♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, September 12, 2012

♥ Edisi Perantau Pulang Beraya Ke Desa :: Syawal 1 ♥


Curlastt tak tajuk di atas??? teringat lyric lagu "wahai perantau² di kota pulang la ke desa berhari raya lalalala" but weols perantau yang jauh beribu² batu gituew. So bila atas flight nak landing, dengar captain cakap "kepada perantau selamat pulang ke tanah air" hati raya syahdu la sangat *ayat terlalu over...tataw nak react macam mana...voley gituew??? ngeee*. B4 tue nak say sorry la sebab raya dah lama baru nak update cherita ni...di sebabkan kesihatan aka saraf mata ai sakit so kena rest mata la. Sebab tue blog ai sunyi lately...yang comment tue nanti² ai terjah back k...but maybe take time sebab kena limit time guna ternet right now sadis betui la uwaaaaa (´-`) 。。。。。


Memang best raya kali sebab 1st time pulang beraya ke tanah melayu after 3 years beraya di nihon. Moment yang best bila mohon ampun di pagi raya, berkumpul ngan all the family members, jumpa sedara mara, kengkawan dan dapat makan best²...ai loike part makan ituew wootz wootz. Jom layan pics raya weols...actually ai ada buat pics for blog buat di sebabkan pics tue tak di edit lagi so terpaksa guna pics yang upload kat fb jer....sebab malas nak guna photoshop waktu mata tak berapa nak ok ni. Pics banyak giler tapi malas nak tempek so hat bawah ni jer mampu upload   (@ p @).


 ikut turn bersalam...(((o(*___*)o)))   

weols 3 beranak plak....dapat kiss on the forehead terasa macam adegan akad nikah dahulu kala jer ngeee....syahdu lagi...hukhuk hugs ketat² darl m(._.)m
my family kat aloq staq...yang tak de abah ngan abang & family jer. 


Tengah hari gituew weols bertolak gi Penang nak beraya kat sebelah family darl plak. Masa kat Pengkalan Sultan Abdul Halim nak tunggu ferry tue geng bangla, indo, etc punya la banyak...terasa macam duduk kat bumi asing plak.


atas ferry masa ni darl dah tak sanggup nak pakai baju melayu....sebab peluh bagai ngeee. ai ngan adam maintain lagi berbaju raya hukhuk.

tara ini la family sebelah darl....cuma tak de bro in law jer sebab masa ni dia gi beraya. Theyols mix Indian & Malay blood.  My FIL from india my MIL melayu tulen........ini baru betui² mamak mami jarum ngeeee but nampak macam ai jer anak mami kat sini bukan darl hikhik (o^^o)


Petang tue dah JEMU makan menu raya ajak darl kuar gi cari mee goreng mamak kebetulan mak cik darl nak join sekaki. Weols terjah Kassim Mustafa nasi kandar yang ada dalam pilem mami jarum tue. Nasib baik buka then wajib la full house gituew......queue nak makan pun.


perhhh NIKMAT giler boleh makan mee goreng mamak ni ngan teh ais...ai suker ketat²...thanks mak cik sudi belanja weols...terbalik ni sepatutnya weols belanja mak cik ngeee (^__^)


sebelum tidur si adam excited nak kira duwet raya dia ngeee...masa ni baru dapat 98 hengget!!



Ok done cherita syawal 1...sedaya upaya nak type seringkas mungkin. Next n3 cherita syawal 2 yang penuh kejutan opocottt gituew hikhik. 








-->

20 comments:

MizzTina said...

wahh, dekat je rupenya umh uols dengan FIL&MIL.. senang la beraya

Cik Awin said...

mesti meriah kan cz beraya kat kg halaman tahun ni...

Kesuma Angsana said...

tu baru cerita 1 syawal dah meriah giler, 2, 3 - 15 syawal pasti lagi bestkan hehehe

hazila said...

Salam ayu,

Akak raya kedua sampai hari Jumaat ada kat Perlis. So dok pusing Perlis/Kedah je lah.

Asrul "iLham" Sany said...

sedondon kaler u... curlast ~

ijayuji said...

Salam ayuuu! waaaaaaaaaahhh! bestnya! ai tak sempat nak ambik gmbr sendirik asyik ambik gmbr org jerrr gmbr mak ayah pun lupa ambik sbb ayah sibuk marhaban :D seronok kan raya kat kampung, ai malas nak masukkan gmbr kat blog tunggu rajin lerrr, ni tgh malas bergunung gunung tingginya ahaks!

ieda said...

memang rasa seronok kan dik dpt beraya di malaysia ..
akk tumpang happy tgk pic
dpt bayangkan betapa sayu dlm flight kan .. akhirnya dpt juga beraya di malaysia ;)

FnF Simple Life said...

aduhaiii... tgk gmbr pon dah terasa meriah gile... best nyer.

imie fatiema™ said...

sronok youuu balekk mesia raya kan..tapi ai pulokk.. terbayang2 kesronokannya kalau dapat beraya kat japan sambil berendam snow...ngeeehhh

eynda said...

Cantik baju raya ayu ;-)

kasihredha said...

meriahnya ayu
besttttt dapat beraya dimsia

LYAfrina said...

cantik sgt dress awk ni..lya x pnh pkai dress..tgk org pai cantik..tp diri sndiri xde kyakinan nk pakai walau hati membuak-buak..

surelah sgt2 seronok beraya di tanah air terchenta kaan?

Nadiah Sidek said...

baru keluar cerita syawal 1! hehe..

ct kektus said...

beraya dgn family besar mmg best kan kak. ;)

wah, baru first daya raya adam dah dapat wet raya byk. :)

Teratak Hami said...

Curlast naik ferry ngan baju raya. Sure control ayu la tu bila baju, tudung diterbangkan dek angin.. hehe.

Mak Wardah said...

salam. Bestnye raye dua2 oghang utara & suka gambar2 tu....Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

Kamalia said...

jeles..jeles..
bestla adam ye dak dapat duir raya banyak..kat sini takde sapa nak bagi duit raya kan..hehe
mee goreng mamak memang sodap!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

yg pastinya kita juga yg tak berjodoh ye...kakD pun sibuk kamu lg la sibuk kan...huhuhuhuhuh..sedey tak dpt jumpa....

ros_reeza said...

wah..semestinya seronokkan... balik beraya kat kg setelah 3 tahun.....

Ijah EmoTemo said...

mesti happy bangatkan uols ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...