♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, April 21, 2011

♥Cherita Bento♥


Start awal minggu ni ai dah start buat bento untuk Adam di sebabkan menu di youchien banyak daging,ayam dan pork so for safe ai bikin bento everyday kat dia ikut menu kat citu. Memang dia sorang jer bawa bento pada hari yang bukan bento tapi nasib baik ok. Kalau ikutkan bayar untuk makan kat youchien lagi murah just ¥3000 sebulan compare nak buat bento. Tapi bukan boleh buat main soal haram bab makan ni but we so lucky sebab sensei kat situ sangat concern tentang pemakanan Adam sampai call tanya nak bagi makan buah boleh tak? boleh kata whole week ni everyday sensei call cakap pasal Adam dia jatuh ka nangess ker semua sensei citer siap minta maaf sebab tak tengok betul-betul. Wow ai salute cara dia orang buat keja.


Dah 4 hari buat bento tapi seni tak dapat lagi...parah dan ai tak malu akui tangan ai tak berseni langsung bab nak mendeko food ni but now still learning.Ini antara menu bento yang ai buat, semuanya simple jer.



Dalam banyak-banyak menu ai paling suka buat onigiri sebab simple dan easy. Just take 5 minute nak buat hikhik...memang dasar pemalas kan. InsyaAllah lepas ni ai buat recipe untuk onigiri tue rasa semua mampu buat sebab teramat senang *____^.






4 comments:

anie,Nagoya said...

dia pun tayang bento.leh tukar2 lauk bento cam ni.hahaha....kelakar tang cikgu tnya nak bgp mkn buah.sepok je cikgu tu.

kira cikgu youchien prihatin.sbb sekolah bayo.nak kene komplen dek mak bapak?...tak pasal sekolah kene saman.mak bapak kat sini jgn main2.tp masuk sekolah rendah.ada cikgu yg tak prihatin pun ada.tp wat masa ni anak2 kkanie dpt cikgu yg ok.tp tiap2 thn jenuh aku nak terangkan cikgu pasal makanan bdk2 ni.....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.anie::dia mana tau kot2 buah x leh makan...mmg lepas dia call tue kami bantai gelak... betul sangat la plak sensei ni...just risau adam dok asyik kena tolah ngan kwn filipina bawah ni...takut gak la sebab asyik kena pala...masuk kolah rendah pow kena kasi bento jugak la

Nieza said...

mcm tu ler kalau dok ober c ni bab mkn susah kan sian juga budak2..mak2 kena rajin msk la..hehe

sitiezahim said...

hehehe memang susah sket bab makan ni..kat kindergarten izzah, derang dah biasa ngan muslim..so mmg budak muslim dia kasik makanan halal..tapi saya still kene sediakan sarapan unt dia bawak sbb makan 2 kali..huhuu malessnyeee..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...