♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, August 30, 2012

♥ From Haneda to KUL & PD ♥

AsSalam di pagi Khamis yang ceria, pagi² dah baca NEWS ni buat kepala jadi stress. But ai believe takdir Allah mengatasi segala², doakan weols kat bumi sakura ini di lindugi olehNYA. Finally this morning berjaya gak menaip kat belog, lepas balik hari selasa lepas memang super duper busy ngan nak unpack semua barang yang weols beli masa kat mesia hari ni. Beli tak hingat last² tak der space nak boh barang...hentak kaki nangessssss uwaaaaaaa!!


Almost sebulan kat mesia sangat lah heaven ngan foods...alhamdulliah. 29 July ai & adam bertolak from haneda tengah malam...darl hantar sampai kat haneda airport....drama air mata start bila hugs say gud bye....over betui ai mengalah si adam ni DUSH!!


Weols touch down kat LCCT kol 5.25am early half hour from schedule asal. Masa sampai tu meriah giler LCCT terasa macam station bus pun ada sebab umat manusia punya la ramai ngeeee. My elder sis fetch weols terus ke umah dia kat PD....1st time terjah umah dia lepas dia kawen...syok umah dia dekat ngan beach nasib baik ai gi masa bulan poser if not boleh mandi manda di situ plak hukhuk.


Rest 2 hours gituew then bersiap turun KL nak shopping time wootz wootz....dengaq shopping mata yang mengatuk terus terbeliak balik *hantu shopping betui la*. Weols parking keta kat setiawangsa then naik LRT gi Jalan Masjid India, Jalan TAR, SOGO & KLCC. Bertahun dah tak naik LRT tue....jakun baru taw now dah guna coin biru ala² main game tue ekkk. Adam 1st time naik LRT dulu masa turun KL dia kecik lagi dan selalu darl suka naik cab from LRT sebab ada budak kecik ni leceh sket nak berhimpit ngan orang ramai gituew.


Pics banyk giler but penyakit M ai still ada so cuba nak meminima kan pengunaan pics yang banyak ......*cittt ayat tak boleh blah ngeeee*


Adam kat atas LRT & kat KLCC...cantek betul rumah kampung yang theyols deco kat dalam tue.


Cherita kat KLCC sempat masuk butik coach & gucci kat situew....ouch tengok rega macam nak pitam mahai giler....patut orang cakap kat nihon murah maybe sebab guna yen bukan RM kot. Tersalah masuk toilet kat level tue kena bayar 2 hengget ...ya hampun mahai giler. Mana la ai tahu kat toilet level 3 & 4 free melayang 6 hengget kat situew *sambil geleng kepala*


weols kat KLCC then pic sebelah tue masa kat SOGO. Jangan compare my weight ngan my sis punya body *mohtip sangat tak nak mengaku BAMOK hukhukhuk*


Tak sangka betul weols mampu jejelan dan shopping start from Jalan masjid india sampai ke SOGO, my sis dah lenguh kaki but ai tak puas lagi nak shopping...yalah bulan poser bukan hari biasa plus ngan weather yang hangat tu. Ai serbu muaz yang jual tudung borong tue....oiiii manyak murah la tudung,shawl kat situ. Nak borong banyak pun tak boleh sebab ai kena naik flight balik Penang plak esok tue...so banyak telan ayaq lioq jer la even hati merontak² nak beli  (´-`)。。。。。


muka "makcik senah" yang tired ngan adam yang dah buhsan dok tunggu nak berbuka ngeeee.


menu berbuka di hari pertama ai sampai kat Mesia...alhamdulliah oishikatta   (((o(*___*)o)))


Lepas habis shopping kat KL my sis & BIL bawa weols berbuka puasa kat Seremban...lupa dah nama kedai tue ...dah lama benor tak makan meriah gituew. Cuma ai tak suka kedai tue banyak sangat lalat....adeh potong selera betul la.


Ok done cherita 1 day weols kat Mesia....sorry banyak² pada tomodachi yang duduk kat KL yang nak jumpa ai but memang tak sempat nak jumpa sebab tak der masa...rushing gi sana sini.








29 comments:

Anum said...

seronoknya
kan best dpt jumpa

lieyalatif said...

selamat hari raye sis....

seronok sis sempat jugak berbuka n berhari raya di bumi malaysia....mesti hepi n seronok lain mcm kan...qada balik semua mkn2 yg teringin nak mkn.....he he he

Hanamiko Sakura said...

wow! memang kak ayu gila shopping.. kalau saya mesti dah merungut penat nak balik cepat.. hehe

Cik Sara said...

wahhh.. sale kat SOGO tu tak abis lagi kak.. Orang pun tak surut lagi.. eheh..
Rumah kampung dekat KLCC tu memang ohsem! Cantik!
Salam Aidilfitri..

Cik Eka said...

seronoknya...

tapi kan kak,kita ni penat2 camne pun,kalau dengar shopping atau jalan2..memang hilang penat tu..hahahahaha

AzuraFazil DIN said...

laaaa awk balik msia ker?
awat daku tingat ketapi xtau ni ... kalau x leh muah2 dgn org jepung

Teratak Hami said...

Baru sampai dah shopping?? Tak penat ke? hehe ...

MizzTina said...

sure akak n adam happy giler kann..

SEPHIA said...

finally sampai jugak di Muaz..hehehehe

Eey said...

Salam Aidilfitri...
Wah2 shopping sakan kat KL ya... I loike!
:p

ros_reeza said...

wah sempat shopping kl lagi :) best kan :)

Asrul "iLham" Sany said...

agak2 brape kg ni naik? hahaha

takpe, uols tetap nampak marbeles...

ieda said...

alhamdulillah tahun nie dpt beraya di mesia ye .. kalau dpt jumpe lady kan best ;)

Amie said...

Selamat raya Ayu sayanggg.. lamanya tak datang sini, seronokkan dapat raya bersama kan Ayuuu....

Liza said...

bestnya shopping....hihihii

farah wahida said...

wah..sronok..slmt hari raye..=)

aanie said...

perghh, sampai mesia terus shopping....

jd uolss blk mesia berdua ngn adam dulu la ek?

Kesuma Angsana said...

penat2 pown leh pulun shopping juga hehehe

Asmara said...

welcome back! eh dpt mesej viber x aritu?

Hanis MY said...

tudia shopping sakan... syoknyaaa

btw i loike baju pokedot biru u tu mengancheemm

Munnafendy said...

amboi sy yg kat kl ni pon xmasuk lg muaz tu...hahahaha...

*byk terlps entry nih..nape bpisah ngn adam tuh?

ct kektus said...

tu dia shoping sakan. haha

jemarisuri said...

bestnye dpt shopping kan ayu...
dekor tu sama plak ngan alamanda...maybe agen sama kot...hihi

Sherwieyna Muzzawer said...

Bestnya nampak seronok je..

selamat hari merdeka!

LuN@_aiDi said...

wahhh dah blk ke japan yea^^_

km pun tgh sebuk giller mengemas barang tok blk ke oklen neh.
tak sempat langsng nak hupdet blog.huhu
baideway selamat hari raya^^_

et said...

wah bestnyer ayu sudah kembali..hahaha..rindu celoteh uolz

selamat hari raya beb..moga terus ceria dan dilindungi Allah swt sentiasa..

anamizu kaito said...

wahwahwah besnye akak shopping sakan!
syok gila rasa bila dpt balik Mesia
kan kak?

*bajet mcm la I ni pnh stay obersea.
hukhukhuk =P





slm lebaran,
cik ana

Shaofie said...

awat mai setiawangsa walaupun park keta tak habaq? haha. rumah saya around that area je. Sedih.. btw, selamat hari raya kak ayu n husband n adam kun.

izz iizza said...

wahh terlepas rindu dendam tengok menu tu kan..hihi..sedap-sedap tu..:)

harga tandas kt klcc tu memang gitu..iza dulu masuk pun terkecut..rasa tu la tandas paling mahal iza pernah masuk..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...