♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, July 4, 2013

♥Mother Farm「マザー牧場」♥


Cherita last weekend unplanned actually bangun tidoq jer darl suruh siap nak bawa jejalan...lately dia suka buat surprise nak bawa g mana. B4 duduk kat chiba ni memang ai teringin nak terjah mother farm ni but from tochigi far away plak so weols hold dulu...this time tak sampai sebulan lagi stay kat sini dah terjah situew...weols ni memang kaki jejalan hukhuk  (((o(*___*)o)))


 Yamanoue Gate「山の上ゲート] Hat ni main gate kat ataih if nak main yang kat bawah bukit pun boleh. 


Mother farm ni terletak kat area Futtsu shi, 300m above sea level. Jalan nak naik ke atas ni sempit plus kecik if 雨/hujan better avoid g sebab selalu gak tanah runtuh area tu. Seriously masa tengok kat website tu ai tak sangka dia berbukit bukau macam gituew...kat dalam pun bukan tanah rata....naik turun bukit nak g satu² attractions uols...mak yong tak mampu nak perabaih 1 day semua...jalan sket dah semput nangesssss!!


ticket for adult ¥1500 (RM48) for chlid ¥800 (RM25) 4 years old to elementary school students. 



siler la tengok guide map ituew...luas giler khen....kat sini boleh juga tengok flowers but ikut season hat besaq kat area kanto ni katanyer....if nak berGARI atau イチゴ/strawberry ブルーベリー/blueberry picking pun boleh just check bulan biler available masa ai terjah hari tu bukan musim so theyols close that area.


my little family...1st snap b4 tour tengok binatang.


hikhik edit guna IG gambaq sekali muker jadik lawa gituew...jangan tertipu biler tengok pic kat IG tu indah khabar dari rupa ngeeee. 


huduh nyer gambaq ni dok tahan sinaran matahari gituew...lepas snap pic ni kalih kat si Ilama tue tertiba dia ludah kat muka ai ader ke patut uols???....くさい/busuk giler bau ayaq lioq dia...きらい/benci oke...tak pasai² kena g toilet cuci muka lepaih tue...bapak punya garang ilama ni....fobia dah lepaih tue...nasib baik kena sket jer.


very beautiful scenery....oniichan macam kuaq dari kandang jer...lari sana sini...


 Duck`s parade budak yang sungguh perhak nak tengok itik tue...look his skin color dah terbakaq teruk gara² dok main pool kat gakko jer....kulit oniichan ikut musim gituew...夏/summer memang tema kulit RENTUNG hukhuk (o^^o).


sheep`s grand parade semua excited nak tengok....ai tengok from jauh jer sebab letih nak jalan masuk dalam tue....rugi betui jejalan waktu preggy ni.


happy boy...my son memang suka animal`s gituew...memang kodomo/kids kat 日本 ni di ajaq supaya sukakan binatang....dia mai kat ai cakap "mama kulit sheep tu hangatttttt" BM anak ai loghat kedah oke sebab tue my tomodachi cakap adam cakap melayu nampak pelik....OMG m(._.)m


yaya jakun lagik....anak lembu baru lahir last year....ituew pun oniichan dok belek bukan main...owh anakku nasib la besaq kat obesea...if nak mesia x de la jakun benor macam ni!!!


sekali pose ader gaya model tak ngeeeee


bungy jumping ader BRAN??? try la hukhuk.


hamboii happy nampak??? 


senget...hohoho si photographer kecik ai yang snap ni.


A 30m tall ferris wheel ...look the sky 雨/hujan is coming. Lets pulang ke umah.


Actually farm ni sangat best....sebab binatang semua orang pegang but weols sempat terjah suku area jer rugi khen...di sebabkan luas plus kena naik turun bukit...so mak yong surrender awai²....ingat nak g tengok rabbit parade ngan suruh adam perah susu lembu but event tue ader kat bawah sana...malaih la nak turun even ada bus boleh bawa.    


About food memang keciwa sebab almost food yang juai tak sini tak leh makan...no soba,udon or sushi...nasib baik weols dah makan kenyang² b4 g hari tue...but u should try soft serve ice cream 1 ¥300 (RM9) sedap uols....sebab theyols guna milk from cow kat situew....ai try choc mix vanilla while adam choose choc.



Acara wajib b4 balik cari お土産/souvenir la...tak banyak memborong pong.... 

Access:
JR Uchibo Line: Tokyo Station 「東京駅」 → Kimitsu Station 「君津駅」
Aqua-Line Nonstop Bus is available from the following stations to Kimitsu Station:
• Tokyo Station, Yaesu Exit
• Shinjuku Station West Exit
• Shinagawa Station East Exit
• Haneda Airport No. 12
• Kawasaki Station East Exit No. 34
• Yokohama Station East Exit No. 18
Bus (6 round trips on weekdays, 9 round trips on weekends and holidays) from Sanukimachi Station. Contact the farm for the latest detailed schedule on the hours of operation.
Free Shuttle Bus (1 round trip per day) from Kimitsu Station on JR Uchibo Line (※Reservations are required: +81-439-37-3211):
JR Kimitsu Station (South Exit) 10:40 → Mother Farm 11:20
Mother Farm 15:30 → JR Kimitsu Station 16:10
There is also a Non-Stop Bus (1 round trip on weekends and holidays from March to November) from Kisarazu Station (contact the farm for the latest detailed schedule):
JR Kisarazu Station (East Exit) 09:50 → Mother Farm 10:30
Mother Farm 15:20 → JR Kisarazu Station 16:00

Owh b4 lupa last n3 ai cherita about my house in chiba rite?? Ramai cakap suruh kumpul duwet beli umah balik mesia nanti....thanks uols but actually weols memang ada ader umah sendiri beli masa preggy si adam tahun 2005. Alhamdulliah even bukan lah rumah banglo etc janji dah ader rumah sendiri rite? tak sia² beli masa tue sebab if nak beli waktu sekarang memang tak mampu sebab umah makin mahal....


our house in Kulim High Tech Park...rumah teres biasa jer....rezeki dapat end lot masa tu...masa beli dulu rumah ni just 140K plus gituew jer now dah jadik 300k ...pitam...dulu keliling ngan hutan now dah naik macam² bangunan, mall etc....cian weols dulu nak shopping memang kena turun kat Sbrng Prai or Penang sebab nak shopping kat kulim tue tak de apa pun sebab tue very weekend balik aloq staq or penang hikhik....ramai yang sewa students politeknik, nurse etc sebab dekat ngan balai bomba, balai polis, GH & golf club. Tak rugi invest kat tanah or umah sebab rega makin naik...tak payah buang masa beli keta mahai² sebab lepaih 5yrs dah jadi besi vuruk...keta bukan harta if umah yes ituew harta. Now umah dah turun cat la sebab dah 5 yrs tak duduk biaq kosong jer....sedeyyyyy!










13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya dah ada umah sendiri

Kesuma Angsana said...

hehehe seronoknyer kat situ.. xpe lah rumah buat aset kan.. !

aanie said...

seronok gak jenjalan sini...adam mesti suka...xpe, lepas deliver pegi la lagi sekali bawak baby pulak....

nape tak sewakan je rumah tu? sayangnya....

ieda immi said...

wahh dikk bestnya farmm nie luasss tul ! ...

best dpt tg cow macam tuu life .. kat mesia mana ada kan ;)

aah tahniah dik dah ada house sendiri ,kalau beli sekarang sure lebih mahal kalau end lot nie ;)

Yong Is My Name said...

Wah best mak buyung..
pregnant pun comei ;-)

sitiezahim said...

first thing, betul2 beli rumah lagi bagus dr beli kete mahal (kalau mampu tu lain la kan hehe)...
then lawak la tgk anak ayu, mmg budak2 dok obersea ni jakun2 dgn binatang. ada anak kawan kat sini, mana2 bawak anak patung tikus (mmg bentuk mcm tikus tu). kami kaum kaum emak ni pakat dok gelak n cakap: kat msia orang geli dengan tikus tp kat sini bebudak ni dok ckp comel2..hihihihi

Jemarisuri said...

ayu nk gak ank2 itik tu...tomeiiiii
hihi

athirah Safarudin said...

wah bestnye pi mother farm 2 kak...cantik sronok :)

lizz said...

waa bestnyer jalan2...ibu ngandung sentiasa comel & slim la...

kasihredha said...

salam ayu
cantikknya itek2 tu...putih melepak.

Soo Hae Daa said...

Kejam binatang tuh..hempuk kepala die kak ayu..hihi

ct kektus said...

luasnya kawasan dia kak. mau semput ni kalau nak habiskan semuanya. :)

happyichigo♥ said...

Bestnyeeer mother farm ni..tenang je mata memandang tgk kehijauan dengan haiwan yg comel2 ..tp yg llama tu mmg tak boleh tahan..apesal dia ludaah eiiii kesian kat u!!!

140k ke 300k...cepat betul harga rumah naikkn...untung beli awal. Ai nye rumah pun skrg harga double dah sbb tetiba deapn condo ada bina lrt..menaik le rege rumah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...