♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, May 15, 2014

❤️Lake Kawaguchiko (河口湖), Gotemba Outlet & Oiso❤️



Tsukareta / tired!!! Short breaks on weekend darl bawa jejalan lagik😁😜. Orang lain jejalan during GW but weols gi after that.  Singgah ke 3 ken/negeri, Yamanashi ken, Shizuoka ken & Kanagawa ken. 2 days 1 night. 

1st time terjah Yamanashi ken & Shizuoka ken, kanagawa ken dah selalu terjah....terutama Yokohama la. Actually darl booking hotel kt Oiso Prince Hotel 3 weeks before GW...so dia tanya nak gi jejalan mana? So ai ngan gigih nyer gugel la. Target memang nak gi gotemba premium outlet ngan Odawara-Jo tu 😊. Tetiba suri ryana novelist yang jelita ituew  text ai kat LINE Tanya lake mana yang best and boleh tengok fujisan / mt Fuji? Memula dia Mmg plan nak datang nihon la tetiba tak jadi sebab GW orang ramai...once ai cari info kat dia tetiba seru nak gi lake kawaguchiko tu ...baguih suri buat ai nak p ...imagine after 5 years in japan baru kali ni terjah p memang #EpicFail lol 😂😜. Plan nak jumpa suri pun tak jadik lagik...weols ni dah plan banyak kali nak jumpa tapi tak de rezeki😔. 

Lake Kawaguchiko (河口湖)

From ichihara to kawaguchiko ni take around 3 hours gurai gara2 jammed teruk nak masuk kozokudoro/highway tomie tu... Berbukit bukau gituew...teruih teringat gi Nagano ken dulu tapi hat ni tunnel tak sebanyak p Nagano la ngeee.



seriyes kirei uols...

Subhanallah indah sungguh ciptaan NYA....selalu tengok fujisan from jauh jer now depan mata  terbentang seketui gituew😊. Ini exit ke kawaguchiko.


Apa yang best  Kat lake Kawaguchiko ni ?  Ader ropeway just 3 mins nak naik Kat ataih tu memang plan nak naik tetiba windy sangat hari tu...bawa princess Mia turun Kat lake pun dia susah nak nafas...so weols tak jadi nak naik ropeway....keciwa gak la sebab p jejauh tak leh naik but anak lebih penting rite?  

My fav cookies...borong bawa balik ❤️


 Princess dah bad mood tue sebab mengantuk.

lawa tempat ni..but tak sempat nak explore semua...

Ni before princess nak tidoq, mata dok tahan kena matahari hukhuk...view lake jer ader ngan fujisan tak de :( 

Pusing lake ngan keta sebab Princess tidoq  sebab ituew her pic Kat sini tak de...gambaq ngan fam pun tak de sebab dok bergilir sorang  kena dok dalam keta tengok princess. Lake ni view yang lawa around ryokan tu but no parking available since semua  untuk costumers theyols jer.  So kena parking jauh then jejalan cari tempat best nak snap pics. Weols snap kat parking area jer ...rugi nak lepak lelama tak boleh...fefeeling macam dekat khen boleh p selalu gituew #nangihhh #HentakKaki


ai terjatuh chenta ngan tempat ni...peaceful sangat...jelly dok dengaq darl citer dia hiking masa dia 夏休み/summer break dulu...ader gambaq dia kat ataih fujisan tu :)


Kat area situew Ada 5 lake so boleh pilih nak p lake mana but hat paling pames lake Kawaguchi ni la.  Tengok banyak giler bus yang bawa tourist weols pun fefeeling macam tourist gak gitueww...theyols siap cakap aego nga weols hahaha. Masa pusing lake tu tetiba dengaq lagu mohabbatein dalam keta teruih darl cakap ni macam kat Kashmir boleh menari tarik sari ....omaigad rupanyer darl ni macam ai gak hahaha #NiBetui2BukanSandiwaraOke .


till we meet again fujisan ...in shaa Allah.



Gotemba Premium Outlet


Ai memang suka terjah outlet dulu masa Kat Oyama selalu p Sano outlet now Kat ichihara terjah mitsui outlet kat kisarazu t ngan mitsui outlet makuhari. But mostly orang suruh p gotemba ni katanya luas and best. So gigih aku terjah k...


 Gi parking area tu dah full so kena parking 1km from outlet but don't worry Ada shuttle bus from parking area ke outlet...

bus ikut parking num, macam weols parking num 11-12. Spotted ferris wheel.

happy boleh naik bus kejap yer....

miss sugar ❤️

1st impression ai tak de la best sangat pun #AiPunyaOpinionLa #JanganLaharAi hampunnnn ... biasa jer macam outlet lain Cuma beza nya Gotemba outlet ni ala2 outlet dalam resort sebab keliling hutan. Ader 2 bahagian sebelah depan area bus tu tak banyak sangat shops if nak ke bahagian belakang kena lalu Kat bridge.  area tu dah nampak fujisan san gituew. Tourist pun ramai yang ai jumpa hari tu mostly from Siam ngeee 😁✌️. But yang beza gotemba ngan another outlets is Ada McD dalam tuew...curlastt nasib baik tak leh makan hahaha.

kat outlet baru ada gambaq princess mia with fujisan view....


Gigih ai masuk prada ingatkan banyak choice handbag from Sano outlet rupanya Sano much better....sebab dok dengaq ramai yang suggest suruh gi hari tue.  Kat sini pun ada ferris wheel ...curlastt gituew but weols tak try naik pun sebab rush nak balik check in hotel...


Oiso Prince Hotel

From Shizuoka teruih ke kanagawa khen...Kali ni ke oiso  plak, our hotel kat situew. Hotel ni sangat besaq...opposite ngan beach, kebetulan ai memang request kat darl suruh book sea view. Kat sini pun ada water theme park tapi still close until July baru open to public. Ai boleh imagine sure meriah hotel ni time 夏/summer. Suka betui ai kat area sini mana gi pun sure nampak fujisan awwww❤️. Kat hotel ni boleh main bowling, golf etc.


from cik gugel...oiso prince hotel long beach.

our room....baru check in dah sepah bilik ngeee

 view from our room....sangat cantek...angin sepoi2 bahasa gituew....

sebab nak masuk onsen malaih kena vogel so kiter berendam ayaq hangat dalam tab mandi jer la

Gambaq kat bawah ini next day...pagi before weols check out sempat jejalan area hotel...baru kol 9.30am tapi hangat ya hampunnnn....ni baru late spring tak masuk summer lagik....kena bertabah la lepaih ni...princess lepaih balik teruih fever...pity my gurl.


my chenta hati...my syurga ❤️

oppsss mak jemah terlebey suda @.@

tetiba perut darl jadik besaq hahaha....punya la nak bagi princess dia selesa tahan perut kot depan ngeeeee....

my soul ❤️❤️❤️❤️❤️

cheeky  girl ...shayer suka senyummmmm


Ok dah habis cherita 1st day next n3 ai cherita pasai 2nd day plak k....fenat jari nak type Kat iPad ni #VoleyGituew ? . Banyak gambaq khen? X pa orang suka tengok gambaq compare baca words panjang berjela tu gituew khen hukhuk.









10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

HAI SIS BESTNYA LAMA X SINGGAH BLOG SIS

Ayu said...

Assalam Lady ayu,
kalau tengok gamabr2 kat Japan ni memang tak boleh habis kan..banyak yang harus diterokai..kena lama dijepun baru dapat cover..akak tahun sudah pergi tokyo...tak banyak tempat cover..sob sob..:(

ijayuji said...

Ayu, ahaha berjelaa n3 dia ehehe... iols belum nak rajin mengarang lah tunggu lerr esok lusa tahun depan ke😁hottel tu cantekkkk hokeyyyyyyy!

Nadiah Sidek said...

seronoknya! kami dah lama tak gi jalan-jalan. jalan-jalan sekitar lincoln je..haha. geram betullah anak dara tu...menyengih je kerjanya. mesti ramai berkenan nak buat menantu ni..hehe..

Bicara Kak Noor said...

salam lady santik, best dpt tengok tempat oran gyg cantik menariksss jeles lah akak..

sudipVSsenduk said...

Subhanallah.. Cantiknya!! Serius terpegun :)

happyichigo♥ said...

Bary tgk gambar mt fuji i dah berdebar..klu tengok depan i terus pengsan kot sbb cantik dan megah..

Ada mcD, kelllaaas, tp tak leh makan..haha tergelak baca niih!

Hello miss sugar cantik manis... Bad mood pun nmpk maniiiis gak.. Geget seket pipi ais krim tuuu..hik hik

Kesuma Angsana said...

wah wat a nice place kat sini... berangan2 nak pg juga hehehe

imie fatiema said...

perfect family..just nice je dlm picture yg shantek shantek tu..

IDA said...

Baru sempat terjah....panjang cerita hehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...