♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, July 22, 2013

♥Puasa, Preparation & Dugaan♥


AsSalam, konichiwa & hola uols, dah 13 days pose baru sempat nak update belog...haiyooo lama khen plus asal nak edit pics sure pc hang....uwaaa menguji betui...berkobar² mood ader jer halangan nyer...Cobaaan gituew khen...


Kejap jer dah 13 ramadhan rite almost half dah ekk....alhamdulliah even tengah sarat mampu lagi ryori/masak juadah berbuka. Of coz if pose ni menu kg aka mesia dekat di hati gituew...plus sini mana la ada param bagai...if ader melompat ke bintang la jawabnyer....bukan apa sometimes tu if ryori everyday sampai dah tataw nak masak menu apa...lucky nowadays banyak blog masakan so boleh cuci² mata tengok menu theyols upload boleh buat guide kat ai gituew plus IG...kat IG tue macam musim bertukaq juadah jer ngeeee...but loikeee ketat² awwwww!!!


antara menu yang ai sempat upload kat IG....ader 9 means hari lain tue ai gantung kuali la ngeee. ...ai punya habit kena ada desert *habis la bertambah bamok la ai DUSH!!!*


Pose ai pun ada hari ON n OFF gak...preggy ni menguji sangat plus sini pose 17 hours di samping weather yang super duper hangat ni....dugaan & cobaan gituew...moga teruih di beri kekuatan.


Ok now nak citer about my preparation nak sambut my lil princess...weols dah start beli sket² tak nak membazir so basically weols dah beli benda basic yang wajib ada....cuma tinggai nak beli tempat mandi, shampoo,soap etc jer.


poser day 4 gigih darl ajaq g disney shop nak beli bag akachan....sampai teruih beli then berbuka kat area situew ...now 夏/summer memang hangat ai tak de mood nak belit shawl bagai...sangat terasa rimasnyer...so solution nyer pakai instant jer.


darl berkenan betui ngan disney bag ni...bag untuk boh barang akachan g hospital nanti...murah jer beli kat disney shop just ¥2900 (RM92) jer. Ader banyak design but hat ni kainnyer tebal dan berzip yang lain x de zip besaq but kain nipis. Bag nak boh barang ai tak beli lagik hukhuk.


minnie & pink our theme...habes la princess nanti dah la okasan ni memang suka ketat² pink color hukhuk....pink jacket tu kemain besaq khen...gigih g GAP kat shisui outlet narita tue kebetulan ada sale apa lagik teruih rembat sebab kawaii sangat. Baju pun beli 15 lai jer rugi beli banyak² sebab akachan cepat jer besaq....base on my experience masa oniichan adam dulu, sebab ada banyak juga baju yang tak sempat pakai sebab tak muat.


set tilam akachan weols beli kat babiesRus hari tue...susah nak cari yang tak de incik dog pluto tue finally jumpa yang ni.


ada tilam,bantal & selimut nanti letak kat ataih babycot jer...just kena beli tilam 1 lagi nak letak kat bawah kasi tinggi sket...dah order kat IKEA hari tue g habis stok. 


Last weekend ai g checkup 28W now dah 2 weeks sekali khen so kebetulan hari tue kena ambil darah buat blood test...masa nak balik mid wife kasi ubat sebab red blood cells ai kurang dari yang sepatutnya...uwaaaa risau nyer sebab effect kat both of us...jangan padang ringan if sensei uols cakap benda ni...if tak cegah boleh jadi teruk benda ni. So hope ubat yang dia kasi tu untuk 2 weeks akan ok la nanti....now banyak makan bayam, vitamin c means buah oren or orange juice la...kena mak sure zat besi cukup. Darl dah larang tak kasi poser....so demi akachan ai sanggup buat apa jer...patutla lately asyik tired jer....alhamduliah 2 hari ni rasa macam much better...so uols doakan ai k (o^^o) 


masa chekup last weekend gigih mak yong pakai baju kurung ngeee...ituew pun baju kurung my umi 9 tahun lepaih masa my weeding hukhuk....ai beraya awai sket...g clinic semua tengok pelik apa kebenda la dia pakai ni ngeee...nak tergelak mid wife nak selak kain ingatkan dress (((o(*___*)o))).  


My weight:: 54kg naik sekilo from 2weeks ago uwaaaa...akachan weight::1.4kg perut makin boyot & bolat.











21 comments:

Puan Awin said...

wa...perut akak dh nmpk...sy ni, baru 20 minggu, dh x muat pki bj kurung sebab rasa sendat tang kain...

Nurzakiah Hanum said...

hai sis
lama x singgah blog sis

ct kektus said...

wahh. mmg gigih akak sorang ni nmpaknya. masih kuat masak2. masak sedap2 pulak tuu. hihiii

Aziela said...

Ayuuuuu...kawaiii nyaaa! Perut bolat, muka berseri...sangat jelita, okies...

All the best nnt yer... Adam San mesti happy.

Cik Eka said...

weee pink kaler untuk baby. sukasuka sukaaaa...


ahak, comel je semua org tgok akak pakai baju kurung.Comel perut akak.

ainnoraini said...

Makin besar dah pewutt tuu...dan mamanya pun makin jelita...mesti abg tak sabar kan nk tgok baby...

Liza said...

ayuuu sangat..tu la aura baby girl kan..

Kesuma Angsana said...

ee comel2 brg2 baby tu, KA suka sgt2.. apapun jaga diri yer ! u look beautiful in baju kurung biru tu.. cam wanita melayu terakhir di japang lah hehehe

yatie chomeyl said...

xlama dh tu babe..untung akachan girl..mcm2 dah beli utk dia

lizz said...

ololo sweetnyer kaler pink...kurusnyer berat 64 jer...kalo saya dulu takut nak timbang...kemain cantik berbaju kurung tu...

Ijah EmoTemo said...

weee...comelnya barang-barang baby tu!! pink semua tu nmpk comel sgt! kikiki..

Uncle Zuan said...

dugaan.. salam ramadhan ^^

sitiezahim said...

salam ayu...rajin gak nak masak..hehe..kitorang kat sini berbuka simple mimple je sbb 2,3 jam lepas tu dah kena bersahur lak..huhuhu...

sUke-sUki :D said...

walaupun tgh sarat, tapi still tetap cantik sgt =)

happyichigo♥ said...

Mmg syiok tengokmmasakan uols neh teliur!!
Alolo kiutnya semua piiiiink stuff for baby girl;) mesti seronok shopping....

Munnafendy said...

eh eh eh!
dah boleh komen?????

yey!!!


akak dh sarat baru 54kg? akak, sy tak pregnant 54kg tau. n skrg mimpi2 nk berat 54kg balik...huwaaaaa

アヌム said...

comei k.ayuu :)

aanie said...

terliur tgk nasi kaler-kaler tu.....hehe...

wah, kaler pink...dah confirm gegurl la ye....

Asrul "iLham" Sany said...

i see makanan je hehehehe tp suke beg disney tu curlast sgt hehhee

btw nak mintak tolong invite i alek to ur blog sb pasni laptop nak format... byk sgt virus hehhee

ni emel iols : ilhamology@yahoo.com

FnF Simple Life said...

wah3..berseri2 ibu mengandung... rajin memasak macam2 walaupun tgh sarat..tk cr ;)

アヌム said...

rajin betul k.ayu msk2..sdp2 lak tu..lapanyee pagi2 ni heheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...