♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, May 8, 2014

❤️Nokogiriyama Ropeway❤️


Ini cherita last weekend weols Kat nihon cuti #GoldenWeek (emperor's birthday, children's day & greenery day) ader kaisya/company yang cuti 10-11 days but kaisha darl cuti 4 days jer #sobssss😂...ituew pun termasuk weekend 👊👊👊. 


Weols ni jarang sangat jejalan waktu GW sebab everywhere jammed, sungguh ai stress bab2 gini #YaNakCakapKataXcukupSabaq 😜😁❗️.  But last Saturday ai ajak darl gi jejalan naik ropeway Kat nokogiriyama. Selalu lalu jer tak singgah pun but time GW la tergedix2 nak terjah khen. Hambikkk ko nak masuk parking pun kena queue half hour sebab Kat situew ader 50 jer parking. Ai kemain excited ingat best fefeeling macam gi naik cable car Kat langkawi tu rupa tak....pendek jer ropeway dia. Ai gayat but tak segayat naik cable car Kat langkawi tu hukhuk😁. Gayat pun mampooo lagi naik Kira ok gituew khen😜😁🙈. Ticket for adult 2 way sen yen gurai jer...


Ini unplanned actually sepatutnye hari tu ai nak gi ikea tetiba dah siap baru rasa nak gi situw so tak sempat nak tengok Kat website apa yang best Kat situew. Sampai baru la tahu banyak batu besaq yang di ukiq jer...tapi nak tengok pun kena jalan 40mins from station kat ataih tu #Pitammm 😱😭. Tak mampu nak jalan since ader princess ni plus windy hari tu...cian princess nak nafas pun susah pun weols stay around 15mins jer ataih tu mampoooo❓❓❓ queue punya la lama nak naik tetiba dok sat jer uwaaaaa #HentakKaki 💔. So gambaq pun tak snap banyak sangat😂. One more thing this place tak sesuwei bawa akachan/baby yer..nasib baik weols pakai "#PocketKangaroo" tak bawa stroller if not jenuh nak lipat usung sebab tempat dia berbatu2😔.

 Dah kata GW holiday khen...tapi kemain gigih nak terjah gak...DUSHHHH!!!

 one way cuma ada sebuah jer...ituew yang buat ramai orang tunggu...nasib baik dekat jer...

 view from top hill....top left tue if perasan nampak sipi² fujisan..if nak view ok kena terjah masa winter la jawabnyer...

 US yang sempat di snap @.@

 princess sangat behaved...baguih anak mama ni ❤️❤️

fefeeling macam ataih mount kinabalu gituew... mampooo?

omiyage hikhik

 jom pulang 

nampak tak jammed kat sebalah tuew??? nasib baik weols terjah awai pagi...ni masa OTW balik kul 12.45pm...



nota ibu jari maneh ai::tengah gigih diet cake & desert sebab ramai dah tegoq kat ai bamok...muka pun dah chubby...betui weight pun dah jadik 50kg...160cm ngan 50kg still underweight but ai rasa bamokk...apakahhhh??? crisis identity kah???







9 comments:

Puan Awin said...

alahai kak, 50 kg tu ok la....x gemuk pun ;)

Nurzakiah Hanum said...

lama x singgah blog sis

Umie Artoqiemie said...

sis,..
tayah diet2.. 50 tu sama je cam berat mak kite. mak kite cakap die gemok.. kuruih je kak oi hahaha... maintain lawa ! cantik view from the top.. fuuh.. bile la dapat ke jepun ni jumpe akak. hehe.

happyichigo♥ said...

50kg..ya tuhanku, lady chenta nk slim bagaimana lg..dah slim dah tu..eh kite sama tinggi lah, tp ofcoz lady chenta nmpk lg tinggi sbb dia slim..

Mama cheetah n baby cheetah ke? Dua-dua kiut sgt leee

hazila said...

50kg tu berat? Meh berdiri sebelah akak yg 2 kali ganda.....hehehehehe

Yong Is My Name said...

Hi Princess Mia...Hugh & Kisses from Aunty Yong..

Ayoyooo.. 50kg mahu kicik lagi ka nyonya?? Sudah lawa looo..

Kesuma Angsana said...

eeeee kalau KA mmg gayatlah !

Ayu said...

wahhh..50kg aje yang..akak..ber kg kg..macam mana lah agaknya..haha..
u look beautiful dear...ok dah tu..
tak mau kurus sangat..hehe..

imie fatiema said...

baby mia tak rasa gayat naik cable car sebab dia duk syok kena usung tak perasan pun yg dia dlm cable car hikhik~ gayat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...