♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, April 12, 2011

♥ LONELY ♥

Salam semua dah lama tak menaip apa-apa kat sini. Meh nak citer petang kemarin ada lagi jishin kuat M7 kena kat Fukushima near nuclear plant tue kat Oyama kena M5 pehhh melompat selaju mungkin kuar dari umah, neighbor semua dah ada kat padang, HP half hour tak boleh guna lepas tue memang kuar amaran tsunami kat Fukushima dan Ibaraki....memang tak stop jishin walaupun dah genap sebulan tragedi 11 March. Kat tempat lain tak sure macam mana tapi kat tempat ai hari-hari kena, macam pagi tadi breakfast dalam jishin. Rasa kesian macam kami yang tinggal di 3 ken ni iaitu Fukushima,Ibaraki dan Tochigi sebab jishin if kena yang kuat kat 3 ken ni la sebab dekat dengan pusat gempa. Tak apa anggap yang ni pengalaman hidup yang tak mungkin di perolehi di tempat lain walaupun macam bad dream jer.


Ok stop citer pasal jishin masuk part my son dah gi youchien, hari ni masuk second day dia gi youchien, alahai semangat membara tengok tapi ai rasa sangat lonely plus empty without him. Maybe first time leave him alone insyaAllah lepas ni mungkin akan kurang rasa tue. Mood jadi tak menentu fikirkan dia ok ker tak kat sana. Rasanya semua ibu akan rasa benda yang sama memula hantar anak ke school ekkk?



my lil hero


Last weekend sempat berhanami kat Gongendo koen Saitama, tak der jauh mana pow sebelah ken kami jer. Kuar pukul 8am sampai pukul 9am sejam juga driver plus jamm dan traffic light. Ingatkan dah awal sampai rupanya ada lagi nihongin yang awal dari kami. Ramainya umat manusia di pagi hari. Tapi tempat ni memang cantik sangat sepajang sungai ada pokok sakura yang merimbun dan nano hana. Putih dan kuning sangat kirei.



kirei desune

breakfast nasi goreng ngan koropok goreng jer...dasar pemalas kan :-p



sakura memutih di belakang (:


satu padang tue kuning

view pukul 9.15am


actually ramai orang tengok kami masa ni tapi buat tak nampak jer hikhik :D


suda mau pulang dong!






4 comments:

sephia said...

bestnya..dh skolah ea..;) semalam pon kua britaa..kat sana ada lagi gempa..:-s

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

arr dah kolah mean ai dah tua la..uwaaaa :-p

IDA said...

dr smlm kan asyik gempa je ni..susah hati..dh la hari ni an nuar outstation mlm esok baru balik..huwaaa 10kali huhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tue la orang ajak datang sini tak mahu...habis mcm mana hope ok la masa nuar g nanty...kami jishin lebih dari 40kali rasanya semalam...selang 10 min sekali tapi tak kuat sangat la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...