♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, September 25, 2014

❤夏 休み: Cuti-cuti Malaysia❤


AsSalam & harluuuu uols #LambaianDiva ngeeee

Edisi throwback aka baling belakang sat....hampunnnn berbulan ai tak update sebab masa tidak mengizinkan gituew #KemainReason hikhik. But seriously memang tak dan la since princess dah makin besaq ni susah nak tekan keyboard sebab dia pun kalut nak type gak uwaaaaa. Ai memang rindu kat uols semua 101 jota kali hokeyy @.@

Finally berjaya juga ai update blog today yeahhh #clap3x ...tu dia dok rasa blog pun tunggu masa nak sayonara dah ni. Tapi sayang plak banyak moments yang ai share kat sini. Mohon roh rajin serap dalam badan sat hikhik.

weols sempat balik cuti-cuti malaysia sat during natsu yasumi aka summer break hari tu. Kejap ja 12 days gituew jer but alhamdulliah even kejap jer happy dan hati ni berlagu riang lalalala gituewww :)). Weols balik naik MH88 #supportMAS uols from narita to KUL kebetulan naik flight baru. Alhamdulliah ai noticed ataih flight theyols dah selitkan doa perjalanan dan ada juga app al-Quran.

Weols balik masa raya ke 10, orang dah balik keja semua weols baru nak beraya (?-_-?) . Its ok raya kan  sebulan gituew. Balik kali ni memang plan nak sunatkan princess sekali buat akikah merangkap open house kecil-kecilan jer without pelamin, marhaban etc tue. Thanks to my umi yang susah payah buat everything #LuvUdeepdeep.

Kali ni balik boleh pi banyak tempat dan jumpa ramai tomodachi/friends and boleh makan macam-macam hikhikhik yattaaaaa hati tu paling syok dushhhhh! untung gak balik masa lepaih raya if not banyak kedai tak buka lagi. So moh la layan gambaq na letih dah nak type #DasarPemalas aihh #DoubleDushhhh!!!


1. Le' Medina Patisserie

food hunting katanyer, cafe ni kat jalan stadium cozy cafe ala-ala SR gak...but mostly cake and desert dia mahai sket from SR. Cabonara spaghetti and mee goreng mamak sangat sedap uols...just for chicken chop keras sket, brownies ice cream for desert but dah tak best nak makan sedap kenyang dah ampun lepaih makan main dish....perut ai terkejut makan banyak kot. Balik lepaih tu sakit perut nangihhhh! (´-`) . Abaikan muka ai ngan my adek yang tak makeup tu malaihhhh #VoleyGituewww ?

2.Open House

Hat ni best sebab boleh jumpa kengkawan secondly school yang almost 15 years tak jumpa....giler lama nampak sangat dah kertuuuuu hohoho. Also my bff, fam and relatives.


3. Dinner With BFF

Kenny Rogers Roasters for dinner with my bff aida and fam...almost 7 years tak makan kat KRR ni #Imagine la sebab dah almost 6 years in nihon lol. Kebetulan jumpa kaka`s kesayangan weols dulu masa dalam pu3....tq for ur time kesayangan semua xoxo.


4. Penang

 Wajib la kena balik penang visit my FIL also food hunting...penang memang food sedap2...sempat makan mee sotong hamid kat padang kota tu...1st time katanyer dan ai start craving rite now uwaaaa...ok muka makin lebaq asyik makan jer...x pa asai puas gituew khen #WordsSedapkanHatiJerTU. Doakan pak & mak selamat pergi dan kembali menunaikan haji.

5. Usop Mee Udang Pulau Sayak

Hohoho unplanned actually tetiba rasa nak makan lepaih dengaq umi ngan adek dok cherita so tengah hari tu teruih zazzzz terjah pulau sayak. Tq to my adek sebab dia yang gugel carik mee udang yang sedap kat situ...base on review kat blog ramai yang recommend suruh gi try mee udang usop ni. oh my gucci sangat sedap uols ai tambah 2 kali sekali makan ngan nasi goreng udang lagi, hadoi la perut stoking balik mesia ni...lepaih tu bising kata bamok khen...feeling guilty after eating elok la sangat sighhh!  Mee udang ni ikut harga ada yang biasa, special & double special. Udang dia besaq dan sangat la fresh #ThumbUp makan sambil layan angin sepoi-sepoi bahasa yang indah ituew...heaven uols. If nak terjah better pi awai sket if not memang full house gituew...so ai nak recommend uols if nak makan mee udang boleh terjah sini #IklanFree katanyer ngeeee.(((o(*___*)o)))

6.Geng Ketat-ketat Sendai

Ni macam activity wajib weols jer if balik Mesia memang kena jumpa Dr Pit & Iyrd ni...theyols ni memang kawan yang baik dan havoc macam ai gak hikhik. Rindu la kat theyols ni dah back for gud....jumpa pun kejap ja sebab busy #TuuuuuDia bz la sangat khen hukhuk. ありがとう pitt belanja weols makan lagi...asai jumpa dia jer tukaq bayaq haiyoooo...moga murah rezeki lagi in shaa Allah  (o^^o). 1st time bawa Mia Arisa jumpa theyols...lama gak tak jumpa aichan and keishi kun dah besaq dah pandai cakap pot pet pot pet macam daddy theyols oppsss!

7. Photo Shoot

Kemakin title tapi non hado pun hikhik...bawa fam gi photoshoot kat studio then gi taman rimba buat outdoor photoshoot tapi sayang baju ai tak bawa balik hat lawa pun uwaaa...unplanned jadi gini la. Tapi matlamat tu sampai la.


8. Seoul Garden

Hat ni dah lama plan nak terjah but asyik tak sempat jer...after habis phootoshoot tue weols terjah SG for dinner, tq adek & fiq belanja weols...kemain adek yang belanja kaka nyer hikhik...pi perut kembis kuaq from SG teruih macam orang preggy 4 months #fitammmmm melantak tak hingat donia....lepaih tu timbang rasa macam nak nangih tengok weight #Insapppp.


9. Kuala Lumpur

weols stay 1 malam kat concorde inn KLIA sebab flight weols malam so siang tu sempat adek bawa weols gi Modvier Bangsa, Jalan TAR & KLCC. Memula plan nak naik tingat 86 tue tetiba gi ticket dah sold out...sedeyyyy (´-`)  . Ai biasa naik kat bridge tu jer dulu. 1st time juga makan nasi ayam penyet kat food court KLCC tu...sedap chicken & soup dia but sambal dia tersangat pedasssss qhasa macam nak terjuh kolam lepaih makan sambal dia....hampunnnn x mampu nak makan banyak even ai ni suka spicy food pun. ok la selama ni asyik homemade jer NAP tu khen.


Ok done, sorry if spelling lingkang pukang tak sempat nak double check sebab princess dah bangun ni....karang dia pun nak tolong ai type habessss la . Gambaq kena buat collage if not jenuh nak upload 1 by 1. Owh before lupa nak wish happy 10th anniversary to my darling chenta hati ai 21 august last months giler dah lama baru nak wish...belateddddddd lol ❤ love u deep deep darl emuaaahhhhhs!









11 comments:

Aziela said...

Subhanallah Ayuuuuuu. Ingatkan dah stop blogging. Sedih tau...huhuhuhuhuhu. Tapi bila hari ni tengok ada update, lekaih2 akak loncat pi jenguk rumah kamu. Seronok..seronok.... Princess dah besaq nooo. Adam chan pun makin hensem.. Jangan nak perasan awak tu bamok...tak bamok langsungg tau. Nampak macam kakak Adam jer...

Oh, lepaih ni update selalu naaa. Nak dengaq ceghita hat nipon plak... hehehehehe

MizzTina said...

pttla sunyi sepi je blog, balik kg rupenya.. besar dh princess tu, dh jd anak dara.. adam lak makin tinggi kacak bergaya.. wuwuwuwu..

Nurzakiah Hanum said...

patut la lama menghilang

imie fatiema said...

lama sangat tak update..eww baby gurl samapi dah anak dara giteww

frommetoyou said...

syok skali skale balik mesia kan k.ayuu.huhu.tapi tak sempat jumpe pulak kan.

Miey Sakura said...

Niceee..

Jom follow blog kite..
http://miey-sakura.blogspot.com/

Puan Awin said...

besar dh princess ye...cumell....wah, sonok cuti2 malaysia ye kak...

❤Kamsiah❤ said...

hahh tu dia...sekali update...bertimbun gambaq tempek...

Adam seiras dgn papanya...Mia sebiji muka macam Ayu..

Ayu said...

Assalam ayu,
Wah diam tak diam last updated bulan may ya...lamanya...padanlah senyap ajo...
Banyak ya gambar...happy family...
Seronoknya akak tengok..Ada balik Malaysia ya...;)

Kesuma Angsana said...

Salam jumaat yer ! hehehe suka2 n3 meriah dgn pic2 yg cantik2

Yong Is My Name said...

Dinda...
Love you & missed you!!
Princess dah besar!! Huwaa cepatnya masa berlalu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...