♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, May 30, 2013

♥ 2nd Trimester My Pregnancy ♥



Alhamdulliah ai dah masuk 21 weeks today, jarang rasanyer ai cherita bab pregnancy kat blog ni even sebulan sekali jer checkup ikut orang gak macam ai ni ikut mood nak update....so today nak coret sket la experience ala² macam 1st jer preggy khen DUSH!!! but actually setiap pregnancy tu lain kejadian nyer hukhuk.


Apa yang lainnyer??? of coz lain dulu preggy early 20s now early 30s dah...preggy masa muda much better for me, serious tak tipu but this time tak de la teruk mana cuma part urat tue yang tak tahan kena banyak exercise gituew. 1st time jugak checkup kat 日本 ni ader appointment ngan midwife kat mesia dulu semua doc yang buat...job midwife ni check all da history waktu preggy dulu kala...jenuh nak ingat balik dah 8yrs banyak dah lupa...tambah bila dia tanya berapa banyak darah kuar??? OMG mana ai taw benda tu tak de tulis kat report dulu or ai yang tak perasan ekkk?? yang ingat mak cik cleaner tue mai cuci 3 baldi la....owh memang lantai penuh ngan my blood masa tue....kowaii gerun nak pitammmm!!!


Ok ader yang request nak tengok my baby bump khen...alrite ni dah 5 months baru la nampak sket if not ramai tak perasan ai preggy ngeee.



nampak ker???? this angle tak berapa nak perasan lagik...jap nak tunjuk hat betui² punya *abaikan muka n mata tahan cahaya matahari ituew hukhuk*


Jeng

jeng

jeng

jeng

jeng



Taraaaaaaaaaa....dah nampak jelas khen...same day snap this pic ngan pic kat ataih tue cuma tak pakai shwal jer after solat menyusahkan plak nak belit bagai...so ai prefer tudung instant jer senang sarung jer...after this nak kena beli tudung syria banyak² la...senang if start ada akachan nanti tak dan nak belit bagai kot nak bf dia macam susah if pakai shawl ni. 



Bab pakaian ni alhamdulliah ai still muat lagik size M yer uols...jeans size 28 ituew pun jeans zaman biler ntah actually if tak preggy ai pakai size 26/27....but now dah start pakai maternity jeans sebab darl dah bising cakap nampak not comfortable. My current weight now 51kg naik half kg from last month...midwife advice at least weight kena 58kg b4 deliver nanti. 


So if uols preggy and iPhone users ai advice uols install la app sprout banyak info and tips yang ada kat situ..




 complete app for me....actually darl punya keja ni..dia memang suka baca and search everything about pregnancy ni...so ai pun berjangkit dah ngeee.



Last weekend checkup alhamdulliah both me n akachan sihat just ai lil bit worried sebab tengok result kat urine ada protein but still -+ sensei tak de tegur pun hope next checkup back to - la. 


kao/face my akachan...4D ke 5 dah...alhamdulliah weight akachan sekrang dah 400gram. Jangan di tanya pasal gender lagi yer uols sebab my akachan ni nak main cak cak ngan weols dulu...tak nampak lagi masa scan hari tue sebab dia kalih kot belakang...x kisah boy or gurl janji sihat gituew khen.



 rutin wajib darl buat everyday rasa movement akachan...kick dia memang dah terasa now alhamdulliah...cian oniichan dok pegang tak rasa² lagik ngeee.


Hormone orang preggy ni memang tak menentu...ai lately cepat sangat SENTAP or TERASA aduhai tak suka giler feeling gituew uwaaaa. Then my skin terutama kat muka memang kering teruk mengelupas lebih teruk from masa winter lagik...guna soap lagi parah muka now ai cuci muka tak guna facial cleanser dah ...tak per la another 4 months to go sabaq jer la....ai pasrah *ayat drama queen nie ngeee*





nota ibu jari manih ai::after this maybe lambat sket ai nak update new n3 sebab tengah bz nak packing barang pindah ke ken/negeri baru plak...after settle everything ai will be back for sure ok uols...♥♥





 






17 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

aloloo.. somei je akachan ek. Yana ujg bulan ni masuk 6m baru nak buat 4d kot

ieda immi said...

alor2 .. dah nampak dahh haa
kejapp je masa kan ..

akak lak rasa x sabar ;)

yatie chomeyl said...

i pun masa preggy ritu kulit kering n berjerawat huhuhu..lansung x cuci muka dah smplah baby lahir hahaha

hazila said...

Alhamdulillah semua dalam keadaan sihat.

Aziela said...

Aduhai...seronoknyaaaa dapat hormon pelik masa preggy. Bayangkan kalau feeling2 tu ada masa x preggy...contoh macam akak, mesti orang kat nak monopos...hahahahahha

Cik TeN10 said...

yokatta ! take care akak :)

thanks ! alhmdllah rezeki nk dpt keje awl. :)itu la pasal. senior2 sy pn ramai je kt TMT tu.berkampung kt sana pulak la nmpaknya.ehh akak ada umah kt kulim?apa dh jd ngn umah tu skrg?

aanie said...

bestnya still pakai baju saiz m? n still blh pakai jeans biasa? best sgt tau...


sitiezahim said...

take care..nak pindah2 ni jgn penat2...hehehe

Asrul "iLham" Sany said...

dah membawa budak tu pun tetap vogue uols...curlast sgt...hehhehe

i doa2kan semoga semuanya selamat ya :)

Yong Is My Name said...

Alololooo.. tomeinya..
Size M, ayu pakai lagi..
Yong 3 months dah tak boleh masuk..


ps: kalau tak pregnant pun size M tak boleh masuk gak... hahaaa

jeBateja said...

Den lama tak dpt baby...paling last 6 tahun dulu...rindu plak nak mem BABY lagik...uhukz

lizz said...

ngandung pun masih slim uolls tau...kalo saya ngandung terus xxl huhu..stok pipi pun tombam tau...moga urusan pindah semua ok...ingat nak pindah malaysia tadi,...

Amie said...

tinggal 4 bula je ye Ayu... take care dear

Teratak Hami said...

Alahai kejap je perut dah besar. Rasa mcm baru baca blog start pregnant.

Pindah mana??

Macam Yong said...

bgs btl body ayu,tak kembang pun.rmi org klo preg je mengembang. untung untung.
sian ayu,mesti susah n sgt letih mengemas brg nak pindah. pindah negeri mana?

Cik Eka said...

alolololo comel la perut akak..
yup tak ksiah apa jantina, janji sihat.

amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...