said...

i nk g sano ni tiba2 rasa nak makan laksa haha dan2 je... syoknya kuih yg lia bawak tu teringin nk rasa...yummy sgt nampak

Cik TeN10 said...

Shu cream !!! Favourite jgak tuh !!! Ehh kak ayu bile nk dtg jejalan kt tohoku ni?? We all ramai jer kt tohoku ni..ngeee

ieda said...

seronoknya dpt jumpe blogger di perantauan nie .. hurmm siap makan ayam penyet layie .. urmmm dgn laksa ?? mcm mana tuu

mamaNoriz said...

cam reunion plak ek...
meriah siap berayam penyet lagi!

Juliet_iRa~" said...

seronoknyaaa..heee

CikGu Ma said...

sedapnya....

lieyalatif said...

syokkan sis, dok negeri org jauh2...dpt jumpe org sebangse ngan kite.....mmg wajib buat gather2...baru syok borak2....

Hanie_Dew said...

ni koling koling kalau dari kl ni bape jam sampai agaknya ye.. nak makaan ayam penyet japan ni. hehehehehe

Hanie_Dew said...

Rm 100 tu kalau beli novel dapat 5 bijik. takpun 4 bijik. huurrmm.best best...

Saiazuan said...

nyum2 lama x mkn ayam penyet :D

E-na Lovely Kitchen said...

bestnya dpt jumpa mkn2 gitu...bila lia n ayu nak terjah nagoya pulak aaaa...

anymz said...

wah ada majlis gader2..bestnyaaa:)

sitiezahim said...

huhu bila la i nak sampai umah u..hik hik hik

Yan said...

seronoknya.. nanti kalau akak ke sana boleh singgah ke? heee..

kasihredha said...

best2 dpt jumpa blogger
best gak kuih tu

Hanis MY said...

u kak ita yg u ckp tu, kak ita yokohama ke?

Munnafendy said...

seronoknya dpt jmp org mlysia jgk kat sana kan..untung masing2 ada blog =)

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

Juliet_iRa~" said...

kedai mkn kat belah mn kak y sedap kat bkt bendera tu?heee

skang tren cable car tu da laju..hee..eh mmg panggil cable car ek kak?heeee

Nadzirah K. said...

bestnye dpt jmpe blogger2 lain..
baby tu comel :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...