♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, August 31, 2012

♥ Arrival in Penang ♥

Lepas stay 1 nite kat umah my sis kat PD 30 July tengah hari tue weols bertolak gi LCCT...my flight ke Penang petang. Rasa lama tak balik Penang * ayat tak boleh blah *. Waktu sampai tue 10 mins b4 berbuka puasa...Penang airport pun dah berubah wajah gituew...nasib baik ada cafe yang jual nasi putih....ai makan nasi putih ngan ikan tongkol masak lemak cili padi, laksa penang ngan teh tarik & milo ais total 15 hengget lebey...WOW boleh miskin if makan hari² macam ni * kedekut??? bukan but rasa rega kat mesia sekarang makin hari makin mahai la...sometimes tu x munasabah ngan rega *


FIL & MIL datang fetch weols kat airport balik umah kat kg dodol. Si adam suka sangat balik penang sebab ada banyak neko/cats. Stay 2 nights kat sana b4 balik aloq staq.


 adam ngan wan....my FIL ni memang mix Indian blood...datuk nenek moyang semua from India migrated ke penang jual rempah. If gi jumpa sedara mara sebelah FIL memang semua muka mamak la.


Pic atas menu berbuka weols masa 1st day kat penang....berkumpul ngan semua family member kecuali darl tak balik lagi masa ni. Second day in Penang sempat gi shopping * shopping lagi yer uols * ajak my SIL temankan gi Queenbay Mall beli kasut raya then si adam nak makan ice cream BR plak...parah makan BR kat mesia 1 scoop dah 5 hengget lebey kat nihon makan everyday pun tak per sebab murah. Lepas tue naik cab gi komtar & perangin mall kena bayar 40 hengget plak....FIL suruh drive keta dia but ai x confident sebab lama tak drive keta manual ni.


Sampai kat komtar beli baju raya...kali ni memang beli ready made semua....sempat plak kasi adam makan KFC...orang usha pelik jer weols masuk KFC ngeeee. Telan ayaq lioq berkali²  tengok si adam makan...sabaq jer la hukhuk. Petang tue sempat gi PARAM beli kueh for iftar...now kueh sebiji 50sen ekkk??? kat kedah still 30 sen kira murah sket from penang.


puas makan cucoq cempedak goreng....oishiikata....


Finally boleh gak makan cucoq cempedak goreng tq MIL suruh buatkan kat menantu mu ni....sedap uols...sebab ituew memang benda yang ai nak makan sangat. Tidur 2 malam jer kat Penang sebab kena balik aloq staq sebab nak sunatkan adam. Next n3 citer kat aloq staq plak oke....hope tak jemu oke!!


b4 balik aloq staq FIL kasi weols buah pelam *orang kedah pangey* sedap cicah ngan kuah rojak mak bee ni.....macam-macam ulam dia kasi...ini yang untung dok kampung ni.











22 comments:

Cik Awin said...

sonoknya adam dpt balik kg...

Eey said...

Hmmm... lama x pi Penang. Last pegi tak silap 4-5 tahun lepas. Mesti byk dah berubah, kan!
:p

Cikgu Ma said...

oh, orang penang rupanya...

salam merdeka :)

izz iizza said...

sedap cekodok pisang tu makan panas-panas..iza pun suka..:)

jemarisuri said...

puas dpt mkn mcm2 balik kan...
pasti ayu rindu lg nk mkn...hehe

Hanamiko Sakura said...

akk org kedah.. penang tmpat sapa?? :)

kasihredha said...

memang begitu le rege mknan skrg ni kat msia....mau x mau makan juga.

wauuuuu cocor cempedakkkk....besttt

Amie said...

Banyak kenangannya ye Ayu... bestkan!

Mishter Izwän said...

cengkodok :) . . da lame tak rse cengkodok masakan mak sy :(

Aju Mohit said...

Wahh pusing 1 Penang lah ye Adam ni, melepas rindu kat makanan mesia kan Adam

MizzTina said...

seronokla adam, dilayan bak putera.. hehehe

aanie said...

kedai kt airport mmg mahai kan?

sedap tu buah pelam....dah terliur dah rasanya nih....sy xleh dgr org sebut buah pelam nih...terliur....

* FAR * said...

seronoknya beraya kat kampung..

Asrul "iLham" Sany said...

meriah kat kampung kannn... rindu kat kampung gak T_T

Chekpid said...

lama tak singgah blog u. waaa, balik malaysia rupanya. sure happy berganda-ganda...selamat hari raya (masih valid kan)..hee

LYAfrina said...

salam aidilfitri & salam merdeka..

seronokkan dpt pulang ke tanah air.. bernafas di tanah air sendiri adalah perkara y terbestkan..

lieyalatif said...

leganye kan sis dpt mkn ape yg dok kite ngidam mase kat perantauan...so sebelum balik wajib gi mkn semua2nye....tak le terliur kalo org tayang gambar lagi heeheheheeh....enjoy tgk adam mkn kfc tu hah....mau ngan kite2 tak telan air liur heheeheh

wah adam dah sunat la ni yeak...waahh dah jadi anak bujang gitu!

imie fatiema © said...

lama tak baca entry lady chenta..ni bau Mesia dah..sronok

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Zana Adieyza said...

sesekali balik Malaysia, rasa nak makan semua benda yg susah nak dapat kat sana kan?

sedapnya buah pelam tu!! terliur memikirkannya..

jeBateja said...

Hidung si Adam tu mancung tak..???

Kesuma Angsana said...

mmg best bila balik kg kan ayu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...