♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, May 23, 2013

♥Mother's Day Celebration♥



Yeahhh ai know n3 berlumut lagik...mohon uols bertabah yer...ai baru nak start enjin nak type balik previous n3 ngeh²。。。。(((o(*___*)o)))


Kebetulan masa celebrate MD hari tue memang weekend khen? Saturday rite so darl bawa weols gi lunch kat Dennys Restaurant, ai tak de mood sangat sebab flu & cough lately memang senang kena dah la tak leh makan ubat uwaaaa PASRAH mak taw!


lately macam dah jadi trend ai kuar kena pakai face mask ni hukhuk, actually kat nihon ni if tak sihat memang kena pakai mask nak avoid orang lain berjangkit gituew...baguih khen nihonjin punya manner always concern about other but budaya gini tak de kat mesia lagik....batuk dengaq sebatu pun tak reti² nak pakai mask kiter yang dengaq pun takut ngeee....*habislah kena lahar nanti...larikkkkkk* but ai cakap reality uols...tambah if gi hospital memang wajib la pakai mask. owh abikan muka ai yang tak makeup sekali ngan tudung n mask senget hukhukhuk...but pose bujet comey *muntah ijao* !!! 


2 jejaka terpenting dalam hidup ai...kemain darl pose awwwww!!!(o^^o) 


Jom usha our menu plak....saja try salmon steak sebab mak yong ni teringin nak makan steak victoria station tak dapat² lagi ni tunggu balik mesia nanti la jawabnyer ekkk.


ni set yang darl pilih... variety sangat macam² ader gituew...¥1140 jer ader tempat not available this menu ok.


mine...actually ada gohan/nasi n salad juga but tak sempat nak snap ....kenyang makan sayoq jer baguih pada yang nak diet tue...makan sayoq dulu b4 makan nasi memang kenyang giler² dah.


ni menu oniichan pilih sendiri ngan nasi cendawan kecik² gituew sedap gohan dia....simple jer khen style nihonjin makan ni tak berminyak langsung sangat healthy uols m(._.)m


Nak makan kat Japanese restaurant ni kena selalu tanya ingredients yang theyols guna even seafood sometime theyols suka put niko/daging dalam tue...very da pelik...macam gak seafood maggie kat sini tak boleh makan...


last penutup harus la ader desert khen...owh ai loike ketat² desert *macam mana tak bamok khen*. ader choc brownies with vanilla eskrim & choc pudding semua guna choc from Belgium gituew....actually pudding tue sangat pahit uols so kena mix together makan baru ok...x leh makan 1 by 1. 




For me setiap hari adalah hari ibu tak payah tunggu special date nak celebrate.











11 comments:

Puan Awin said...

bertuahnya kak...preggy tp masih berselera untuk makan...

Nurzakiah Hanum said...

happy

❤Kamsiah❤ said...

desrt tu sanagt2 mengoda la ayu..tambah2 cuaca kat mesia panas membahang skrg ni

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bagusnyaa :D
tak terfikir pun nak pakai macam tu bila batuk or selsema

アヌム said...

Waaa sdpnyeeee..
Laok berpntang sgt x bestt huhuuuu
Mkn puas2 k.ayuu bfore bpntang nnt heeee

happyichigo♥ said...

Terliur...

Schajar McFlurry said...

Dessert tu sangat tempting! Rasa nak makan je... selamat hari ibu..! Nanti tambah lagi satu ye anak yang comel, insyaAllah :)

azam said...

sedapnya...selamat hari ibu jugak ye...:)

sitiezahim said...

desert tu 100 markah hehe...

Yong Is My Name said...

Ayu,
selagi boleh telan ko telan Ayu
nanti dah sampai masa ko tengok jea yea..

ps: waktu mengandung adalah saat yang paling best - nak makan ape semua boleh.. ngehhngehh

Asrul "iLham" Sany said...

gwiyomi sungguh famili u ni...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...