♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, September 19, 2012

♥ Peristiwa Syawal ke 2 ♥

Raya dah habis but ai baru nak kalut type n3 nangessss...hampun yer di sebabkan saraf mata ai kejap ok kejap tidak....serious ai rindu ketat² nak berblog macam dahulu kala. BUT kesihatan paling utama bukan.


Ok back to topic syawal ke 2 actually ai dapat invitation from SURI RYANA (novelist MAID & ISM) untuk join open house kat umah opah dia. Sebab ai kat Penang umah PIL kebetulan umah family suri kat Jalan P.Ramlee so tak jauh ngan Perak Road umah in law. Memula memang plan nak gi tetiba in law ajak gi Ipoh visit mak chaq plak...sadis tak boleh jumpa my fav novelist tue. Ituew orang cakap "kiter hanya merancang tuhan tentukan segalanya" *sambil dengaq lagu PASRAH* ngeee DUSH!!


Weols bertolak pukul 10am gituew from Penang, highway pun dah start jammed...berchenta juga nak sampai Ipoh tue. Macam serik jer nak naik highway waktu raya gini, but apa pilihan yang ada khen...lain la ada private heli sebiji khennnn. Sampai umah mak chaq around pukul 1pm, nasib baik tuan umah dah masak macam² menu kat weols.


mohtip la sangat terlupa snap pic tuan umah....weols jer yang syok posing sana sini....1st time jumpa biras sheila.



my niece khalisha, sure next year if balik dia dah boleh jalan...dan confirm tak kenai ngan weols nangesss!!


After lunch kat umah mak chaq kat ipoh weols konvoi gi umah tok teh kat taiping plak, berchenta lagi atas highway yang menguji kesabaran hukhuk. Since kat umah mak chaq si adam dah start cakap ada something melekat kat tekak dia. Ingatkan tak serious mana but dia start dok diam tak macam selalu. Sampai kat umah tok teh dia dah tak leh minum or makan sebab if not dia muntah. Siap nangess bagai....dia cakap dia terlekat tulang OMG what terlekat tulang ikan????? Berapa kali dia muntah nak bawa gi clinic for sure la tutup lagi sebab raya khen. Lucky gak umah tok teh ni dekat ngan Hospital Taiping so theyols suruh bawa adam gi emergency.


>
Muka budak tak sihat.


Bermula la drama swasta kat GH tue.... Di sebabkan si adam masa tue baru jer baik sunat so dia agak fobia nak jumpa doc or tengok jarum ngeeee. Asal tengok doc or nurse pegang alat sure dia tanya "ni nak buat apa nak cucuk ker??? nak potong kat mana² ker??? sakit tak??" soklan wajib dia tanya ngeee sampai ai tengok muka nurse ngan doc tue dah stress dok layan dia ngeeee. Biler doc check tak nampak pun tulang tue siap kena buat x-ray lagi taw. Lepas buat x-ray pun tak nampak but doc kat situew still cakap kena tunggu pakar ENT datang. Cian doc kena on call sebab si adam jer...buat tak serious pun. So bila pakar ENT datang dia bawa gi kat bilik ENT then masuk alat yang ada camera tue...curlastt uols si adam merasa semua alat yang tengok kat tv jer ni hahahaha. Still tak nampak but adam cakap benda tue makin turun from atas dah sampai ke kerongkong bawah...so doc cakap ok la just dia kasi ubat etc.


@Hospital Taiping...tengok muka adam macam orang sakit tak?? ngeee


Special thanks to all doctors & nurses @ GH Taiping atas layanan yang superb kat weols even ramai orang masa tue. Walaupun telekat tulang sket jer tapi theyols sangat detail....dan nak puji cleaner kat situ sebab toilet sangat bersih dan harum * ai bab toilet memang sensitive skit *. Almost 2 hours weols kat situew, plan nak gi umah sedara sorang lagi tak jadi sebab adam but alhamdulliah everything dah ok ituew yang penting.









13 comments:

Teratak Hami said...

Dapat kluar tak tulang tu? Anak akak dulu pernah kena. Sampai kena bius tp yg kluar tulang halus je pun. Tak tahan bab dia muntah2.

Brilliant Marjan said...

bila berblog ni, hak masing2 utk dedahkan apa yg dia lalui termasuk gambar2..tp dh 5 thn berblog. sy tetap dgn pendirian sy..cerita mana yg perlu saja sbb sy masih sangsi utk org kenal sy..

teruk kn?fb milik sy pn hanya org tertentu je sy add & approve..tp gambar xpenah letak..

masa awl2 berblog dulu, penah je ada tersesat tanya mcm2..tp maybe diri sy kurang didedahkan, maka xde yg nak ambil tahu sangat..

apa2 pun, kena hati2..anyway, thank you sis sebab sudi beri peluang pada sy utk baca blog sis..

jenis sy, komen bila perlu je..tp sy rajin baca bloglist yg ada dlm hati sy..

~mujur ank sis tak ada pape..teringat adik sy makan laksa sampai terlekat tulang ikan..now, ummi pastikn tulang tu ditumbuk halus

et said...

uish..dr avatar tu..
hehehe

moga ayu cepat sihat yer..n sakit dimata u tu pergi jauh2..leh bercerita banyak2 disini..

tiNi aziz said...

fuhh kalo bab terlekat tulang mmg kluar peluh jantanlaa... i pernah kena tp i kental hati jolek semacam tekak smpai muntah2 sbb nk amik tulang tuh, sebaik dapat. tulang halus dgn sebesen muntah :p

Nadiah Sidek said...

kena beraya kat hospital la sekejap ye. balik dari hospital lepas tu adam terus ok ke?

Asrul "iLham" Sany said...

nama doktor tu curlast sgt kannn :D

ijayuji said...

Salam ayuuuu!!! Dat's why lah klu ikutkan hati i pun tak nk letak pic family actually, rasanya last kut i letak gmbr2 org selain foods, dulu lg ninja dah bgtahu jgn letak gmbr2 family, pernah kena tegur dulu ai letak gmbr dia sbb ramai yg nk kenal but ai kena dgr dia punyer ceramah free :D gmbr ank2 pun dia tak bg letak sbb mmg bahayaaa huhu... Muka adam sian betul ehehe... Dulu arika tercekik tulang ikan kerisi sampai skrg dia ingat ikan tu tk nk mkn daa :D pergi sepital doc chck n dah nmpk tulangnya nasib baik boleh kuarkan sbb besar jugak tuu tulsng ikan kerisi kerassss, serik betul ai nk beli ikan tu lg trauma gitu ehehe... Lucky pun ya jugak sbb dah nk turun ke bwh tulangnya dia tersangkut dekat2 dgn kerongkong hehehe...

Umie said...

ayu, i love hospital taiping too...heehehe.. back in 2010 deliver muaz-kun kat hospital taiping...staff dia semuanya baik2x...best!! hehe.. yup, agreed...toilet dia bersih coz cleaner dia rajin mcm nihonjin kat sini...hihihi

Mrs JemariSuri@mama QiSha said...

alamak..adam makan apa tu smpi terkena tulang...kalau js mmg risau tahap gaban dh tu..ye lah kot2 jadi apa2 kan..

**ayu baju ajaba ayu cantik arr...mmg sweet je ayu pakai...hihi..

kasihredha said...

ala tensionnya kalau lekat tulanggg...siannya.
Fobia bersunat pun belum reda..kena jumpa doktor lagi ye.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

bab lekat tulang ni memang la menyakitkan...nasib adam ok,,,

semoga kamu cepat sembuh jg....

Hanamiko Sakura said...

peristiwa beraya ke hospital xD hehe

dEdEQ dE wIshEs said...

CEPAT SIHAT ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...