♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, January 31, 2011

♥ Lepas gian main snow ♥

Last weekend kiter orang gi Nikko... Kali ni gi naik densha jer sebab malas nak drive lagipow jalan lincin plus kiter orang still pakai tayar for summer *___-. Yealah la if tukar tayar for winter rasa rugi pula sebab rumah ai memang jarang yuki/snow nak turun dan tak akan ada bertimbun² depan umah macam kat tempat lain. Tapi even tak turun yuki suhu sangat sejuk uolls.
Naik densha kat Oyama pukul 7.45am sampai kat Nikko eki pukul 9.25am. Sampai terus beli ticket bas ke Umoto Onsen, kami beli yang ticket rega ¥3000 sekeping yang boleh guna for 2 day per person. Ikutkan bus cuma ada sejam sekali tapi memandangkan orang ramai giler so dia orang kasi standby bus....sangat tak menyusahkan. naik ke atas pun tak jemm macam selalu.

ni antara view yang sempat snap atas bus.

Lebih kurang pukul 11.30am kiter sampai kat Umoto Onsen kira ni last station yang ada then jalan lebih kurang 15 minit nak ke Umoto Onsen SkiJo. Memula plan nak main ski tapi bila adam tengok kena naik lif tanpa dinding tu dia jadi takut....nangess tak nak naik atas, so keciwa sangat² tak boleh main...tak per la demi anak terpaksa berkorban...nasib baik kami tak sewa baju or snowboard lagi if not rugi laaa.
Last decide sewa sori main kat tepi tu jer.... sejuk sangat hidung berair bukan main...
uncomfortable, adam pula not feeling well maybe sebab sejuk sangat..yalah suhu masa tu -8 deg weather mendung jer hari tu.

ni adam try naik sendiri...1st try asyik jatuh sebab tak reti nak balance badan lagi.


lepas tu ai naik ngan dia...hikhik ai lebih excited lagi adam @___`

my darl pow nak try juga lepas tengok wife dia bergumbira naik sori hikhikhik

sempat juga us panjat yuki kat sini...sekali glove adam tertanggal dan tangan dia kena yuki apa lagi nangess bagai nak rak sebab sejuk giler...

Main pun tak lama sebab sejuk...tak sempat nak jejalan kat frozen lake kat tepi tu...yang dia orang buat ukiran ice pow tak sempat nak terjah sebab tengok adam teruk sangat masa tu...Lepas balik my son fever...poor my lil boy.

4 comments:

IDA said...

penah main sori kat sini..tido kat hotel dekat dgn tempat ni...tp masa ni aiman xreti nk main lagi..dia nangis2 :-p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mesti nangess plus sejuk giler kan...plan nak tidoq gak tapy dah gi x bawa baju so cancel sebab gi tanya bilik ada kosong lagik :-p

Anonymous said...

awak ni sakit mata atau mata awak juling? sebab awak tak pernah upload gambar yang menampakkan mata awak.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

what u thing anonymous?
hikhik mata ai oke jer...nak tgk mata ai nnt ai upload pic oke :-p
tq sudi singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...