♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, September 29, 2014

❤Tokyo Disney Sea❤


Holaaa #Lambai-lambai  m(._.)m  


Yatta roh nak berblog dah kembali sedikit demi sedikit katanya, oklah khen dari biaq berlumut ni. Well macam biasa ni n3 #TB aka #throwback again. Last weols terjah disney sea (DS) tahun 2010 giler dah lama hoi...2 days before puasa weols menjejak kaki ke situew for da second time hikhik..gigih oke sekali princess ada plak ni. Macam biasa la DS ni banyak attraction for adult ...more adventure compare Disneyland ituew. So ada princess apalah sangat yang weols boleh naik, so ai bagi chance kat darl & adam oniichan la main. But ai & darl buat rotation la jaga princess if not jenuhlah weols khen.

Since dah pindah chiba ni nak terjah disneyland / sea dekat jer by densha / train just 25 mins if by car 50 mins compare masa duduk kat oyama dulu almost 2 hours taw. Weols kuar umah pukul 8am gituew gi breakfast bagai sampai pukul 9.45am hikhik orang dah masuk pun. Since tax naik so harga ticket pun naik juga for adult ¥6400 (RM190) child ¥4200 (RM125) but ada promo untuk warga chiba so weols dapat la discount ¥200 jadi la khen so our ticket ¥6200(RM185) oniichan plak ¥4000 (RM119). Next year tax naik lagi so akan jadi ¥6600(RM199 +- ikut rate boleh jadi rm200) plak mak aihhh makin mahai lol uwaaaaa.   

But this time terjah tak banyak pun pics yang weols snap...semua guna DC & iPhone jer tak bawa DSLR pun...macam renyah jer rasa. So layan la gambaq yang tak seberapa ni...total 10 attractions yang weols masuk yattaaaaa.


Masuk jer teruih snap gambaq dulu hikhikhik if dulu kemain laju lari nak ride hikhik...now slow and steady jer sebab ada princess miss sugar weols ni. 


attractions yang weols naik kat atas ni is Indiana Jones Adventure: Temple of the crystal skull hat ni darl & oniichan guna fast pass (FP) ai ngan princess dok luaq makan eskrem ja hahaha, Disneysea transit steamer line and aquatopia hahaha hat ni memang fav ride la ai.


while waiting ai makan ice cream mickey & minnie ni each just ¥300 but serious tak sedap uols macam tak kena ngan tekak melayu ai ni #dushhhh , eskrem memang laku la during natsu or summer hari tu. Nampak tangan si kecil tu? kemain nak makan gak hukhuk....mama memang suka layoq dia cian dia (o^^o)


FP yang ai ambil nak masuk ke journey center of the earth berbaloi sebab kemain panjang queue nak naik uols...FP boleh ambil and guna sekali jer dalam satu-satu masa...kena boh uols punya passport ticket tu if nak ambik FP ni. Dulu masa weols terjah attraction ni close so tak sempat nak masuk this time ai masuk alone sebab darl jaga mia...serious tak syok ride sesorang uwaaa.  Seriau gak la ada api bagai before terjun bawah but kemain ai jerit tak hingat donia even sorang ja pun #DramaSangatLOL  (^?^)


lunch at harizon bay restaurant kat sini ada 2 sides satu side hat restaurant biasa sebelah lagi ada disney character. buffet style so kena pilih yang mana uols nak makan but be careful not everything boleh makan na...boleh tengok ingredients ada kat tepi masa nak queue tu ada dalam nihongo and english. weols pilih hat biasa jer if yang disney character tu kena plus lagi ¥1000 if im not mistaken la. buffet ni pun dah lupa kena bayaq berapa hampunnnn. Almost desert kat situ boleh makan base on ingredients tu.


     tanabata


antara tempat fav ai dalam DS ni is Arabian Coast sebab tempat dia so cantek and colorful macam hati ai yang riang ria gituewwww  (((o(*___*)o)))  


happy face (@ p @)


kebamokan terserlah di situeww...makan tak ingat donia (´-`) 


masuk sini memang jadi kanak-kanak riang la weols hikhik...oniichan memang kodomo pun khen...so last ride b4 balik ai sempat naik flounder`s flying fish coaster while princess sleeping. And omiyage / souvenir yang weols beli b4 balik cuti² Malaysia hari tu. 



So next year Disneyland la plak hikhik...pusing² kot situew jer la.






© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Cik Puan Eka said...

tertunggu jugak akak update hehe.

Dah besa dah sikecik tu hehehe.

Sonoknye dapat masuk situ. Kita ni entah bila dapat masuk hihihihi tgok gambo pon jadileee

Kesuma Angsana said...

amboi comel2 sungguh siap ada pakai kat atas kepala no hehehe

MizzTina said...

blh tahan mahal gak ye..ingtkn murah sikit..huhuhu.. kira mcm legoland kt johor tu la khenn.. akak ni anak dh dua tetap selim mcm anak dara uols.. adam tu adik akak ye.. hikhik

Zana Adieyza said...

amboiiiiii harga tiket kalau dah nak cecah RM200 memang mahal lorrr.. tapi yang penting happy dapat bawak adam dan proncess tu jalan2 kan..

Lama x singgah blog ni.. rindu la pulak.. :)

Ayu said...

Assalam ayu,
wah..disneyland sea sempat juga akak pergi dulu..beli ticket untuk disneyland sea & disneyland biasa tu..tapi too bad the weather was no good..hujan sepanjang hari lepas tu sejuk gilerr..tak pasal2 kena beli raincoat..rugi2..banyak games yang tutup..dapat juga ke journey to the centre of the earth..que dia panjang sampai 2 jam beratur...akak sampai tertidur2 tunggu anak2 & hubby beratur..
overall..memang masuk bayarannya sangat mahal...since dah ke tokyo..pergi jugalah kan..jangan kan tidak..heheh

happyichigo♥ said...

Mama comelnye jadik minnie...
Mesti riang ria satu family di disney sea..
Harapnya kami pun ada rejeki nk ke sana!!
Huwaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...