♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, May 22, 2014

❤️Odawara Castle ( 小田原城) & Umihotaru (海ほたる)❤️


Sambungan part II plak😊, 

After checkout from Oiso Prince Hotel weols ke Odawara-Jo (Jo is castle in Japanese) plak....masa OTW tu jalan tepi laut ...ai loikeee sebab rasa dekat ngan Penang or Langkawi gituew but tak sempat nak snap or video sebab tengah bf princess...seriously next time nak gi oiso lagi la, suker2 #MataBersinar

Dulu weols pernah terjah Osaka-Jo cantekkk Kali ni ke Odawara-Jo plak yang tak kurang cantiknya. Rupanya Kaka Ita pun pernah gi sebab dia comment Kat my IG hari tu, boleh baca her n3 Kat sini. Kaka miss u since balik mesia, keja and ada new baby ni tak update dah blog maybe sebab busy kot.



From OPH ke Jo ni just 19mins buy car. Sampai jer dah nampak lake and red bridge uwaaa ai loikeee . 

view ni ai snap ikut jalan untuk stroller & wheelchair 


Nak naik ke Jo kena naik tangga but in nihon of coz ade solution untuk yang bawa stroller or wheelchair. Theyols buat jalan khas for that just kena pusing jauh sket la. Kat sini boleh juga sewa  costume ninja etc but weols tak buat pun sebab princess tak berapa behave hari tu. Snap gambaq lelaju hahaha gituew la if ade baby khenn?😁




gambaq ataih snap from DSLR & gambaq bawah from iPhone 

Kat ataih tu Cuma Ada 1 resturant jer selain souvenir shop. Sebab lapaq sangat weols order zaru soba jer...trip Kali ni banyak Kali weols makan zaru soba rasa muka pun dah macam zaru soba #dushhhhh 👊👊 ngeeee.

 boleh lepak² makan² kat sini @.@


us❤️

Lepaih snap and makan teruih gerak pulang ke Chiba. Baru Kali ni sempat singgah umihotaru (aqua line). Ni ala2 R&R gituew but Kat tengah bay....bay ni luas macam laut gituew....if form kisarazu Akan lalu long bridge ala2 Penang bridge tu if from haneda airport or Yokohama Akan lalu tunnel dalam laut (9km) b4 jumpa umihotaru ni😊.

This view from kisarazu to haneda airport or yokohama.

 1st time weols singgah sebab b4 ni if lalu sure jammed nak masuk parking. 1 words #Meriahhhh sangat ...4 level uols...ader banyak restaurants also Starbucks 😊. Singgah tengah hari di tengah lautan sangat la atsuii/panas...gud jod hahaha #DoubleDushh 👊👊❗️.

 tengah panaih pun jadi keja hoi...balik princess down wit fever lol.

 i`m happy gurl

 Papa`s little gurl ni

 yang ni view ke tokyo/yokohama...tunnel bawah laut....sugoii giler khen...finger adam terlekat kat situew..hukhuk dia yang snap gambaq ni

view from top umihotaru...yang ni ke kisarazu. Tengok sebelah kanan tue keta queue nak masuk parking.









10 comments:

Zana Adieyza said...

kalau dapat dating kat lake tu mesti syokkkk kan.. hehehe..

lama x singgah sini sbb kurang aktif blog kebelakangan ni.. tetiba nampak org tu makin kurus.. jelessssnya.. :)

Ayu said...

Alololo lil princess comel betul dia lah!!!!!...
Patut pun papa lil girl...normally memang anak perempuan 'anak ayah'..tau..
Lagi2 kalau seorang aje anak perempuan..
Tunggu nanti besar bila dah pandai bercakap lagi lah ayah sayang..macam anak akak ler..manja bukan main dgn ayah ya...huhu

Aziela said...

Aduhai...comelnyaaaa Princess tu. Adam Kun pun dah macho dan hensem yer sekarang....

Cantiknyaa R&R tu. Akak terbayang macam bestnya kalau masuk tunnel dari Haneda tu...

Soo Hae Daa said...

Tunnel bwh laut...scaryy..pnah lalu masa kt dubai..mcm2 doa baca...takuutt...
Beshnya pi jenjalan...kak ayu, nak pi sana lagikk..!!!

Cik Puan Eka said...

perghhh menarik . Dahla cantik. SUka betul tengok.

Si kecik tu sebiji cam Jepun lah kak. Comelnyaaa dia

SEPHIA said...

geramnya tengok Mek kecik <3

sitiezahim said...

fuyoo gamba last tu hebat giler

Hanamiko Sakura said...

istana tu tak boleh masuk ke kak ayu ?? :D

MizzTina said...

Ya Allah..dh bsr dh anak dara akak..pandai melawa dh skang.. adam mcm mn skang kak? mesti makin bijak kan.. pahtu tinggi kemain tu.. akak, bila nk blik malaysia?

Kesuma Angsana said...

Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...