♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, May 16, 2013

♥Berjimba Di Tokyo, Odaiba & Akihabara ♥



Kemain tajuk berjimba yerrr....edakkk la berjimba sangat ponat ai nak jalan kaki sana sini...if terjah Tokyo weols memang prefer la naik densha/train if bawa keta lagik menyusahkan rasanyer kena carik parking 1 hal ngan jammed plus parking half hour pun mahai bukan main....lagipun naik densha from 小山 to 東京just 1 hours plus jer.


Second day tu my BFF n her fam terjah disneyland disebabkan checkup b4 midwife dah pesan suruh banyak rest so ai tak join theyols lagipun if join bukannyer boleh naik attractions pun...darl bawa g then balik then biler theyols dah siap gi ambik bawa g hotel...sebab apa bawa g hotel tidak balik ke oyama jer? becoz if uols yang ada experience beriang ria sehari suntuk kat disneyland tu tahu la rasa letih macam mana....nak jalan pun malaih lepaih tue ngeee.


1st time theyols terjah disneyland of coz 1 day not enough nak naik semua attractions tu....her doter`s memang ureshii giler boleh gi umah disney ngan cinderella castle...syoklah boleh jumpa tikuih chomey tue @.@.


nasib baik ai buat bento nasi briyani ngan ayam masak merah suruh darl bawa kat theyols rupanyer memang tneyols tak makan dalam tue cuma makan roti yang darl kasi masa breakfast jer...cian theyols uwaaaa. 


3rd day weols g ambil theyols from hotel then bawa jejalan kejap cari お土産 / souvenir sebab hotel theyols kat area Asakusa but weols tak bawa gi situew sebab tengah yasumi/cuti for sure umat manusia ramai la nanti...weols g Obaiba our fav place to lepaking ngeee.


ataih densha...muka ai makin bamok...darl dah macam nihonjin tak suka duduk even ada tempat kosong suka sangat berdiri (o^^o).


photo time...suka sangat oniichan ni menepek nak snap pic gak ngeee


putri miysha with oniichan...dah jadik best freind theyols ni...gap 3 yrs ngan oniichan 


finally boley jugak lunch kat THE OVEN ni....halal chicken makan sampai perut nak pecah....


if dinner sure lagik best sebab night view sangat awesome 


feeling macam NY harbor ekkk hukhuk 


1st round...yang sempat di snap, sedap giler hayam goreng dia la...serious tak tipu...chicken jer halal yer uols beef dame!!!


nak tergelak dah berkali terjah sini nilah 1st time weols snap pic ngan gundam ni...dalam iphone ada snap dulu but gundam jer tak tergerak nak upload kat IG or FB but kali ni weols tak lupa ngee....kebetulan fuji TV ada buat event hari tue memang full house kat area tu...stress taw g mana umat punya ramai DUSH!!!




Last pit stop bawa gi kedai fav weols if nak beli お土産 kat akihabara tue, ya hampun kat sini lagik ramai nak lepak kat mana² cafe pun tak de tempat kosong plus AKB48 cafe ada event plak lagik la buat sesak kat situew. FYI all da pics not mine credit to mr men kecuali pic chicken kat the oven jer yang ai snap ituew pun guna iphone....katanyer jadi tourist guide khen ngeeee...thanks men..melampu buat macam hak milik kekal ai siap boh watermark bagai khen...terpaksa sebab beloggggg *feeling DIVA...tangan kat bahu mater kat atas* hukhuk (((o(*___*)o)))











15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hai sis
bestnya jalan2

NM03 said...

bestnyeeeeeeeee

mimpi la kitew nk sampai sini...

happyichigo♥ said...

UwaaaaarindunyakatOdaiba..
Wah best dapat mkn di restoren ayam halal..selalu u masak, bli daging atau ayam senang nak cari di sana?
Comey preggy mummy niii

Rai Ourkizuna said...

wahh..ada ayam halal kat kedai dah ya.. orang kata daging kat saizeria halal sbb diorang guna aussie beef. tapi saya tak berani nak cuba. was was. hehe..

ieda immi said...

alaaaaaaa bestnyaaa
tgl pic lah akak nie ;)

Asrul "iLham" Sany said...

sonok nye gi jejalan... btw how's ur baby? lama tak dgr cite uols :)

Schajar McFlurry said...

Wah. Kalau lai kali saya datang tokyo. Boleh la bawak g disneyland. Seronok jugak jalan2 tokyo ni ;)

Mama baby kne rest byk2 ni. Mne buleyh g disneyland and naek ride. Tc!

Yong Is My Name said...

Wahhhh Ayu..

Berjimba yang best!!
Selagi boleh menterah draah balunnn..
kang tak boleh makan senyap jea kan?

Jemarisuri said...

bestnye dpt jenjalan...
kalau js mau teruja nk msk sana...hehe

Kesuma Angsana said...

sempat juga bergumbira ye.. apapun take care ye dear

aanie said...

seronoknya.....tp org ramai sgt mmg blh buat stress...

Aziela said...

Waa...so thoughtful. Buatkan bento untuk BFF. Terharuuu

sitiezahim said...

besnyeeee member datang...hehehehhe

lizz said...

seronok pi jejalan...teringin nak pi sana...

Teratak Hami said...

Oooo, statue of liberty kat odaiba tu ada lagi rupanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...