♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, September 5, 2012

♥ Uncircumcised ♥

Seriau giler nak type part ni...1 reason weols balik awal dan lama kali ni sebab nak sunatkan si adam ni. Dah lama plan and dah puas survey kat mana nak sunat hat paling ok etc. Kat Kedah Medical Centre (KMC) ada beberapa pakej yang uols boleh pilih....if nak yang bius 1 badan ...mean anak tak rasa sakit langsung caj around RM800 - 1K seorang. Weols ambil yang biasa punya around RM 300 gituew...guna clamp.


6 August lepas adam dah selamat bersunat...ai ngan abah teman masuk so dapat ai tengok from start sampai habis. Seriously ai tak KUAT nak tengok semua tue but demi anak tersayang ku gagahi juga...haiyooo still terbayang² part doc potong kulit tu uwaaaaaa 。・°°・(>_<)・°°・.


Adam start nangess bila kena inject ubat bius tue then bila doc potong kulit tue dia nangess kuat giler siap cakap "stop sat sakit sangat " *loghat kedah yerrr...dia balik 2 hari dah terror cakap melayu ngeee*  memang ai nangess sekali time tue. Tak sanggup rasanyer nak tengok dia sakit gituew if ai boleh gantikan kesakitan tu ai sanggup. Dia nangis lepas habis buat sampai la kat umah....actually dia ni manja sama sebab tak pernah sakit gituew. Kira whole day tue keja nangis jer...then bila dia nak kencing pun nangiss gak yalah sure pedih khen. mencabar gak menjaga orang bersunat ni.  (@ p @)


3 hours after sunat....nak kasi dia lupa SAKIT tue kena bagi main game la...nasib baik bawa balik iPad  m(._.)m


during dia sunat ni langsung tak mau pakai baju apatah lagi seluar...vogel dalam umah budak ni nasib baik kecik lagi ngeee


hari ke 5 nak ikut ai ngan mak tok dia kuar gak...1st time pakai kain pelikat gituew...look his face macam dah besaq khen (((o(*___*)o)))  



Orang 1st yang datang visit Adam ialah my BFF Aida...kebetulan husband dia keja manager bank islam so ai suruh dia tukar duwet raya....adam dapat omiyage from auntie & uncle...thanks babe susah² jer...lupa nak snap pic ngan dia....kawaii khen her doter??? 


orang kedua yang datang nun di Yokohama iaitu Ida & Nuar...Ida after back for gud memang dah lama tak jumpa kebetulan dia stay kat umah in law dia kat taman PKNK aloq staq so dah dekat theyols terjah umah ai...lost gak la nak mencari teratak umi ai ni ngeee....ida kasi buku buat coklat, agar² cendoi ngan duwet raya & sunat kat adam. ありがとう babe terharuuuuuu....buku tue rega 25 hengget nak bayaq balik dia tak mau (o^^o). Tunggu ai slim balik baru leh bikin coklat ngeee now BAMOK giler naik 5 kg during raya....haiyoooo stress bab weight ni!!



Alhamdulliah now Adam dah ok, even 2 kali gak dia bentan siap berdarah tip tap tip tap *sound effect blood ngeee * dia jenis buas tak reti nak dok diam gituew la jadi nya. Now dia dah jadi anak teruna yipeeee ♥♥




nota ibu jari manis ai:: Lonely sangat hari ni pagi tadi dah hantar darl gi Narita airport sebab dia OST ke Spore lagi...kali ni 4 days 3 nights plak...semoga semuanyer di permudahkan IA. Sorry gak pada uols yang drop comment ai tak sempat nak BW sebab 2 weeks ai sakit saraf mata balik so take time nak recover. Tak boleh kasi mata stress kena banyak relax...now alhamdulliah much better...nanti ai gi usha story mory umah uols plak k...hugs ketat² (*^_^*).











-->

44 comments:

Aziela said...

Lamanyaaa tak jumpa Ayu. Miss u soo much. Sebelum akak terlupa, Selamat Hari Raya to you and family. Adam dah besar yerr.. Syukur Alhamdulillah semuanya dah selesai. My Adam lagi parah sebab guna manual. Tak masuk tengok pun sebab tak sanggup. Sebulan juga baru recover. Kalau tak, dok lah lekatkan cawan polisterine yang di tebuk kat situ supaya mudah nak pakai seluar dan jalan2.

MizzTina said...

wahhh, dh bujang dh diaa..


kak, xpela..tggu akak btl² ok bru ziarah kitorang k.. semoga cpt sembuh..

Kesuma Angsana said...

dah besar adam ye, dh jd anak bujang pown hehehe

Eey said...

Good experience tgk anak bersunat, kan? Eey sok2 tak tau laa mcm mana. I've 2 boys... Ingatkan sekali harung jer nnt, huhuhuuu...
Anyway, take a good rest,k!

ros_reeza said...

ooo dah bersunat.. dah dewasa ni :) hihihi

Sherwieyna Muzzawer said...

Alhamdulillah dah selamat bersunat ye..dah boleh kahwin dah ni..hehehe

lieyalatif said...

yeay!! adam dah jadi teruna idaman dahhh yeay!! hihihi

lawak lieya bace tang vogel kat umah tu..selalu tgk berkain pelikat siap gantung kat hanger lagi heeheheh....

saraf mata tu mcm mane ayu....lieya ni plak dah nak dekat 3 minggu sakit mate melanda...baik belah kiri, kene belah kanan plak.....berlarutan..sbb lens la huhuhu

Unknown said...

haha..lawak betol yg gamba bogel tu:p pening le org kt umah tu tgk die.lol XP

aanie said...

yeay adam dah jadi budak besar dah.....

kelakar time dia vogel2 depan tv tu...camne la adam ai nanti...

ieda said...

loor dah jadi anak teruna dah adam yee .. aah dah nampak matang dah ! ...

sabor jelah pic dia bogel tuu .. adehhh macam2 budak2 nie ekeke .. dia rasa geli koot

aah lah ayuu .. x per .. jaga diri baik2 dah sihat nanti continue ok dik ..

Cik Puan Izan✿ said...

semoga adam cepat sembuh. dah umur brp adam ni? kita baru plan nak sunatkan teruna yg umur 7 thn cuti sekolah hujung thn ni...hrp kita setabah awak...huhuhu...

Asrul "iLham" Sany said...

leh tahan gak rege dia ek...

FnF Simple Life said...

haah lama Ayu tak update blog hari tu coti2 Msia... alahai dah bersunat si adam ni ye. sebaya ngn ilmi rasanya...darjah 1 kan. hmmm tak lama lagi nak kena sunatkan ilmi le plak. pelik gak dah bius cmane leh sakit jugak ye.

Kamalia said...

hoiihhh..lama sungguh tak baca celoteh uols na.rindu..haha
seriau pulak ai baca bila dia bentan sampai darah menitik2 tu..pastu sapu ubat camtu je ke?atau bawak pi klinik balik?
tengah risau gak ni ha, camnela nnt nak duk menjaga twins ni bila diorang brsunat nnt..

ijayuji said...

Salam ayuuu!!!! misssss uuuu!!! Selamat Hari Raya maaf zahir batin, maaf salah silap n segala kekurangan.
Nak citer pasal sunat ni sadis betul lerrrr, geram pun ada huh! Silap appointment!!! budak tu g tulis bulan 7, pdhal dah mention ke dia 3 hari sblm raya klinik bukak tak, takkan ler tak phm lg.. aduhhh.. nak buat appointment kat tempat lain dah tak terima 1 reason sbb bukan cuti sekolah kena booking seminggu awal, pulaknya dah nak raya mana ler sempat.. geram sgt2 aish! kenalah ai jaga ank ai kat sini nanti kalau bersunat bulan 12 nanti tak pun sblm balik japan huh!

ct kektus said...

mahal sungguh sampai ke 1k utk sunat macam tu.

adam dah dewasa lah lepas bersunat ni.

harap cepat elok lah sakit mata akak tu ye. :D

dhiashahida said...

salam aidilfitri sis..:)
dah ank bujang besar da adam...
mcm adeq kita dulu heboh nak kawen pas sunat..padahal sek rendah pun xbes lagi...:)

Asmara said...

tergelak tengok gmbr vogel kat rumah. haha.. isk tak lama lagi nak kene sunat jugak teruna 2 org kat rumah. tp sekaligus la kot senang.

imie fatiema © said...

adeiii sgt luuucuuu itu photo adam layan tv vogel ngan granpanya..adesss ngeee

AzuraFazil DIN said...

wahh dh jadi abg beso lew...

akil pun dh sunat msa umur 3thn lg.. mmg zr x kuat lew, dok luor OT .. huby yg msuk ..
kt luor ni zr dok bca Yassin entah nape kali pusing, rs nye kalau jantung ni di gantung gune tali dh putus dh .. cuak dia lain mcm .. phtu dgr plak meraung time dh sedor tu lg lew... nk nangis tp air mata x kuor psl kene kuat semangat .. akil tertido psl penat nangis smbil pgg tgn zr..

a week dh baik dh tmpt sunat tu .. senang nak jaga .. budk2 kalau sunat awl cpt baik

LYAfrina said...

awww..seksinyer dia.. sama cam ank sedara lya aritu..lps sunat..xnak pakai baju terus..sbb takut katanyer..heheh..berbogel je..

kasihredha said...

wahhhhhh tahniahhhh
dah jadi teruna sejadi dah.

yang x tahan bab vogel dpn tv tu...hahahhaha

sitiezahim said...

eh bukan anak u baru 7 thn ke? awal kan skarang budak2 bersunat. masa sepupu saya dulu, darjah 5 camtu kot baru bersunat...hehehehhe

Nadiah Sidek said...

shakir nanti pun nak disunatkan kat malaysia balik for good nanti. cuma tak decide lagi nak buat masa umur dia berapa. boleh je nak sunatkan dia kat sini lepas lahir tapi kite yang tak nak sebab tak yakin omputih ni tahu ke sunatkan macam yang islam ajar..kang silap-silap tak betul..haha..

buat kat malaysia la senang. yakin sikit kalau yang sunatkan tu orang islam sendiri :)

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Papa Mifz said...

tahniah kepada Adam sebab dah sunat...:) tapi tgk gmbr bogel sambil tgk TV tuh lawak la...haha

Aju Mohit said...

Hihihi yang gmbr tgk tv ngan atuk dia tu sweet sgt ayu, Adam dah besarr ;)

Lyaa Suriany said...

hi adam
hehee
dah jd ank terunaaa

Hanamiko Sakura said...

wahaha! adam ba. wow. ga. ya. lam dalam rumah.. hehe, nasib baik budak kecik..

Teratak Hami said...

Akak pun ngeri tengok anak2 pompuan akak bersunat. Bibik & hubby yang handle. Akak terpaksa kluar dari bilik doktor. Tunggu 2 boboys tu besar pulak.

** Dah lama nak komen tapi asyik hang jer.

Cikgu Ma said...

dok kedah kat mana?

Ijah EmoTemo said...

wah!! adam dah big boy skrg!! heheh :)

IDA said...

dpt jumpa jumpa ayu..lain kali kalau balik lagi boleh la jumpa lagi :-)

Mishter Izwän said...

erh popuan boleh tgk ke? nnti lmbat baik lah. mak sy yg ckp dulu. hahaha

Anum said...

wah dah besar dah dia ek....

Cho Zila said...

raya disini tahunnikan.. bestnyer memang sebab kumpul sedara mara itulah yang paling dikenang.. maalumler susah nak kumpul ...

Mak Wardah said...

Ayu, akak tak tahan gelak tengok Adam tu....Alahai macam kat beach pulak

AzuraFazil DIN said...

meriah abis... siap ado sesi posing2 lg yer...

Zana Adieyza said...

akk, zana dah terima emel tu.. now dah boleh view blog akk.. tq sbb sudi invite zana.. take care my dear sis...

sabar dubai said...

yatta!...tq for the incitation kak ayu...everything ok...hehehee da leh bace yeyeye

Anum said...

hai sis
thanks sudi invite anum
anum bleh view blog sis..
hehehehe :)

yaNa said...

sis..masih x bleh view n3 baru..
walau dh diinvite..hu3..
cer invite lg..
eina_eijul@yahoo.com
;)

Munnafendy said...

eh dah sunat ke?? tlepas la entri special tu...kih3


*tepeng tu kat mane? kat kmpung sy gak tu kak ayu. eh baju cantiklah!

mademoiselle.naznie@gmail.com said...

even raya dah habis, cerita raya still valid sampai bila2, khen?
:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...