♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, April 15, 2011

♥ Marilah Menabung ♥


Since tinggal kat Nihon ai ajar Adam supaya menabung, dan tabung bukan macam tabung ayam yang boleh pecah tue yerrr. Ai beli yang jenis tin bila penuh baru leh buka. Kali ni second time dah tabung Adam di buka. Tak der la banyak sangat duit tapi habit tue penting kita tanam kat anak-anak. Now balance even sikit memang dia taruk kat dalam tabung.


Last week dah buka tabung sebab dah full but tak kira pun sebab ingat nak bawa gi bank jer tapi nasib tak berapa baik waktu pergi tue weekend so tak boleh buat kena buat weekday jer. Rasanya ada la dalam ¥4000 lebih jer sebab banyak duit 1 yen sebab jarang guna. Adam ada 2 tabung satu yang biasa dan satu lagi yang untuk allowance kids yang bulanan dapat tue, memang yang tue dah sampai 15man memang kami tak guna langsung sebab tue duit dia.




ni la rupa tabung Adam...kalo ikutkan letak 500yen bila penuh boleh dapat 30man tapi tak ikut pun suka hati nak taruk berapa yen hikhikhik.



see penuh dengan 1 yen jer, kira buat beli mainan ngan coklat kat dia hikhikhik.


ai thing beli tabung jenis ni much better sebab if tak penuh tak rajin nak buka sebab susah kan. Ingat satu perpatah sikit-sikit lama-lama jadi bukit tak gitew? *_____-!




4 comments:

PakYa said...

PakYa guna tabung ayam jantang tapi tak sampai separuh dah terpecah :p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

oppsss `TERCEPAH` la plak ek...ayat yg selalu dengaq ahaks! >______<

onedurrani said...

bagusnyeakk...sy pun nk kene ajak anak sy mcm ni juga...thanks ye akk..;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ajar la aimi from kecil lagi senang sebab dah jadi habit kan...dah besar nanti mesti dia org x lupa nak menabung :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...