♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, April 8, 2011

♥ Aktiviti Sepanjang Minggu ♥

Wah dah lama dibiar blog ini bersarang, tengah malam semalam gempa kuat M7.4 sama ngan jishin yang ai kena sebulan lepas. Nasib baik dekat Tochigi kena M4 jer tapi lama almost 1 minute...risau sangat bila tengok semua dah berbunyi cuma tak jatuh jer. Dugaan dari ilahi kepada hampanya kena redha.alhamdulliah kesihatan makin baik cuma ai tak boleh duduk lama di depan pc melayan internet if not sarat mata cepat stress so bengkak dan akan sakit.This week memang busy dari hari biasa sebab my son Adam dah masuk youchien/kindergarten.


Everything first time dari register sampai ke youchien. Semalam Adam ada sesi suai kenal dan dia satu-satunya orang yang masuk lewat (mean reg waktu umur 5 tahun sebab selalu orang start hantar masa umur 3 tahun) nak buat macam mana sebab masa sampai nihon tahun 2009 tak terlintas nak hantar lagi sebab dia cakap nihongo pow tak pandai lagi now alhamdulliah dah terror.



inilah sensei class adam


So kira dia sorang jer yang encho sensei/pengetua pekenal dan jemput naik atas pentas. Actually masa tue ai nervous giler takut dia nangess ker apa rupa sampai atas stage senyum sampai ke telinga siap ngan peace lagi...satu hall gelak tengok dia...issyy tak malu langsung budak ni, anak sapa ntah hikhikhik.




tengok sensei class dia pow gelak ...adeh Adam Najmi oiii, tak pernah dibuat orang!


Lepas sesi ngan kids tamat sesi with parents plak untuk pilih ketua dan AJK bagi setiap class if ada meeting apa kena attend wakil kepada parents yang lain. Rasanya first time juga buat gini sebab masa tadika kecik-kecik dulu semua ni tak ada kan. If ada pow masa masuk sekolah itu pow bukan pilih ikut class tapi keselurahan rite. Then lepas meeting kami dibawa ke class our kids kebetulan pula my son same class with my neighbor orang filipina bawah ni so nanti dia orang leh gi youchien together naik bus :-p.


Bulan ni belanja pun lebih nak masuk youchien macam nak masuk international school jer gayanya habis almost 5k dari register, pakaian+beg etc dan monthly fee. Berpeluh kira hikhik...so dah bajet for setahun untuk adam kena ada 12K. Mahal giler tapi nak buat macam mana dah gitu rulenya plus private plak. Nasib baik ada sorang jer if ramai memang pengsan nak membayar. Now ai dah paham nyapa ada kawan tak kasi anak dia masuk youchien terus ke sekolah rendah sebab kos yang tinggi.



Semalam dia orang introduce start from encho sensei sampai la ke driver bus dan tukang masak. Kira sorang pun tak tinggal...sugoi ne sebab kat mesia tak ada semua ni. Buat macam ni senang kita nak kenal ngan staff dia orang. Lepas habis aktiviti kat youchien kita orang jejalan cari sakura almost tak kembang lagi kat area Oyama ni.



2 hero yang smart...ai menupang sebelah nak snap jugak hikhik.

Sudah cukup sebulan ai diet alhamdulliah tengok mirror diri back to normal just lemak tebu bahagian muka jer susah nak di hilangkan...sapa-sapa ada petua nak slimkan bahagian muka ekk?




bezakan diri ai sebulan lepas ngan today...sentiasa pujuk diri jangan terlebih makan...alhamdulliah now i can smile.



6 comments:

Ijah EmoTemo said...

haha , comel je anak kaka ayu buat peace tu :P

wahh berpeluh ketiak ye kaka ayu nk bayar semua tu. hehehe.

nangis sgt tgk kaka ayu dh makin kurus *meraung*

btw , take care ye. ijah doakan kaka ayu n family slmt dkt jepun tu :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ijah pow blh tapi Kena strong tahan godaan makanan...displin diri insyaAllah Akan kurus nnt...nasib baik k.Ayu jenis cepat turun berat badan (^_−)−☆
Bab duit tue mmg berpeluh habis luruh segala bulu yg ader hohoho Σ( ̄。 ̄ノ)ノ

Ijah EmoTemo said...

ai mmg tgh tak boleh nk kawal mkn sekrg :'( yelah tahun ni spm khen , bila tak boleh nk jwb soklan mula ai cari pringles la , coklat la. matilaa T_T

best la khenn klu sng turun berat badan. ai klu demam turun berat cpt. kikikik.

haha , sadis sgt habis luruh segala bulu Y_Y haha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mmg pow biler stress makan makan dan makan ekkk
habit dah...x per bak kata my husband
biar huduh d mata manusia asal cantik d mata Allah... speechless rite...nangesss @____@

mrs. bangpek said...

hehe akak cr kt rakuten..ade jual alat nk hilangkan double chin / nk kecikkan muke...kite ni tgh tgu pos nk anta kt kagawa hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

really???
nanty akak carik tengok...tension muka makin bolat nih....adek nk tgk hadiah :-p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...