♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, May 14, 2013

♥Tulips + Nemophlia With BFF & Fam♥



Harluuuu uols sayamm ai....ya hampun bertahun rasanyer tak hapdate belog ni....hari ni baru ada kerajinan nak type hukhuk...hampunkan mak yong yer (o^^o). N3 dah naik lumut baru nak update nangessss malaih DUSH!!!


春/spring this year special sket from dedulu aceh baru 5 kali merasa 春 kat sini bunyi macam dah lama benor ekkk. Why so special becoz my BFF (aida) from mesia datang holiday kat 日本 n stay with us 6D5N. Lama giler tak jejalan ngan dia dedulu weols holiday time single mingle *bahasa apakah ini* now semua dah berfamily alhamdulliah. Weols g fetch theyols kat Haneda Airport merasa jugak KFC baru tue...oishiikatta ai loike korean style tue even kulit hayam tu dah lembik *harus la nak sampai ke sini pun 6 hours gurai , jauh giler delivery hukhuk* lega akachan leh makan hayam kfc gituew...macih uols!!


1st day tu weols bawa ke koen/taman peberet weols setiap kali 春 nak tengok tulips...jangan tataw now koen tu dah pames taw kat geng mesians di sini ngeeee. Ai terjah sini start tahun 2010 so lepaih tu tak pernah miss terjah dah macam annual activities wajib bak kata pitt ngeeee. But bukan masa 春 jer weols gi if rasa nak terjah gi jer la.  


kireii desu ne, ni pic ori na x edit pun....dah lambat g so tulips dah kembang setaman gituew. Let's menari hindustan ngeee....*dasar tak sedaq diri dah boyot tue*


throwback US di usia 18 or 19yo ni tahun 2000 or 2001 tak salah tak hingat dah but tempat ni ai ingat lagik taman botani putrajaya...dulu taman ni tak de selawa sekarang ni. Jenuh carik pic yang bertudung sebab both of us dulu free hair alhamdulliah la dah dapat hidayah gituew (@ p @).


US now 31yo 2013...si pendek 160cm dan si tinggi 165cm ngeee....vanila n chocolate gituew...dia memang putih melepak gituew....makin ke arah kertu dah weols.


our sweet memory wit hubs n kids.


nak inter frame jugak hukhuk.


feeling kat Holland plak.


blue wootz wootz...."awak nampak biru la"...iklan celcom kena buat kat sini baru kena ngan tema ngeeee... nemophlia yang di tanam kat sini antara yang terbesaq kat kanto area ni....tempat lain tataw la...selalu nampak jenis sket² jer. Serious tak tipu lawa giler...giler pun tak selawa ni taw ouch DUCHH...merepek lagik.


feeling hindustani plak....tq mr photographer incik men for da nice pics of us ngeee.


mak yong makin bolat + tembam =bamok la khen...masa ni 16weeks gituew now dah 18weeks dah alhamdulliah.


jeng jeng jeng kenai tak ai ngan sapa ni??? harus la tak kenai khen tanya soklan bodo blur plak. This kaka so awek moda oke...let me introduce kaka ani in da koen jugak uols...terjah from sendai selain nak jejalan nak tengok munger dia nak pass barang yang Hanis kasi kat ai dulu b4 she back for gud....ありがとう kaka ani susah payah mai jumpa...nak thanks ketat² sayamm ai hanis for da barang manyak giler...terharuzzz ok.


part wajib b4 balik pose dulu ngeee....sayang ketat² uols♥♥♥♥


Weols pun tak snap pics banyak sangat sebab tolong jadi photographer kat theyols...ai lately tak suka nak bergambaq plak....habit changes when uols preggy...yes is true dah kena batang hidung sendiri ngeee....credit kat tuan punya pics yang ai celok sana sini kat fb men n kaka ani for sure....thanks uols.



Nota Ibu Jari Manaih ai:: terpaksa setting part comment tue sebab ramai cakap tak leh comment if guna popup window so ai tukaq ke full page la...actually bukan tak boleh cuma ramai tak perasan benda tu boleh show  if tick kat address bar tue...but if nak ajaq step by step macam menyusahkan plak khen so better tukaq even ai tak berapa puas hati guna full page comment ni...sigh! redha jer uols












15 comments:

❤Kamsiah❤ said...

ha...puas klik2 baru keluar kotak komen ni...

cantiknya bunga2 tulip..rasa mcm nak landing ja atas bunga2 tu..bergolek2..menari2..perasan hindustan jap..:)

Tentang Kita said...

subhanallah.....permandangan yg sgt indah...

Aziela said...

Wahhh...rindunyaaaaaaa dengan Ayu. Miss u soo much!!

Happy sangat tengok expecting mom nie sangat berseri2 dan sihat. Take good care tauuu...

Owh, Happy Mothers Day jugeekkk...! Hehehehehe

aanie said...

yg bunga biru tu sgt cantik.....

zulhilmi tempoyak said...

fuhhh... teringin nya nk p..!!

lizz said...

waaa cantiknyer...penuh dengan bunga2...

Rai Ourkizuna said...

boleh buat pelem hindustan la time ni kan..hahaha.. bawak bebanyak sikit baju nak bertukar2 nanti..kihkihkih..

happyichigo♥ said...

Alhamdulillah dapat gak makan kfc..hikhikhik..
Cantiknyeee bungaaaaaa!!! Mesti rasa bahagia je kaan..
Dulu ai pun selalu lepak taman boani putrajaya coz dekat dengan tpt belajar, ukm... Lepak ngn member2, lepak ngn bf, ihi nostalgia! Dulu putrajaya senyap dan damai, skrg asyik jeeeem ramai org!

Schajar McFlurry said...

Cantik sangat tulip. Tadi pergi kelas pun dah mula nampak tulip dan dandellion tumbuh ;)

Spring sangat cantik...

kasihredha said...

Ya Allah Cantiknya munga
Pingsannnnn

Amie said...

AssalamualaikummAyu cayangggg... harap Ayu tambah sihat & baby kat dalam tu... Cantik2 gambar pemandangan tu Ayu... take care dear...

Macam Yong said...

subahanallah! lawanya,selautan bunga2.kan best mesia pun ada cengitu.hehe. cantik sgt tulip selautan. bertuah ayu. tah bila la yong nak jejak sana. klo jejak sana, ayu tlg sambut.hehe. taman botani putrajaya,hehe mmg best lepak kat taman2 putrajaya. dlu slalu lepak sana ptg2 cz 15min je dr ukm.
import pya jauh ayam tu. mengidam ya.

imie fatiema said...

woww luckily u ladychenta..i nak jugak terlentang kat tulip tu..jeles ni

Ijah EmoTemo said...

i iz jeles tau tgk tulip tu!! bila la jijah nk merasa tgk tulip dpn mata.. huwaaaaaaaa

Kesuma Angsana said...

seronoknyer... KA jeles betul tgk tulip2 yang tumbuh mekar tu cantik !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...